jk3377 22.11.08, 14:42 zakladam taki klub,bo widze ze wiele osob czyta lub czytalo lub bedzie czytac najnowasza jej ksiazke tez przyłaczajcie sie i podyskutujmy))))) link do tego watku zamieszczam takze u góry by było na skroty)) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jk3377 Re: ulubiony bohater szwajowski:)???? 22.11.08, 15:01 przede mna jeszcze 3 pierwsze ksiazki szwai + najnowsza...byc moze zmieni sie po nich moj ulubiony bohater,ale jak na razie jest to Wika Wojtynska oraz Ilonka Karambol swietne babki,z zyciem,pasja,pomyslem i humorem Odpowiedz Link
ls48 Re: KLUB KSIĄŻKI NR 3-TWÓRCZOŚĆ MONIKI SZWAI 22.11.08, 15:21 witam. Nigdy nie czytałam Szwai, ale po recenzjach Jej ksiązek chciałabym naprawic to zaniedbanie. Od czego zacząć lekturę ? Odpowiedz Link
jk3377 Re: KLUB KSIĄŻKI NR 3-TWÓRCZOŚĆ MONIKI SZWAI 22.11.08, 15:40 www.monikaszwaja.pl to strona głowna autorki. a tu masz dokladny link do jej ksiazek: kolejnosc pisania i czytania od tył czyli od dołu...pierwsza to "jestem nudziara" www.monikaszwaja.pl/index.php?k=13&lang=pl Odpowiedz Link
ls48 Re: KLUB KSIĄŻKI NR 3-TWÓRCZOŚĆ MONIKI SZWAI 22.11.08, 16:38 Dziękuję za ściągę. Od poniedzialku zabieram sie za lekturę. Odpowiedz Link
jk3377 Od najciekawszej do najmniej--wasza kolejnosc. 23.11.08, 18:45 ja napisze jak przeczytam juz wszystkie-zostały mi juz 2 nie liczac najnowszej. ale jak na razie najbardziej 'artystka..' i 'powtorka...'najciekawsze...potem 'dom na klifie' i obydwie 'dziewice..'....na koncu 'romans na recepte'. Odpowiedz Link
jk3377 Re: Od najciekawszej do najmniej--wasza kolejnos 29.12.08, 07:36 -jestem nudziara-najszybciej pochlonelam,najbardziej sie usmialam -artystka.. -dziewice.. = stateczna... -powtorka.. -dom na klifie.. =zapiski stanu.. -romans.. - Odpowiedz Link
jk3377 NR 1 : JESTEM NUDZIARĄ 26.11.08, 14:35 jestem w polowie,ale juz mi zal ze zaraz sie skonczy.to chyba faktycznie najlepsza z jej ksiazek. a agata czupik jest bombowa hahha...czytam i sie w glos smieje czasami jestem wlasnie w miejscu gdzie kamil odnajduje tajemnicza tabelke porownawcza hahahah...super hahahah...)))) polecam szwaje naprawde wszystkim Odpowiedz Link
jk3377 tekst ktory mnie dzis rozlozyl na lopatki:)))))))) 26.11.08, 17:36 umiescilam go nawet w watku cytat dnia hahaha)))) "...wspaniale-psycholozka cieszyla sie jak dziecko-a teraz przez trzy minuty bedziemy sie zastanawiac,co mamy ze soba wspolnego...(..) na pewno udało sie panstwu odnalezc wiele wspolnych elementow...jedyneczki, prosze bardzo...kto jest lderem...(...) po pierwsze wszyscy mamy dzieci! po drugie nasze dzieci chodza do tej samej szkoly i do tej samej klasy..po trzecie wszyscy jestesmy dorosli i wszyscy nalezymy do inteligencji... (...) ..po czwarte, wszystkim nam zalezy zeby nasze dzieci zdały mature jak najlepiej .....(...) W kieszeni mojego niesmiertelnego czarnego zakiecika zatrzasnął się telefon komorkowy.wyciagnelam go ukradkiem na swiatlo dzienne i tracac czesc wystepu pani doktor hrydzewicz przeczytalam sms-s:"PO OSIEMDZIESIATE OSME WSZYSCY NOSIMY ZIMĄ CIEPŁE GATKI" Nie powinien był tego robic!".........(...) M.Szwaja "Jestem nudziarą" poplakalam sie ze smiechu,wyłam,trzeslam sie i nadal nie moge sie odszokowac hahahahahahahaha Odpowiedz Link
jk3377 Re: NR 1 : JESTEM NUDZIARĄ 04.12.08, 18:12 skonczylam te pozycje.swietna. ale chyba o bohaterce agacie nie ma juz nigdzie w zadnej innej wspomnienia prawda? szkoda.moze kiedys... zaczelam kolejna.'zapiski stanu powaznego'. Odpowiedz Link
rurka-z-kremem Re: NR 1 : JESTEM NUDZIARĄ 06.12.08, 08:58 Przeczytałam "Jestem nudziarą" już jakiś czas temu. W skali od 1 do 10 dałabym 7. : ) Odpowiedz Link
dolmadakia Re: NR 1 : JESTEM NUDZIARĄ 06.12.08, 11:49 Jej,wygląda na to,że przeczytałam wszyskie Odpowiedz Link
dolmadakia Re: KLUB KSIĄŻKI NR 3-TWÓRCZOŚĆ MONIKI SZWAI 06.12.08, 11:47 Mój ranking: 1.Trzy części dziewic/mam swoje/ 2.Rozważna i postrzelona 3.Romans na receptę. 4.Dom na klifie 5.Powtórka z morderstwa 10.Artystka wędrowna Jak dla mnie"Jestem nudziarą,"Zapiski stanu..." są strasznie nudne:- (((ledwo zmęczyłam( Odpowiedz Link
jk3377 powtarzające sie wyrazenia,czeste sformułowania 17.12.08, 18:33 -nasuneło mi sie ostatnio,bo juz którys kolejny raz czytam u szwai tekst:...jest radosna jak świnka w deszcz.. ja akurat nie uzywam tego powiedzenia i zapamietalam je zwlaszcza gdy opisywala jakiegos poteznego faceta hahahah...do kobietki jeszcze jako tako Odpowiedz Link
zana20 Re: KLUB KSIĄŻKI NR 3-TWÓRCZOŚĆ MONIKI SZWAI 01.01.09, 18:52 A oto mój ranking: 1."Jestem nudziarą" 2. "Powtórka z morderstwa" 3. "Stateczna i postrzelona" 4. "Artystka wędrowna" 5. "Zapiski stanu poważnego" 6. "Klub mało używanych dziewic" 7. "Romans na receptę" Dodam, że czeka na mnie właśnie świeżo zakupiony "Dom na klifie" no i nie czytałam dalszych części dziewic, nie wiem też czy by mnie wciągnęły, bo jakoś długo czytał mi się "Klub.." Zobaczymy, może dam się skusić. Odpowiedz Link
jk3377 "Zatoka trujących jabłuszek" 04.01.09, 20:32 jak wrazenia? ja koncze,jeszcze jakies 60s. powiem szczerze ze czyta sie szybko ale pierwsze 2/3 ksiazki bardzo ciekawe w stosunku do koncowki.do poki nie polyneli na karaiby.tam mi sie zaczelo juz nudzic hahaha..na karaibach..kto by pomyslal hahah Odpowiedz Link
jk3377 Re: "Zatoka trujących jabłuszek" 06.01.09, 17:05 skonczone.ale z tesknota drugi raz nie przeczytam.chyba ze zadnej innej ksiazki w zasiegu reki nie bedzie. Odpowiedz Link
anmanika Re: "Zatoka trujących jabłuszek" 09.01.09, 11:47 Ciekawa jestem czy będzie 4 część bo mam wrażenie, że jakoś ta trylogia jest niedokończona. Odpowiedz Link
jk3377 Re: "Zatoka trujących jabłuszek" 09.01.09, 13:46 a ja wlasnie mam nadzieje ze nie bedzie juz kontynuacji tych dziewic.wszystkie maja swoje milosci i jest ok. lepiej jakby powstalo cos nowego swiezego tak jak nudziara;najlepsza moim zdaniem. Odpowiedz Link
agaireszta Re: "Zatoka trujących jabłuszek" 10.01.09, 13:59 Ta trzecia częsc to mam wrażenie jakby na siłę była napisana. Taka sobie , poprzednie dwie częsci mi się bardziej podobały Odpowiedz Link