Dodaj do ulubionych

nowa woda Gerbera - pytanie do mam i eksperta

10.07.07, 21:59
Witam,
Mam pytanie czy testowalyscie juz wode Gerbera?
Czy naprawde bezpieczne jest podanie jej dziecku bez gotowania ( np. do
przygotowania mleka?)

POzdrawiam
Obserwuj wątek
    • big__mama Re: nowa woda Gerbera - pytanie do mam i eksperta 12.07.07, 19:59
      Używałam jej do robienia mleka i herbatek dla 3,5 miesięcznego dziecka ze skazą
      białkową. Żadnych niepożądanych objawów.
      • cytrusowa Re: nowa woda Gerbera - pytanie do mam i eksperta 15.07.07, 20:38
        od kiedy jestem w Polsce, do przygotowania mleka i kaszki dodaje te wode

zero jakis nieporzadanych reakcji
    • scciacca Re: nowa woda Gerbera - pytanie do mam i eksperta 15.07.07, 22:11
      w takim razie bede probowac - ma bardzo niska zawartosc mineralow ;)

pozdrawiam
      • aneta231 Re: nowa woda Gerbera - pytanie do mam i eksperta 18.07.07, 14:20
        Ja tez podaje ta wodę mojemu niespelna 3 miesiecznemu synkowi (juz ponad
        miesiac) - robie na niej mleko, herbatki i samą tez podaje - żadnych
        niepoządanych reakcji :-)
        • edynia3 Re: nowa woda Gerbera - pytanie do mam i eksperta 19.07.07, 16:50
          a czy od pierwszego m-ca do "dopajania" malca można jej używać?
          • mycha456 Re: nowa woda Gerbera - pytanie do mam i eksperta 19.07.07, 22:02
            Ja podawałam po skończeniu 1-go miesiąca,ale to dlatego,że dopiero wtedy ją
            odkryłam.Nie dodaję też glukozy do wody,bo to tylko zbędny cukier :)
    • mycha456 Re: nowa woda Gerbera - pytanie do mam i eksperta 19.07.07, 21:58
      Hej!
      Odnośnie wody to bardzo polecam.Mój synuś ma trzy miesiące,a stosujemy ją już
      od ponad miesiąca bez gotowania i bez podgrzewania.nic się maluszkowi nie
      dzieje :)polecam
      • aneta231 Re: nowa woda Gerbera - pytanie do mam i eksperta 20.07.07, 11:18
        Spokojnie mozna dopajac nawet najmniejsze dziecko. Ja podaje od czerwca, czyli
        jak maly mial 1,5 miesiaca - bo zdaje sie w czerwcu dopiero pokazala sie w
        sprzedazy. Jak dla mnie rewelacja :-)
        • magducha78 Re: nowa woda Gerbera - pytanie do mam i eksperta 20.07.07, 14:27
          i naprawde nie trzeba jej gotowac zeby mleko zrobic????
          • aneta231 Re: nowa woda Gerbera - pytanie do mam i eksperta 20.07.07, 15:26
            Nie, nie trzeba gotowac. Tylko po otwarciu butelke przechowywac w lodowce, nie
            dluzej niz 48 godzin. Po 2 dobach wode z otwartej butelki nalezy przegotowac
            przed uzyciem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka