xxxinkaxxx 29.10.04, 14:23 Butelkowe mamy! Kiedy dzidzia jest calkowicie na mieszance (Nutramigen) podajecie wit D? Pytalam lekarzy ale sa sprzeczne opinie.... pozdr INka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
volenka Re: podajecie wit D???? 29.10.04, 17:35 Od samego początku D3 2 kropelki. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxinkaxxx Re: podajecie wit D???? 29.10.04, 17:53 Podawanie codziennie to zalecenia przy karmieniu piersia, a przeciez w mieszance jest wit D, nie boicie sie przedawkowania? Co na to wasi pediatrzy? pozdr INKA Odpowiedz Link Zgłoś
inia25 Re: podajecie wit D???? 29.10.04, 22:58 my mamy zalecenie 1 kropelke dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
volenka Re: podajecie wit D???? 30.10.04, 12:03 Dawkowanie wit. D3 jest sprawą indywidualną, w dużej mierze zależną od wielkości ciemiączka i szybkości jego zarastania. U nas także potwierdziło to dwóch pediatrów. Zuzia ma ciemiączko 2,5x2,5 o sprężystości prawidłowej, więc raczej zostanę przy zaleconej dawce ;) Synek mojej koleżanki był karmiony tylko piersią i miał ciemię 1x1 i pomimo podawania 1 korpelki d3 ciemię zarosło w 10 miesiącu. Teraz musi przejść szereg badań, ale to już inna historia. Dawno temu też pytałam pediatrów o kumulację wit. d3 w spożywanych pokarmach, ale powiedzieli mi, że biorą to pod uwagę, choć w pokarmach są jej śladowe ilości w ogólnym rozrachunku. Myślę, że w razie wątpliwości warto porozmawiać z pediatrą. pozdrawiam volenka i Zuzia Odpowiedz Link Zgłoś
zuzalka Re: podajecie wit D???? 30.10.04, 00:03 my też podajemy jedną kropelkę wit D3 dziennie, to zalecenia dwóch różnych pediatrów, do których chodzimy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś