30.11.06, 10:27
Witam ponownie,
podaje 2,5 miesiecznej coreczce enterol 1 kapsulka 2x dziennie
wykryto u niej w kale Klebsielle
chcialam zapytac czy enterol jest odpowiedni czy powinnam podawac inny
probiotyk. bardzo dziekuje za porady
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • gaganiza Re: enterol 30.11.06, 10:46
      dodam jeszcze, ze Mala bardzo malo je-zasypia po jednorazowym pociagnieciu
      piersi. musze ja dobudzac a nie zawsze sie to udaje. czy powodem moze byc
      peczniejacy w brzuszku enterol?
      • gosiagrzes Re: enterol 30.11.06, 19:15
        witaj,
        Lekarz przepisal ten enterol? Pytam, gdyz takze podawalam mojemu 4 miesiecznemu
        synkowi i bardzo nam pomogl w walce z gronkowcem, ale mialam podawac pol
        kapsulki rano i pol wieczorem.

Twoje dzieciatko jest jeszcze bardzo male i dosc spora wydaje mi sie ta
        dawka..enterol moze powodowac tworzenie sie gazow a co za tym idzie bole
        brzuszka, moze dlatego zjada mniej...
        pozdrawiam,
        Gosia
        • gaganiza Re: enterol 01.12.06, 12:37
          Witaj,
          rzeczywisce dawka jak dla doroslego ale i tak podajac sporo ulewa sie malej
          bokiem, mysle, ze sprobuje teraz inny probiotyk, zeby sprawdzic jak bedzie z
          laknieniem.
          p.s.czy leczyliscie gronkowca tylko enterolem czy antybiotykiem rowniez?
          pozdrawiam
          • gosiagrzes Re: enterol 01.12.06, 15:42
            Witaj,
            U nas gronkowiec z kale byl dosc dlugo, ale lekarz brzydkie kupki i problemy
            kolkowe zrzucal na alegie i wiek kolek. Sama na wlasna reke zrobilam badania
            kalu i moczu i szukalam przyczyny. W kale wyszedl ten gronkowiec zl.obfity,
            natomiast mocz ogolny dobry a w posiewie e coli. Podobno synek mial go pod
            napletkiem, ale i tak zapobiegawczo przepisano nam baktrim. Po nim bylo jeszcze
            gorzej, koszmarne biegunki odparzajace pupe, wiec ostatecznie przeszlismy na
            furagnine a gronkowca zwalczalismy enterolem. Wczesniej byl lakcidofil, ale
            maly mial po nim cale nozki w liszajach.

od tamtj pory robilam dwa razy badanie kalu i na szczescie nic nie ma. niestety
            teraz ma roczek i znowu problemy z kupkami, nie wiem od czego...szukam..
            pozdrawiam,
            Gosia
    • barbara.gierowska Re: enterol 30.11.06, 22:26
      Witam,
      Jeśli chodzi o skuteczność "wypierania" Klebsielli ,to rodzaj probiotyku jest
      raczej bez znaczenia.
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka