Dodaj do ulubionych

czerwone policzki

27.02.06, 09:51
Moja córka od jakiegos czasu ma czerwone policzki (nie przez cały dzień,
najczęściej po jedzeniu). Ma 5 miesięcy i od tygodnia przechodzimy na mleko
bebilon2, zaczęła też dostawać marchew i jabłko. Nie wiem czy to ma cos
wspólnego z tymi policzkami, ale podobno to rówńież objaw alergii- innych
objawów nie widzę. Bardzo proszę o radę czy te poliki to może
poprostu "rumieńce"
pozdrawiam Ola
Obserwuj wątek
    • grabek110 Re: czerwone policzki 27.02.06, 11:19
      moja córeczka też miewa czerwone policzki nieraz tylko jedno ale tylko wtedy
      gdy ją coś uczuli.Jest na mleku Bebilon Pepti 2.Podejrzewam że Twoja córeczka
      też ma je od alergii bo moja mała też nie ma innych objawów tylko te
      rumieńce,pozdrawiam
    • elai1 Re: czerwone policzki 27.02.06, 14:59
      Też to przechodziliśmy z synkiem, gdy wchodził w 5 m-c i też szukałam porad na
      m.in. tym forum. Podpowiadano mi, że to alergia na mleko, lekarka zapisała
      Bebilon pepti, ale nie można było go wmusić w synka, więc po wielu rozterkach
      pozostaliśmy na Bebilonie 2. Rumieńce znikały nawet na kilka dni, po czym
      wychodziły, np. na jednym z policzków. Niektórzy sugerowali, że to oznaka
      zdrowia dziecka. Nic poza tym się nie działo.
      Dałam sobie spokój, mały czuje sie dobrze, je wszystko, co dozwolone- ma zaczęty
      8 m-c. Na forum dziewczyny pisały, że może być to reakcja na temperaturę w
      pomieszczeniu/na dworze, wina kosmetyków.
      Obecnie uważam, że to po prostu "rumieńce". Ale każdy przypadek jest inny.
      Pozdrawiam- Ela.
    • ooola2 Re: czerwone policzki 01.03.06, 09:27
      Podciągam,bo może jeszcze ktoś ma jakieś inne zdanie na temat policzków mojej
      królewny.
      pozdrawiam ola
      • kasiabambo Re: czerwone policzki 01.03.06, 12:06
        Witam moj cztero miesieczny synek tez ma od jakiegos czasu czerwone poliki,ale
        poszlam z tym do lekarza i powiedzial ze to egzema tzn.cos takiego jak egzema
        bo mial tez czerwine plamki na czole,ale nie jest to niebezpieczne powiedzial
        ze dzieci czesto to maja i po jakims czasie to znika,a powodem moze tez byc
        temperatura na zewnatrz.Pozdrawiam.
        • mami711 Re: czerwone policzki 02.03.06, 05:51
          Moj maly tez to ma . Tak jak piszesz raz na jednym innym razem na obydwu , ale
          ja mysle ze to jest efekt wkladania wszustkiego do buzi w tym raczek tez , a
          nastepnie rozmazanie sliny po policzku . Powietrze jest suche i taki efekt .Nie
          jest to tylko moje zdanie , ale lekarz mowi ,ze to tez moze byc przyczyna .NIe
          denerwowac sie na zapas , nie wmawiac sobie , ze cos sie dzieje tylko uwaznie
          obserwowac .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka