Dodaj do ulubionych

Co po Nan HA Sensitive?

21.04.05, 22:20
Dziewczyny poradzcie prosze. Moja mala jest od dluzszego juz czasu na Nan HA
Sensitive. Wczesniej miala jakies drobne uczulenia, prezenia i klopoty z
kupa. Teraz wszystko jest sietnie, ale zbliza sie czas kiedy trzeba bedzie
przejsc na mleko 2. A Nan HA Sensitive takiego nie ma (przynajmniej ja o tym
nic nie wiem). No wiec co dac? Czy Nan HA 2 (ale strasznie brzydko pachnie i
sie pieni) czy Bebiko HA (nic o nim nie wiem). O Omneo pewnie moge zapomniec
bo mloda 1 nie chciala do ust wziac...

No i czy HA maja wplyw na ograniczenie alergii wziewnych czy tylko
pokarmowych? Bo jak tylko pokarmowych to tych w rodzinie nie mamy wiec moze
Bebilon 2?

Pomocy bo zglupieje!
Biba

PS. A moze dalej na tym Nan HA Sensitive tylko zelazo w kroplach dziecku
podac? No i czy 2 jest bardziej kaloryczna od 1?
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: Co po Nan HA Sensitive? 22.04.05, 10:12
      NAN HA Sensitiv można podawać dłużej, ale faktycznie ma dość mało składników
      mineralnych w porównaniu z mlekami oznaczonymi 2 i nie tylko tu ma znaczenie
      żelazo (ale wapń i wiele innych), czy nawet sama kaloryczność, bo ta możesz
      uzupełnic chociazby kleikiem, ale zasadniczych różnic nie ma w kaloryczności.
      Czy podając bebiko omneo mieszałas je z innym mlekiem , aby dziecko przestawiło
      sie stopniowo na smak inny,bo rzeczywiście jest gorzkawe;( Należałoby robic tak
      1 miarka bebika pozostałe starego mleczka i tak z 2 karmienia, 2 m bebika i
      pozostałe miarki stare mleczko i tak do całkowitego przejscia na nowe. Małymi
      kroczkami nie spowoduje to równiez sensacji jelitowych. To samo tyczy sie NAN HA
      2 - nie sugeruj sie zapachem i pienieniem, mleko służyc ma dziecku nie nam mamom:)
      Alergia wziewna może być następstwem nieleczonej alergii pokarmowej kiedy
      podajemy świadomie lub nieswiadomie alergen w pokarmie, a dziecko nie zawsze ma
      objawy, bo do ich wystapienia dochodzi po przekroczeniu pewnego poziomu alergenu
      w diecie. Poza tym alergia może objawiac sie niespecyficznie - sapka, anemia,
      mały przyrost wagi i przez to nie may zielonego pojęcia. W ten sposób fundujemy
      sobie efekt tzw. marszu alergicznego. Jesli maluch jest podejrzewany o
      sklonności do alergii to lepiej aby pił mleczko HA, do tego każde mleko HA ma
      obnizona zawartość laktozy i nie powoduje takiej dużej produkcji gazów w
      jelitach, prężeń. Pisze to , bo jestem bardzo ostrożna , lepiej huhać na zimne.
      Z drugiej strony mija 4 m , bo to jest czas na zmiane mieszanki i może maluchowi
      na tyle dojrzał przewód pokarmowy, że nic nie będzie sie działo po podaniu mleka
      nawet tego najzwyklejszego, bo różne sensacje wystepuja zazwyczaj w pierwszych
      3 m.ż niemowlaczka. Może to byc faktycznie bebilon 2, zwłaszcza, że ma
      kontynuacje po 1rż. jako 3, żeby póxniej znów nie stawać przed problemem wyboru
      mleka roczniakowi. Niesety Ty jestes mama maluszka i Ty podejmiesz decyzje.
      Rozważ co napisałam. Pewnie wcale nie pomogłam, pozdrawiam, Beata
      • bkoniecz Re: Co po Nan HA Sensitive? 26.04.05, 15:47
        Beata

jak zwykle jestes niezawodna:))

Podjelismy decyzje, ze zamiast przechodzić z Sensitive na mleko z 2-ą damy
        mlodej najpierw Nan HA 1 a za jakiś miesiąc przejdziemy na 2. W ten sposób to
        przejście będzie łagodniejsze dla jej brzucha.

Od kilku dni mieszamy Sensitive i 1 i jest OK. Nan HA Sensitive nie jest az tak
        wstretny jak krążą opisy i jest bardzo podobny w smaku do Sensitive. Mloda OK.
        Kupy ladne.

Dziekuje co jeszcze raz. Bardzo, bardzo.

Biba

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka