Dodaj do ulubionych

Nan 2R trzymiesięczniakowi, mogę?

27.01.05, 08:23
Mój synek coraz częściej budzi się w nocy na jedzonko, od urodzenia budził
się tylko raz, teraz co 3 godziny. Czy mogę podać mu Nan 2R z kleikiem
ryżowym przed snem lub kaszkę na mleku? Jak tak to na jakim, nan1 czy 2. A
może absolutnie nie kombinować tylko poczekać jeszcze miesiąc? Może jakieś
inne sposoby na przesypianie nocki znacie drogie mamusie?
Z góry dzięki.
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: Nan 2R trzymiesięczniakowi, mogę? 27.01.05, 10:39
      Jeśli musisz to zrobić to proponuje NAN HA1 + kleik ( jest delikatniejszy niz
      kaszka). Mleczko HA, bo raczej takie powinno sie stosować do 6mż. , żeby
      zapobiegać późniejszym alergiom.
    • wiosenna.anna Re: Nan 2R trzymiesięczniakowi, mogę? 27.01.05, 15:53
      To co napisała mama powyzej z tym HA, ze powinno się dawać do 6 mż to bzdury
      które naopowiadał jej pewnie pediatra ...
      Wcale mleko HA nie gwarantuje ochrony przed alergią ! I wcale nie należy go
      koniecznie podawać.
      Jezeli nie ma ryzyka wystąpienia alergii to podaje się zwykłe mleko a jak
      dziecko ma alergię to podaje się już prztworzone mleko - specjalne dla
      alegików.
      HA jest natomiast bardziej kaloryczne niz zwykłe mleko i dlatego dziecko moze
      dłuzsze przerwy zachowywać pomiędzy posiłkami.
      Z tym kleikiem się wstrzymaj - nerki dziecka mogą niebyć jeszcze dostatecznie
      wykształcone. Natomiast Nan jest najlzejszym mlekiem na rynku dlatego moze
      warto spróbowac czegoś bardziej kalorycznego HIPP czy Bebiko lub HA
      • bea-ta Re: Nan 2R trzymiesięczniakowi, mogę? 27.01.05, 18:29
        W moi szpitalu jest normą podawanie dziecku od urodzenia mieszanki HA i stosuje
        sie własnie NAN HA 1. Nie wymyślił tego 1 pediatra tylko to są zalecenia
        europejslkie, do tego napisałam "raczej" powinno.
        Faktycznie wybierz się do jakiegoś marketu i przejzyj mleczka, te z dodatkiem
        skrobii są bardziej sycące właśnie BEBIKO, BEBIKO OMNEO,HIPP-a nie znam.
        Wybieraj 1, bo 2 jest za ciężka dla nerek malucha.
        • wiosenna.anna Re: Nan 2R trzymiesięczniakowi, mogę? 28.01.05, 11:50
          u nas w szpitalu tez karmili HA ale Bebiko bo to mleko było sponsorowane.
          Różne szpitale - rózne firmy "wspierają".
          A wiem bo pracuję w tej branzy :-).
          Co do tych zaleceń europejskich ... dziewczyno, mleko HA nie zapewnia ochrony
          przed alergią. Są za to normy okreslające poziom dziennego zapotzrabowania na
          poszczególne składniki - i wszystkie mleka obecne na rynku je spełniają.
          Pozdrawiam :-)
          • bea-ta Re: wiosenna.anna 28.01.05, 12:52
            Wiem Skarbie. Ale dużo alergii to nie alergia taka prawdziwa uwarunkowana
            genetycznie( i przed ta nic nie uchroni), a nadwrażliwość niedojrzałgo przewodu
            pokarmowego malucha i po to sie podaje HA, żeby tej nadwrażliwości nie było.
            Niedojrzały przewód pokarmowy jest bardziej przepuszczalny na alergeny. Dlatego
            tez nie podaje sie glutenu wcześniej jak w 10mż. I dlatego też zaleca sie
            wyłączne karmienie piersią do 4-6 mż. i nie reklamuje mlek z nr 1 , bo to też
            zakaz europejski. Mysle, że zauważyłaś to przegladając prase o dzieciach? Ja
            też pracuje w branży 13 lat +studia+specjalizacja. Mamy tak wiadomo, że po
            wyjściu ze szpitala, zamieniaja mleka, bo HA niestety jest droższe od
            zwykłego , a każdy liczy się z pieniążkiem. Wierz mi chciałam dobrze.
            Dziewczyna prosiła o rade, a my tu robimy jakąś wzajemna wymiane zdań. Bez
            sensu.
    • handi Re: Nan 2R trzymiesięczniakowi, mogę? 29.01.05, 16:11
      Dziewczyny dzięki za radę, a przy okazji Waszej wymiany zdań czegoś się
      dowiedziałam :) Dzięki i pozdrawiam
      Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka