Dodaj do ulubionych

Ważne pytanie - Humana 2 ?

19.01.05, 17:08
Mam bardzo ważne 2 pytanka. Chce od dzisiaj mojej dzidzi wprowadzić Humane 2
(ma skończone 4 m-ce) i w związku z tym czy po tym mleczku wystepują
zaparcia, jest to bardzo ważne dla mnie ponieważ moja dzidzia męczy się
często z zaparciami i po drugie czy rzeczywiście po tym mleczku dzidzie
dłużej śpią w nocy (podobno mleczka te są bardzo sycące)?
Czekam na Wasze odpowiedzi.
Pozdrawiam
Paula
Obserwuj wątek
    • monikacg Re: Ważne pytanie - Humana 2 ? 19.01.05, 22:15
      Jeśli maleństwo nie jadło wcześniej mleka początkowego (np. Humana 1 lub 1
      plus), to proponuję zacząć właśnie od niego. Mniej więcej ok. 2 tygodni na
      mleku początkowym i później dopiero Humana 2. Tak doradziła mi lekarka, moja
      córeczka też miała skończone 4 miesiące jak zaczynałam dawać jej mleko
      modyfikowane.
      Jeśli chodzi o zaparcia, to moja córeczka nigdy ich nie miała. Teraz ma 6,5
      miesiąca i po wypiciu wieczorem (ok. 20) 230 ml Humany 2 z 2-3 łyżeczkami
      kaszki kukurydzianej, śpi spokojnie do 4-5 nad ranem. Jak karmiłam ją Humaną 1
      plus, budziła się też jeszcze ok. 1-2 w nocy.
    • ankaiw Re: Ważne pytanie - Humana 2 ? 20.01.05, 20:19
      Powtórzę to samo, co moja poprzeniczka. Jeśli dzidzia nie piła wcześniej
      Humany, zacznij od Humany 1 lub Humany 1plus (trochę gęściejsza niż 1), później
      z powodzeniem można przejść na 2. Mój chłopiec jak tylko przeszedł na sztuczne,
      dostał właśnie Humanę (1, 1+, teraz 2). Próbowałam mu też podawać inne mleka,
      ale to właśnie upodobał sobie najbardziej. I ja się też cieszę, bo Humana jest
      jeszcze stosunkowo niedroga w prównaniu np. do Nan. Jeśli zaś chodzi o długość
      spania, to nie wiem, bo Synuś tyle samo razy budzi się do jedzenia w nocy, jak
      wtedy, gdy był na moim mleku. A zaparć nie miał po tym mleko, może trochę na
      początku, ale to normalne, jak się dziecku zaczyna podawać coś nowego. Szybko
      się do tego mleka przyzwyczaił. Ale musisz próbować Twoja dzidzia może równie
      dobrze zaakceptować zupełnie inne mleko. Chociaż według mnie w smaku Humana
      bardziej przypomina mleko kobiece niż Nan czy Bebiko. :)
      Pozdrawiam.
      Anka
      • goskapoz Re: Ważne pytanie - Humana 2 ? 20.01.05, 21:35
        A dlaczego piszecie o spaniu nocnym?przeciez jak sie wprowadzi Humane 2 to daje
        sie ja w przeciagu calego dnia?zwatpilam...,a przy okazji czy zageszczacie to
        mleczko,np.na noc kaszka?a czy oprocz tego mleczka podajecie kaszki?osttnie:czy
        kaszki na mleku mozna robic na Humanie 2 czy lepiej na 1?pozdr.gosia
        • ankaiw Re: Ważne pytanie - Humana 2 ? 21.01.05, 19:22
          Goskapoz mosz rację, mleko podaję się nie tylko w nocy, ale chodziło o to, czy
          dziecko po zjedzeniu tego mleczka, nie będzie się tak szybko budzić w nocy do
          następnego karmienia. W dzień, jeśli dzidzia jest starsza możesz podawać też
          coś innego. Mój Mały zaczął pić to mleko, jak skończył 5 miesięcy, ale zaczęłam
          mu równocześńie rozszerzać jadłospis. Teraz mleko pije tylko w nocy. Wieczorem
          robię mu mleko (Humana2) z dodatkiem kaszki do smaku, w nocy samo mleczko, rano
          dostaje już kaszkę na łyżeczkę. Kaszkę robię albo na Humanie2, albo na wodzie,
          jeśli jest mleczno - ryżowa. Jeśli zaś chodzi o kaszki robione na tym mleku, to
          z racji tego, że Humana2 jest gęstsza, dodaje się do niej mniej kaszki.
          Natomiast do 1 trzeba dosypać jej więcej, żeby wyszła z tego kaszka na gęsto.
          Pozdrawiam. Anka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka