Dodaj do ulubionych

p.dr, e-mamy___pomóżcie...ręce opadają;((((

31.03.06, 14:56
Witam;)
Jestem mamą 7miesięcznego malca. Mój synek od poczatku jest karmiony bebiko
omneo(teraz juz 2). Mimo ukończenia na dniach 7mieś. nadal: ulewa, ma bole
brzuszka, ciemno zielone kupy(mimo rozszerzenia diety), wysypkę na twarzy i
szorstkie poliki....Do tego ma skłonność do zaparć, mimo ,że naprawde dieta
jego bogata jest w błonnik. Zupki czesto są z buraczkiem, śliweczkami, olejem
z winogron. Deserki też typowo rozluźniajace. Soczki tylko dwa;((( Bo sama
nie wiem czy to te mleko czy jabłko go gazuje-a jak wiadomo na rynku głównie
soki z jabłkiem(((( Staram sie by codziennie jadł coś innego, urozaiconego.
Wyuczyłąm juz wszystkei możliwe alergreny..a mimo to objawy nadal nie
ustąpily;(((( Lekarze na siłe upierja sie przy omneo...Ale mi juz powoli ręce
opadają;(((Mały nadal płacze na brzuszek, poprostu sie meczy...
prosze o rade
i dzięuje
Obserwuj wątek
    • kuroda Re: p.dr, e-mamy___pomóżcie...ręce opadają;(((( 31.03.06, 15:53
      Napisz dokladnie co dziecko je, bedzie latwiej nam powiedziec czy faktycznie
      wszystkie alergeny wykluczylas. Moja corka np reagowala zaparciami i "wyzarta"
      pupa na marchewke. Nawet na male ilosci mlodej, swojej i krotko gotowanej
      marchewki. Poza tym objawy moga schodzic nawet do 6 tygodni(o ile wyeliminowalas
      wszystkie alergeny). Polecam forum Alergie dzieciece.
      • ququ4 Re: p.dr, e-mamy___pomóżcie...ręce opadają;(((( 31.03.06, 16:04
        proszę pani___mały je marchewke -ale to napewno nie to!wiem,ze zatwardza-
        dlatego ma małenkie ilości w zupce-gotuje sama. Jak napisałam wczesniej-lekarze
        twierdzili, że zmieni sie to po rozszerzeniu diety(wczesniej gdy pił same
        mleczko tez tak było(((jeszcze gorzej bo były mega problemy z kupkami) potem
        zaczelismy wprowadzac nowe produkty i było wczystko fajnie, no powiedzmy___bo
        poliki nadal szosrtkie z wysypka, bóle brzunia, no nie było tych śmeirdzacych
        kup i plastelinowatych, myslałam,ze bedzie w koncu lepiej;(((A tu juz 2 tyg.
        znowu zielonizny i beeee śmierdzące okrutnie....
        • ququ4 Re: p.dr, e-mamy___pomóżcie...ręce opadają;(((( 02.04.06, 11:20
          buuuuuuuu....nikt mi nie chce pomóc;(((
          • bea-ta Re: p.dr, e-mamy___pomóżcie...ręce opadają;(((( 03.04.06, 11:03
            Przestawiłabym dziecko na okres 4 tyg. na Bebilon pepti ( do tego nawet jak
            jestes silnie zdesperowana nie potzrebujesz lekarza - kupisz w aptece na 100%
            odpłatności) i zobaczyła co sie bedzie działo- jak zmiany zaczną znikac tzn., że
            alergia na białko krowie. Te objawy, które opisujesz moga o tym świdczyc i
            dziwie się, że takiej próby pediatra nie zaproponował( szczegolnie, że zmiana w
            smaku nie bedzie piorunująca-oba są paskudne, jedynie BP jest rzadszy w smaku).
            Jesli zmiana nic nie da wracasz do omneo. Przy czym wprowadzając nowe mleko
            mieszaj mieszanki- 1 miarka nowego, reszte starego, nastepne karmienie 2m
            nowego, reszta starego- tak, żeby w krótkim czasie przejśc na BP- mieszanke
            mlekozstepczą. W czasie zmiany mleka nie wporwadzaj nic nowego- zeby miec
            pewnośc co do reakcji na mieszanke. Na BP będa zielone kupy- jest to zupełnie
            normalny objaw- badziej interesowałyby mnie tez zmany na polikach. Jakich
            uzywasz kosmetyków do buzi?Cały czas tych samych( jeszcze tu mozna sie czepić -
            alergii na kosmetyki)- najlepiej oilatum i zero oliwek do buzi, mycie sama woda
            przegotowaną i ew. wr. potrzeby krem oilatum soft. Beata
          • mama1232 Re: p.dr, e-mamy___pomóżcie...ręce opadają;(((( 03.04.06, 11:18
            Pani Beata ma 100% rację
    • kaka61 Re: p.dr, e-mamy___pomóżcie...ręce opadają;(((( 03.04.06, 15:03
      Warto by, żeby dziecko zobaczył alergolog, możesz iść państwowo lub prywatnie.
      Prawdopodobnie dziecku nie służy mleko. Plecam forum alergie, tam na pewno
      dziewczyny Ci pomogą. Oto link:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=578Pozdrawiam
      • kaka61 Forum alergie 03.04.06, 15:05
        forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=578
      • ququ4 Re: p.dr, e-mamy___pomóżcie...ręce opadają;(((( 04.04.06, 13:23
        dziękuje bardzo:)
        a to te zielonizny to standard? nawet przy rozszeżeniu diety? Jan zauważyłam,ze
        po zupce z miesem(te jeszcze kupuje,warzywne robie sama) ma zielone kulki;( po
        moich zupkach sa miekkie i nie zielone? ale ulewa i tak, i męczy sie;(
        Co do kosmetyów to buziaczka myje wacikiem nawilżonym przegotowana woda
        mineralną. Smarowałam maścia z cholesterolem(zalecenie dr) ale po tyg
        stosowania mały miał super suchą tarkę!!! nawet na czole! i smaruje znowu nivea
        na kazda pogode. Wczesniej smarowalam bambino ale tez miał bardziej suchą, nie
        smaruje żadną olivką i niczym innym
        pozdr.
        • bea-ta Re: zielone kupy-link 04.04.06, 14:10
          Nie każa zielona kupa to choroba- nie wiem dlaczego tak się przyjęlo wśród mam,
          polecam lekture;
          www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,222
          inne problemy qupkowe;-)
          www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,82
          www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,268
          www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,225
          Niepokoic powinien sluz, krew, biegunka, kupy cuchnace, stzrelające( wraz
          zprzelewaniem w brzuszku i wzdeciami świadczy o nietolerancji laktozy), krew,
          niedobór masy ciała, ulewanie, wymioty, wzdęcia, brak apetytu.
          Alergia pokarmowa:
          www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,243
          www.forumpediatryczne.pl/specjalista/ep,331
          Dobrze aby tego buziaka zobaczyl dermatolog- może to zmiany łojotokowe?
          Trudno tak radzic, jesli zmiany sa łojotokowe to maśc cholesterolowa może
          pogarszac skóre. Ogolnie dziecko nie ma tak doskonałej skóry jak my i duża
          ilościa kosmetyków, jeszcze tłustych, czy xle dobranych może zapychac pory,
          niszczyc warstwe ochronna i pogarszac jej stan.
          Probowałaś Cutibaze dla alergików i myć buziaka delikatnym roztworem
          nadmandanianu potasu- dz. p/zapalnie i wysuszająco i polecany jest przy zmianach
          łojotokowych. Swietny do pielęgnacji skóry suchej jest krochmal na zmiane z
          oilatum emulsja na bazie parafiny. Cutibaza jest kremem do cery alergicznej
          koszt cos ok. 7 zł.
          Wejdx na forum o kosmetykach, tam jest swietny ekspert - Pani Ewa i poradzi co
          robic z buziakiem. Beata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka