Dodaj do ulubionych

tylko Sinlac?

18.04.06, 23:44
witam, moj syn (14,5 m) ma podejrzenie o skaze bialkowa.Eliminuje mu bialko
krowie ze wszystkiego co je.Do tej pory jadl Bebiko, teraz przeszlam na Sinlac.
Czy on moze z 'mleka' jesc tylko Sinlac? Czy to w pelni zostapi prawdziwe mleko?
nie probowalam z zadnym Nutramigenem czy Bebilonem Pepti, bo jestem pewna, ze
nie wzial by tego to ust, za cwany lisek z niego;-)
Obserwuj wątek
    • magda270519761 Re: tylko Sinlac? 19.04.06, 19:47
      Ja nie dawałam przez 2 tyg. mleka (podejrzenie skazy)- dawałam sinlak i do
      każdej porcji dodawałam nutranigen +kaszka ryżowa np. malinowa , i tak zaczęłam
      od 1 miarki , póżniej 2 , 3 , 4 itd. , a zmniejszałam ilość sinlaku , a kaszke
      cały czas np. 2 -3 miarki.moja piła więcej tej mieszanki niż bebika i tak ;270
      ml. wody -10 miarekod bebika sinlaku , 2-3 miarki kaszki i ten nutranigen.Sam
      sinlak nie wystarcza.
    • aniab_24 Re: tylko Sinlac? 19.04.06, 19:53
      ja własnie przechodze na Bebilon Pepti. Wszyscy mnie straszyli, że dziecko może
      nie chcieć go pić, ale jestem mile rozczarowana... :))
      Wprowadzam go stopniowo: np. 6 miarek dotychczasowej mieszanki + 1 nowej. I tak
      zwiększam powoli ilość tej nowej. Dodaję tez kaszkę, a nawet czasami dodam
      trochę soku owocowego i mały jest super zadowolony. wypija wszystko do dna.

• mmala6 Re: tylko Sinlac? 19.04.06, 22:10
        dziekuje dziewczyny.
        A co na to pani doktor?
        • ninka70 Re: tylko Sinlac? 22.04.06, 10:35
          Jesli moge jeszcze o Bebilonie Pepti - to jest straszna bzdura, ze BP jest taki
          niedobry i ze dzieci go nie chca jesc. Jakas glupia psychoza nakrecana przez
          niektore ksiazki i poradniki i czesc matek rezygnuje nawet bez proby. Wiekszosc
          znajomych dzieci z moim na czele wcina BP bez problemu. Zwlaszcza jak dzieci
          jadly mleko HA lub Bebiko Omneo - przejscie odbywa sie bezbolesnie.
          • mmala6 Re: tylko Sinlac? 22.04.06, 11:00
            nie doczekalam sie odpowiedzi pani doktor a Mateusz zaczelam dawac na probe
            porcje zwyklego Bebiko.Nic sie nie dzieje.Wiec to nie jest skaza.Dziekuje.
    • iwona_rudzinska Re: tylko Sinlac? 10.05.06, 23:38
      mam pytanie czy to Pani sama tak prowadzi jego dietę?; zalecam jednak
      konsultację z pediatrą, bo nie bardzo to wygląda prawidłowo, w tym wieku można
      zacząć prowokację białkiem mleka krowiego [z tego się wyrasta z wiekiem],
      ponadto pisze Pani o podejrzeniu skazy białkowej, a nie o udokumentowanej
      alergii, może zapędziła się Pani w tym rozpoznaniu...?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka