Dodaj do ulubionych

sinlac jeszcze raz

04.01.05, 09:50
dziewczyny czy nie zauwazylyscie podajac swoim dzieciaczkom sinlac ze maja po nim wzmozony apetyt? Spotkalam sie ze stwierdzeniem ze to "rozpychacz" brzuszkow, ze po nim dzieciaczki zaczynaja bardzo duzo jesc co prowadzi do otylosci. Nie wiem na ile to prawdziwe?
Moj synek sie nie najada wieczorami (dokarmiam go w nocy ze 3 razy, a ma juz 7 mies.) wiec chcialam mu podac sinlac wieczorem, tylko wciaz sie nad tym zastanawiam. Poradzcie cos.
Obserwuj wątek
    • mamaigora1 Re: sinlac jeszcze raz 04.01.05, 10:15
      Hej Leli,
      mnie to juz pewnie pamietasz z poprzednicjh postów, no ale jakos tak mam
      szczęście, że natrafiam na Twoje posty o Sinlacu, a jestem naprawde wielka
      orędowniczka tego produktu...
      Sinlac w 100ml (przygotowany na wodzie ) zawiera ok. 110 kcal, a na przykład
      kaszka mleczna HIPPa w 100ml zawiera tych kalorii 173...
      kaloryczność Sinlaca (przygotowawynego według przepisu producenta) nie jest
      więc zatrważająca...
      U Igora wzmozonego apetytu nie zauwazyłam (a szkoda, bo chudziutki jest...)

Jola
    • margarettka Re: sinlac jeszcze raz 04.01.05, 10:20
      Ignacy od kilku miesiecy je sinlac na kolacje, w tej chwili ma 10 m-cy. Zadnego
      wzmozonego apetytu nie zauwazylam. Je 150 ml sinlacu wieczorem o 20tej i potem
      je dopiero o 6 rano.
      • leli1 Re: sinlac jeszcze raz 04.01.05, 11:35
        dzieki dziewczyny :)
        caly czas pudlo stoi nie otwarte, ale chyba dzisiaj dokonam uroczystego otwarcia i zobaczymy jak zareaguje moj brzdąc i czy w koncu nie obudzi sie w nocy z glodu.
        Pzdr.
    • bronia1 Re: sinlac jeszcze raz 04.01.05, 21:50
      Hej dziewczyny. czy wasze maleństwa też mają twardsze kupki po sinlacu???
      Ja daję małemu od 5 dni i od wczoraj ma nawet zatwardzenie. Dodam ,że od 4 tyg
      je zupki i tego nie było. a przy okazji zapytam , czy dajecie więcej niż 150 ml
      za jednym razem, bo mój wypija 150 i chce jeszcze... i nie wiem czy mu dawać ?
      • mamaigora1 Re: sinlac jeszcze raz 05.01.05, 08:40
        Bronia,
        a w jakim wieku masz Malucha? Zwiększyc porcje mozna od 7 m-ca życia i wtedy
        tez mozna zacząc podawac Sinlaca 2 razy dziennie...
        Twardzse kupki moga byc skutkiem zawartości ryżu w Sinlacu, ryz niestety jest
        zapierający...
        Igor ma bardziej zbite i jednolite kupki od kiedy zaczał przyjmowac stałe
        pokarmy (w tym Sinlac i kaszki ryzowe).
        • leli1 Re: sinlac jeszcze raz 05.01.05, 10:28
          hej,
          dalam wczoraj wieczorem maluszkowi 150 sinlacu, ale byl tak padniety ze nie bylo mowy o jedzeniu lyzeczka, dolalam troszke wody i załadowałam do butli. Zjadl wszystko, o dziwo ze smakiem (dla mnie jest to smak nie do zaakceptowania) i w nocy obudzil sie tylko raz!!!! Nie wiem czy to przypadek?, zobaczymy dzisiaj.
          Ojejjjjj, czuje sie wyspana!!!! :)
          • mamaigora1 Re: sinlac jeszcze raz 05.01.05, 11:18
            Igor tez ciagnie z butli, trójprzepływowym smokim idzie nawet bez dodatkowego
            rozcieńczania.

Pozdrowionka
        • bronia1 Re: sinlac jeszcze raz 05.01.05, 20:00
          HEJ
          Moj maly ma pojutrze 7 miesięcy więc mogę zwiększyć dawkę.
          Ale dzwoniłam dziś do gastrologa i powiedział, że mogę spokojnie dawać mu tyle
          ile się domaga tj np. 200 ml, proporcjonalnie jak na tabeli karmienia. Tylko
          zwiększać mam powoli np. dziś 150, jutro 160 itp...

Pozdrawiam!!!
    • zuberinio Re: sinlac jeszcze raz 20.01.05, 22:51
      Broniu, mam ten sam problem, maly chce wiecej a ja nie wiem ile maksymalnie
      moge mu dac. Do ilu zwiększylas dawke? A dokladnie - ile wody a ile sinlacu?
      Moj misio pije z butelki, 9 lyżek i ok. 180 ml, taka gesta ale łatwa do picia
      Z góry dziekuję za info
      • bronia1 Re: sinlac jeszcze raz 23.01.05, 20:52
        maly wypija za jednym razem tyle ile napisze poniżej i to mu wystarcza, nie
        chce więcej.
        ok 170 ml wody i 10 łyżek Sinlacu.
        Pozdrawiam
    • zaga25 Re: sinlac jeszcze raz 28.01.05, 11:43
      Ja dla swojego synka robię naleśniki z sinlacu. 5 miarek sinlacu wymieszać z 60
      ml wody i dodać 2 łyżki mąki ryżowej. Smażymy na oleju i nawet mi smakuje.
      Podajemy z owocami.
    • szyszunia75 Re: sinlac jeszcze raz 28.01.05, 12:10
      Dziewczyny, podpowiedzcie, gdzie można kupić Sinlac, bo na razie nigdzie nie
      mogę namierzyć, a muszę zacząć podawać mojej córeczce. Mieszkam w Warszawie.
      Dzięki!
      • leli1 Re: sinlac jeszcze raz 28.01.05, 12:38
        HA! i tu jest problem. Sinlac zniknąl z marketow (szukalam w Geant i Carrfour, acha i Auchan). Pozostaje apteka, ale tam jest sporo drozszy.Dwupak w markecie kosztowal +/- 18 zl, a w aptece 28.
        • bronia1 Re: sinlac jeszcze raz 28.01.05, 21:09
          nie wim czy macie w Warszawie Selgros, bo my w P-ń tak i tam właśnie jest
          Sinlac, nawet w dobrej cenie 19 zł

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka