Dodaj do ulubionych

zachłystywanie się mlekiem

17.02.06, 06:13
mój 2 miesięczny synek nie radzi sobie z piciem mleka płynnego takiego jak Humana czy Nan strasznie się zachłystuje, próbowałam zagęszczać je Nan AR bo dodatkowow ulewa, ale stał się rozdrażniony
już nie wiem co mam mu podawać, wiem że Bebiko omneo jest gęste ale ono mu nie pasowało tzn. miał bardzo luźne wodniste kupki i wracało mu po jedzeniu mleko z sokiem żoładkowym do buzi
dodam, że mimo tych problemów synek świetnie przybiera na wadze, waga urodzeniowa 2900, a obecnie waży 4900

Dziękuje za wszelkie informacje
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: zachłystywanie się mlekiem 17.02.06, 08:38
      Może zamiast zmieniac mleko trzeba by było cierpliwie przetestowac smoki róznych
      firm - jest ich troche na rynku( Avent, NUK, Chicco, BebyOno, Canpol, Nuby).
      Napewno znajdzie sie odpowiedni, jak nie te specjalnie przeznaczone do mleka to
      nalezy spróbowac te do płynów o zupelnie malutkiej dziurce. Ja tez miałam
      problem z tym, że syn albo nie umiał ssac z danego smoka np. Avent, albo sie
      zalewał mlekiem. Niestety kosztowalo to troche, ale lepiej testować smoki a nie
      wiele mlek na dziecku mieszając w ukl. pokarmowym co tez może powodowac
      dolegliwości żołądkowe i ulewanie - koszt ten sam, a zdrowia dziecka szkoda.
      Mleczko mozna samemu zagęszczać preparatem NUTRITON z Nutrici
      www.nutricia.pl/produkty_marki.php?brand=BEBILON&id=156
      dozyjąc tak preparat, żeby nie obciążał układu pokarmowego malucha, nie bylo
      zaparć. Beata
      • beawysok Re: zachłystywanie się mlekiem 17.02.06, 14:28
        cały czas karmiłam Aventem i myslałam, że to wina mleka, ale widocznie się myliłam i zaraz wypróbuję innych smoczków, nie wiem co myśleć o butelce Dr Brown? może ktoś mi podpowie
    • piotr-albrecht Re: zachłystywanie się mlekiem 18.02.06, 16:20
      MOże to kwestia smoczka a nie zagęszczania?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka