25.09.05, 09:54
moj synek ma 4 miesiace czy to normalne ze jeszcze nie probuje nawet siadac.
nawet jak za raczki sie go trzyma to nie podnosi sie sam.
Obserwuj wątek
    • anecik10 Re: siadanie 25.09.05, 10:07
      Przeciez to jeszcze za wczesnie! Każde dziecko rozwija się w swoim tempie, ale
      to podciąganie to po 5 miesiącu, a siedzenie jeszcze póżniej OKOŁO 7 mies, a
      siadanie to już wyższa szkola jazdy. Bądz cierpliwa i niczego na siłe nie
      stymuluj. Narazie kładz dziecko dużo na brzuszku,zeby wzmocniło mieśnie karku i
      kręgosłupa. Przed siedzeniem dzidzius powinien opanować przewracanie się z
      pleców na brzuszek. POZDRAWIAM
      • chrenata Re: siadanie 25.09.05, 19:38
        Czy masz problemy z przewijaniem swojego dziecka? Pewnie nie. A teraz wyobraź
        sobie, że ono nauczyło się już siadać. Myślisz, że będzie cierpliwie leżało
        przy zmianie pieluchy, kiedy świat je wzywa? A jak zacznie raczkować, to będzie
        Ci uciekać.
        Zachwycaj się nim teraz, takim, jakie jest, bo 4 miesięcy nie będzie mieć już
        nigdy. I nie czytaj rankingów, które dziecko potrafi już to, czy tamto.
        Przecież Twoje jest i tak wyjątkowe!
      • joasia33 Re: siadanie 26.09.05, 00:22
        <Przed siedzeniem dzidzius powinien opanować przewracanie się z
        > pleców na brzuszek.
        Powinien albo i nie. Moja Julia wczoraj skończyła 6 miesięcy i od tygodnia
        siedzi stabilnie. Zaczęła siadać jakoś ze 2-3 tygodnie temu. A nie przewróci się
        z brzuszka na plecy ani odwrotnie za żadne skarby, bo nosi rozwórkę Koszli i po
        prostu nie umie. Aż jestem ciekawa, jak to się stało, że pewnego ranka obudziłam
        się i zobaczyłam ja siedzącą w łóżeczku:)
        Pozdrawiam
    • piotr-albrecht Re: siadanie 25.09.05, 23:17
      Pociągany za ręce powinien sie podciągac do siadania, chyba, że był
      wczesniakiem. To taka ocena z daleka, ale żeby coś powiedzieć wiąząco musiałbym
      dziecko zobaczyć.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka