scciacca 10.07.07, 21:59 Witam, Mam pytanie czy testowalyscie juz wode Gerbera? Czy naprawde bezpieczne jest podanie jej dziecku bez gotowania ( np. do przygotowania mleka?) POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
big__mama Re: nowa woda Gerbera - pytanie do mam i eksperta 12.07.07, 19:59 Używałam jej do robienia mleka i herbatek dla 3,5 miesięcznego dziecka ze skazą białkową. Żadnych niepożądanych objawów. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrusowa Re: nowa woda Gerbera - pytanie do mam i eksperta 15.07.07, 20:38 od kiedy jestem w Polsce, do przygotowania mleka i kaszki dodaje te wode zero jakis nieporzadanych reakcji Odpowiedz Link Zgłoś
scciacca Re: nowa woda Gerbera - pytanie do mam i eksperta 15.07.07, 22:11 w takim razie bede probowac - ma bardzo niska zawartosc mineralow ;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aneta231 Re: nowa woda Gerbera - pytanie do mam i eksperta 18.07.07, 14:20 Ja tez podaje ta wodę mojemu niespelna 3 miesiecznemu synkowi (juz ponad miesiac) - robie na niej mleko, herbatki i samą tez podaje - żadnych niepoządanych reakcji :-) Odpowiedz Link Zgłoś
edynia3 Re: nowa woda Gerbera - pytanie do mam i eksperta 19.07.07, 16:50 a czy od pierwszego m-ca do "dopajania" malca można jej używać? Odpowiedz Link Zgłoś
mycha456 Re: nowa woda Gerbera - pytanie do mam i eksperta 19.07.07, 22:02 Ja podawałam po skończeniu 1-go miesiąca,ale to dlatego,że dopiero wtedy ją odkryłam.Nie dodaję też glukozy do wody,bo to tylko zbędny cukier :) Odpowiedz Link Zgłoś
mycha456 Re: nowa woda Gerbera - pytanie do mam i eksperta 19.07.07, 21:58 Hej! Odnośnie wody to bardzo polecam.Mój synuś ma trzy miesiące,a stosujemy ją już od ponad miesiąca bez gotowania i bez podgrzewania.nic się maluszkowi nie dzieje :)polecam Odpowiedz Link Zgłoś
aneta231 Re: nowa woda Gerbera - pytanie do mam i eksperta 20.07.07, 11:18 Spokojnie mozna dopajac nawet najmniejsze dziecko. Ja podaje od czerwca, czyli jak maly mial 1,5 miesiaca - bo zdaje sie w czerwcu dopiero pokazala sie w sprzedazy. Jak dla mnie rewelacja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
magducha78 Re: nowa woda Gerbera - pytanie do mam i eksperta 20.07.07, 14:27 i naprawde nie trzeba jej gotowac zeby mleko zrobic???? Odpowiedz Link Zgłoś
aneta231 Re: nowa woda Gerbera - pytanie do mam i eksperta 20.07.07, 15:26 Nie, nie trzeba gotowac. Tylko po otwarciu butelke przechowywac w lodowce, nie dluzej niz 48 godzin. Po 2 dobach wode z otwartej butelki nalezy przegotowac przed uzyciem. Odpowiedz Link Zgłoś