Dodaj do ulubionych

chyba niejadek :(

28.05.08, 09:23
Moja córa skończyła już trzy miesiące i je zazwyczaj 5 razy dziennie po 100-130 ml. Dodatkowo około 80 ml je bardzo szybko i sprawnie a reszta to jest walka aby zjadła resztę- pręży sie, wygina i nie chce jeść.(karmię ja bebiko1 i smoczkiem conpolu love.) W ciągu dnia wypija około 100 ml picia. W ostatnim miesiącu przytyła 560 gram. Od miesiąca próbuje uregulować jej rytm jedzenia, jednak bez skutecznie. Bardzo różnie sie budzi na nocne karmienie raz jest to 4 raz 6 rano i potem je co 3,5 godziny. Czy 5 razy dziennie dla takiego malucha to nie za mało? Czy jest jakiś sposób na uregulowanie rytmu jedzenia? Czy takie maleństwo musi jeść o stałych porach? Co z nocnym karmieniem, czy może już nie jeść w nocy - już kilka razy musiałam budzić mała o 6 rano aby zjadła mleczko- ostatni posiłek dnia wcześniejszego o 20? Proszę o pomoc, dziękuję
Obserwuj wątek
    • barbara.gierowska Re: chyba niejadek :( 29.05.08, 00:23
      Witam,
      Wyznacznikiem prawidłowosci karmienia jest
      prawidłowy przybytek masy ciała. W
      przypadku pani malucha jest on nieco
      ponizej normy ( ktora zakłada conajmniej
      600 g na miesiac w I kwartale zycia).
      Proponuje jednak sprobowac "dołozyc"
      dodatkowy posiłek,moze sprawe rozwiazałaby
      zmian rodzaju smoczka?
      Co do wyrobienia rytmu karmienia -
      najlepiej proponowac posiłki o w miare
      stałych godzinach,a oprocz tego dokarmiac
      oczywiscie " na zadanie"
      • kasiar77 Re: chyba niejadek :( 29.05.08, 09:49
        smoczek oraz butelki zmieniałyśmy już wielokrotnie, teraz zaczęłam karmić ją
        smoczkiem od 3 m-ce trój przepływowym i może zjada ciut lepiej. spróbujemy
        dołożyć 6 posiłek. dziękuję za pomoc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka