oczarowana_ulegloscia 26.03.12, 14:02 Czy możecie polecić książki utrzymane w konwencji Millenium Larssona? Dziękuję za podpowiedzi. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jk3377 Re: Millenium Stieg Larsson 26.03.12, 15:08 ja po jego ksiazkach, chcialam tylko czytac dalej szweckie. przeszlam wiec na Lackberg i Marklund, i choc roznia sie od Larssona,to pochlonelam wszystkie ich. mam w planach inne jeszcze szweckie,ale na pozniej. Odpowiedz Link
oczarowana_ulegloscia Re: Millenium Stieg Larsson 26.03.12, 17:32 Właśnie gdzieś ostatnio obiło mi się o oczy kilka pochlebnych zdań na temat szwedzkich książek. O ile pamiętam to też są to trylogie ( w każdym razie kilka tomów ). Dużo pochlebnych zdań na ten temat czytałam, więc może rzeczywiście warto. Odpowiedz Link
oczarowana_ulegloscia Re: Millenium Stieg Larsson 27.03.12, 12:13 Czy książki Camilli Lackberg z serii "Czarna seria" można czytać w dowolnej kolejności ? Wydawnictwo Czarna Owca wydało kilka tomów tej autorki, stąd moje pytanie o ewentualną kolejność czytania. Odpowiedz Link
jk3377 Re: Millenium Stieg Larsson 27.03.12, 12:20 najlepiej od poczatku, bo losy gl bohaterki Eriki beda wtedy w porzadku chronologicznym. Odpowiedz Link
oczarowana_ulegloscia Re: Millenium Stieg Larsson 27.03.12, 12:24 Dziękuję Ci bardzo. Właśnie wiem, że tomów jest 7, na czerwiec szykuje się 8 tom . Jakoś tak po Millenium całkiem ciekawie zapowiada się przygoda ze szwedzką literaturą. Odpowiedz Link
jk3377 Re: Millenium Stieg Larsson 27.03.12, 15:23 nie ma za co Lackberg połkniesz, bo frunie sie przez te ksiązki wręcz. Nieco bardziej skomplikowana jest Marklund, wielu mowi,ze lepsza i powazniejsza od Lackberg-tam tez losy gl boh.Anniki prowadza nas przez wszystkie tomy,ale niestety aby miec rowniez kolejnosc chronologoczna,nie mozna czytac wg kolejnosci pisania przez autorke,ktora zrobila psikusa w razie czego pytaj,powiem jak jest przyjemniej czytac Odpowiedz Link
moleslaw Re: Millenium Stieg Larsson 27.03.12, 15:54 Będę upierdliwa i polecę Mankella niby nie to samo ale właściwie problemy porusza z tych granic socjologicznych co i Larsson, którego też baaardzo lubię. Polecone Marklund i Lackberg też niczego sobie. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Millenium Stieg Larsson 28.03.12, 20:40 To ja się pod upierdliwą podepnę: Mankell dużo lepszy od tych kobitek, choć "Psy z Rygi" i "Powrót nauczyciela tańca" najwyżej takie sobie Odpowiedz Link