bromoun 16.10.07, 15:58 Czy mozna podawac sinlac rozrobiony w mleku? Na opakowaniu jest podane ze z woda, ale mysle ze to jest jak kaszka wiec moze z mlekiem tez mozna. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka_z-d Re: sinlac 16.10.07, 20:08 Słyszałam, że nie można i dość poważne są tego przyczyny (coś z nerkami?). Ale może ktoś wie lepiej i się wypowie. Acha - Sinlac to nie jest kaszka. Sinlac to.... to Sinlac:-) Chyba nie ma drugiego takiego produktu. Odpowiedz Link Zgłoś
figamarta Re: sinlac 16.10.07, 21:13 Rozrabiac z mlekiem nie mozna. Rozrobiony na wodzie jest tak samo wartosciowym posilkiem, jak mleko. Ja mieszam dodatkowo z owocami i podaje jako deser. Podobno mozna rozrobic Sinlac na wodzie i polaczyc z rozrobionym mlekiem. Ale zaznaczam ze PODOBNO. Tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
jkorszen Re: sinlac 17.10.07, 07:54 nie nalezy laczyc sinlaca z mlekiem, po co podnosic i tak spora wartosc kaloryczna posilku??? poza tym, skoro producent napisal, ze z woda to oznacza, ze nie mozna z mlekiem, dlaczego??? najlepiej zadzwonic na infolinie i zapytac... sinlac ma wlasciwosci kaszki na mleku, to tak jakbys do kaszki mleczo-ryzowej dolala nie wody lecz mleka. Odpowiedz Link Zgłoś
mafilka Re: sinlac 17.10.07, 08:36 Jeśli zrobisz na mleku, wtedy dosyć pokaźnie podniesiesz poziom białka w tym posiłku, a to moze na dłuższą mete skutkować niewydolnością nerek. Sam sinlac jest tak zbilansowany, ze zrobiony na wodzie stanowi pełnowartościowy posiłek. Poza tym po co psuć smak kaszki mlekiem modyfikowanym? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jaszag1 Re: sinlac 19.10.07, 09:23 mafilka ma 100% rację pytałam nawet producenta mogą być kłopoty z nerkami, także sinlac tylko z wodą Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: sinlac 20.10.07, 00:01 Witam, W tej kwestii nalezy trzymac się wytycznych producenta ( tzn z wodą) Odpowiedz Link Zgłoś