24.04.06, 08:30
Witam! mam takie małe pytanko , moja mała ma 3,5 miesiaca jest na mleku
bebilon ar, wiem ze czas juz powoli przyzwyczajac ja do mleka nastepnego i
nie wiem które wybrac , myslałam o bebiku bo ma wejsc na rynek nowe z
prebiotykami, dodam ze mała nie ma zadnej stwierdzonej alergi - co pani
doktor sądzi o tym mleczku? czy stosujac to mleko mogłabym np: w dzien kilka
razy i na noc podawac bebiko 2r lub 2gr? pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • bea-ta Re: bebiko 24.04.06, 09:48
      Spokojnie, na zmiane masz czas, bo możesz ja zrobic nawet po 4mż. Naprawde nie
      ma pośpiechu. Możesz kupić bebiko R, ale weź pod uwage, że mieszanka z dodatkiem
      kleiku ryzowe czy kaszki ryzowej może zapierać kupe. Ja uzyłabym bebilonu 2 i
      dodawała kleiku kukurydzianego- czy chcąc uzyskać efekt AR - dokupiła NUtriton z
      mączka chleba świętojańskiego( jak w bebilonie AR) jesli po mleku z kleikiem
      kukurydzianym maluch by ulewał. Pozdrawiam, BEata
      • asia.76 Re: bebiko 24.04.06, 10:15
        Dziekuje za odpowiedz.niechodzi mi aby mleko miało efekt bebilonu ar, chodziło
        mi które mleczko było by najlepsze jako mleko nastepne.mi pediatra powiedziała
        ze moge juz zaczac powoli przechodzic na 2 i przyzwyczajac mała.co do
        zageszczania chodziło mi bardziej oto aby mała najadała sie bardziej na noc, bo
        teraz budzi sie 3 razy.bebilonu ar zjada ogółem na dobe 800ml wiec wydaje mi
        sie to troche duzo.pediarta poleciła mi tez zageszczanie bebilonu 2 sinlakiem
        ale na opakowaniu pisze od 5 miesiaca i troche sie obawiam.kupiłam kleik
        kukurydziany wiec chyba bede jego uzywała ale to dopiero ja mała bedzie na 2.a
        mam pytanko ile wtedy kleiku na butelke ?
        • bea-ta Re: bebiko 24.04.06, 10:39
          Każde mleko spełnia normy europejskie i zaspokaja potzreby niemowlęcia. Kwestia
          finansów Twoich, bo mieszanka to miesięcznie jakis tam wydatek i kwestia
          akceptacji mieszanki przez dziecko. Ja ze względu na to, że wiele dzieci cierpi
          przy karmieniu sztucznym na zaparcia wole mleka z pre-( i tu masz bebiko omneo,
          bebilon2, HUmana 2plus z prebiotykiem bananowa- nowa do kupienia tylko na
          stronie producenta www.humana.pl/ - w sprzedazy wysyłkowej, ale możesz
          zadzwonic i poprosic o próbke, humany sa najbardziej kalorycznymi mieszankami, a
          ta dodatkowo jest syta dzięki skrobii www.humana.pl/prebiotyk1a.html ,
          hipp2 z prebiotykiem) lub probiotykami( tylko 1 mieszanka NAN 2Bifidus junior-
          koszt ok. 20 zł najdroższa mieszanka cenowo i najmniej kaloryczna
          www.nestle.pl/dziecko/).
          Za najlepsze uważany jest Enfamil premium- weszła niedawno mieszanka na rynek i
          jest mocno reklamowana jako mieszanka wzbogacana w kwasy LCPUFA wpływające na
          procesy poznawcze- najdroższa cenowo z dostępnych mlek, ale nie ma sensu
          wykosztowaywac się aby dziecko jadlo to mleko od 5mż. Badania udowadniające
          wpływ tego mleka na procesy poznawcze przeprowadzono na dzieciach w 18mz
          spozywających mieszanke od urodzenia www.karmieniedzieci.pl/to w
          informacjach dla lekarzy.
          Na kleiku masz opis ile dac mleka na porcje mieszanki. Na poczatek jak każda
          nowośc zaczynamy od 1-2 łyżeczke i zobaczysz jaka będzie reakcja pociechy, potem
          zrobisz kleik zgodnie z przepisem. Ja np. swojemu glodomorowi od 5mż podawałam
          mieszanke z 2 łyżeczkami kleiku na każda porcje i w dzien i w nocy( u nas
          zagęszczanie mleka nie wpływalo na długośc przespania nocy).
          Wybór nalezy do Ciebie:-)BEata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka