natalijasz 31.07.08, 23:35 powoli zbieram się do mojej wielkiej podróży w Bieszczady, poczytałabym sobie jeszcze przed wyjazdem coś o tej tematyce, żeby lepiej wczuć się w klimat. co polecicie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
makubata Re: o bieszczadach 01.08.08, 08:38 Jest taka seria "a to Polska właśnie". W tej serii książka - przewodnik, troche historii, legend bieszczadzkich, piękne ilustracje : Stanisław Kłos "Bieszczady" Odpowiedz Link
dlania Re: o bieszczadach 01.08.08, 22:43 A ja obyczajowo: "Opowieści bieszczadzkie" Jerzego Janickiego: merlin.pl/Opowiesci-bieszczadzkie-Nieludzki-doktor-i-inne-opowiadania_Jerzy-Janicki/browse/product/1,593130.html Rewelacja, wszystkim polecam, nie tylko tym podrózującym w Bieszczady Kupa smiechu, ale i zadumy nad ludzkim losem. I jeszcze "Zakapiorskie Bieszczady": www.allegro.pl/item394801222_majster_bieda_czyli_zakapiorskie_bieszczady.html Też warto, a nóz spotkasz jakiegoś bieszczadnika nas swojej drodze. Odpowiedz Link
natalijasz Re: o bieszczadach 04.08.08, 00:11 dziękuję, dziękuję już się zabieram do robienia zakupów Odpowiedz Link
dlania Re: o bieszczadach 04.08.08, 10:00 Do zobaczenia na szlaku, bo ja tez się wybiram w sierpniu I przepraszam za "a nóż")) Odpowiedz Link