Dodaj do ulubionych

mleko enfamil AR

05.10.05, 20:23
cześć mamy!! Zaczęłam dokarmiać moje dziecko sztucznym mlekiem, a ponieważ
mała często ulewa lekarz przepisał nam mleko Enfamil AR. Czy któraś z was
karmiła swoje dziecko tym mlekiem?? Jeśli tak to napiszcie jak wasze pociechy
reagowały na nie. Dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • 12s2 Re: mleko enfamil AR 09.10.05, 22:45
      Witam!
      mój synal ma 8 tygodni i od tygodnia daję mu to mleczko jest gęstsze (od np
      NAN) to specjalne mleko przeciw refluksowe w zetknieciu z kwasem solnym w
      organiżmie malucha zagęszcza sie co powoduje mniejszy wypływ na zewnątrz czyli
      mniej ulewań czy wymiotów jest dobre w smaku więc mały nie protestuje tylko
      wcina ile wlezie :) pozdrawiamy
    • blondynka72 Re: mleko enfamil AR 09.10.05, 22:53
      Moja córka też polubiła to mleko od 1 -szej butelki. Dostaje je ze względu na
      refluks. Szkoda tylko, że jest stosunkowo drogie.
    • mamamisi1 Re: mleko enfamil AR 10.10.05, 08:48
      Stosuje Enfamil AR od wielu tygodni. Moja corcia bardzo to mleko lubi (polubila
      od 1 butelki), a ulewanie przeszlo do historii(tez od 1 butelki). Pozdrawiam
    • iwka78 Re: mleko enfamil AR 10.10.05, 09:51
      A u nas się nie przyjęło, syn pluł dalej niż widział i krzyczał w nieboglosy
      plus wykręcanie jakbym mu cytryny dała a nie mleka.
      • gosia.y Re: mleko enfamil AR 30.10.05, 23:08
        moja córka ma 5 m-cy i mleko jej smakuje,ale ja nie jestem zadowolona. Karmię
        Ją butelką avent ze smoczkiem 3-przepływowym. Na poakowaniu jest napisane że
        gęstnieje dopiero z żołądku. tak nie jest do końca,jest ono trochę gęściejsze
        niż zwykłe mleko modyfikowane i jak dziecko słabo ciągnie,to zapycha się
        dziurka,bo jest to taka zawiesina,muszę wtedy wyciągnąć smoczek z buzi i
        palcami zcisnąć od połowy zsuwając do końca żeby wycisnąć gluty. Ale i tak
        muszę zmienić mleko,bo dziecko dostało wysypki na twarzy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka