izolda145 23.07.08, 22:29 Moje dziecko za dwa tygodnie kończy 6 miesiecy.Czy mogę już podawać sok z marchewki (własnoręcznie zrobiony)Jeżeli tak to w jakich ilościach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barbara.gierowska Re: Sok z marchewki 24.07.08, 21:17 Witam, jak najbardziej,proponuje narazie do 100-150 ml dziennie Odpowiedz Link Zgłoś
mmm_marta Re: Sok z marchewki 24.07.08, 22:17 bardzo ślicznie dziękuję za odpowiedź. szuakałam informacji czy 6 miesięcznemu maluchowi można już podawać "surowizny". tylko pytanie - czy można dać taki sok od razu w takiej ilości? bez wcześniejszych testów (po kilka łyżeczek?) Odpowiedz Link Zgłoś
szczesciara001 Re: Sok z marchewki 24.07.08, 22:20 No właśnie, a co bezpieczniejsze - taki sok robiony w domu z marchwi niewiadomego pochodzenia czy np. bobofrut? Odpowiedz Link Zgłoś
olenka_a Re: Sok z marchewki 25.07.08, 13:34 no właśnie. Ja przed ciążą mówiłam, że żadnych słoiczków nie będę kupować. Ale teraz wolę ekologiczną słoiczkową marchewkę niż sypaną holenderską "naturalną". Na szczęscie teściowa ma spory ogródek warzywny, więc czekamy na "swojskie" warzywka. Odpowiedz Link Zgłoś
stenimi-pl Re: Sok z marchewki 25.07.08, 15:05 A czy jest w ogóle sam sok marchwiowy bez zadnych innych owoców Bobo -Fruta??? Moja córeczka bardzo lubi ten malinowo jabłkowy ale marchwiowy chcialam jej podac dla odmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesciara001 Re: Sok z marchewki 26.07.08, 00:31 Ja znam tylko marchewkowo-jabłkowy i jabłkowy z dodatkiem marchwi. Ale może popatrz na ich stronie Odpowiedz Link Zgłoś
madziarrek_21 Re: Sok z marchewki 27.07.08, 22:44 Witam Moja córeczka ma już skończine 4m-ce, a już od miesiąca daje jej sok z marchewki. czy w takim razie żle robie??? Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: Sok z marchewki 28.07.08, 00:26 Witam, Wg polskich schematow diete rozszerzamy po ukonczeniu 4 miesiecy Odpowiedz Link Zgłoś
mmm_marta Re: Sok z marchewki 28.07.08, 22:05 będąc u pediatry, chwalę się, że rozszerzam dietę zgodnie ze schematem. i że chciałabym surowe owoce/warzywa wprowadzadzać, soczki jakies robić np z marchwi i jabłuszka. a ona +"aboslutnie nie, za wcześnie na surowizny". Córeczka ma 6 miesięcy. zgłupiałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.gierowska Re: Sok z marchewki 31.07.08, 20:32 Witam, No cóz mam odmienne zdanie :) Odpowiedz Link Zgłoś