IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 21:18
Mnie nie podoba sie Staz córek Pan Dyrektorek w Gimnazjum!
Obserwuj wątek
    • Gość: tatar Re: Staze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.09, 22:18
      A w ogole co za durne tlumaczenie sie tych mamusiek odnosnie stazy
      bo nikt nie byk chetny kobitki mozecie te bzdety wciskac alke
      KONIOWI
      • Gość: kazach Re: Staze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.09, 09:42
        a ja proponuje staz naszemu ? pozal sie boze wlodarzowi jedna corka
        pani dyrektor konczy staz jest wolne miejsce mniej krzywdy temu
        pieknemu miastu zrobi akurat do konca kadencji mozna mu wydluzyc bo
        w normalnym casie nie zajarzy
    • Gość: dd Re: Staze IP: 80.51.140.* 26.09.09, 11:12
      ..żal tylko Burmistrza bo żona..
      www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090922/INNEMIASTA03/478901034
      • Gość: kazach Re: Staze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.09, 13:31
        zal burmistrza przeciez ze swoja corka zrobil to samo nie
        rozmydlajcie sprawy bo w banku nie chciala pracowac na stazu zalosny
        facet jak i zalosne tlumaczenie a to nie bystre oko pani Smol b a r
        d z o bliskiej znajomej naszego Kononowicza tylko bylo juz tak
        glosno ze trzeba bylo o tym cos bardzo na okraglo napisac
    • Gość: stażysta Re: Staze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 21:09
      Ciekawej lektury dostarczył Czas Chełmna.Pisze bowiem ,że Małgosia swój staż
      rozpoczęła w maju,a przecież zdawała mature ,to jak mogła pracować?Kto Ją
      skierował do pracy skoro jeszcze faktycznie była uczennicą LO?No i ta praca w
      czasie wakacji kiedy w szkole pustki jedynie jakieś remonty chyba,że pomagała
      sprzątać.Drogie Panie Dyrektor jaki przykład swoim postępowaniem dajecie
      młodzieży,wszystko dla swoich,wszystko można załatwić jak się piastuje jakieś
      stanowisko,a pieniądz przesłania już Wam wszystko.Wasze postępowanie jest
      głęboko niemoralne.
      • Gość: xyz Re: Staze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 21:47
        Pracowała od maja rzeczywiście, na egzaminy została pewnie zwalniana
        z pracy (bo jak inaczej???).
        • Gość: xyz Re: Staze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 21:50
          Tylko stażysta ma prawo tylk odo kilku dni wolengo, zadaje się 2 dni
          w miesiącu, a egzaminów więcej było. Nie sądzę tez że nie była na
          żadnych wakacjach...
          • Gość: hugo Re: Staze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.09, 22:17
            A tak w ogole po tym co zrobily powinny wyp.......c z roboty obie
            jakie ich morale wobec mlodziezy jak moga tym mlodym ludziom
            spojrzec w oczy ale to chyba na zaszdzie napluj a powie ze deszcz
            pada jak wam nie wstyd wstretne babska fe smierdzi
    • Gość: scottyemerick Re: Staże - wrażenia po artykule. IP: *.chelmno.mm.pl 27.09.09, 01:04
      Powiem tak: długo była cisza, ponieważ układ sił tak wymagał.
      Jednakże ten występ naszych miłościwych przekracza wszelkie granice
      dobrego smaku, czy też przyzwoitości, jak kto woli. Swego czasu był
      dym wokół Pani K. która "nie powinna była być", według licznych
      głosów, dyrektorem szkoły, będąc jednocześnie podwładną swojego
      męża. I z tym się zgadzam - są to układy tzw. korupcjogenne. Zatem
      Pani MK przeszła na stanowisko zastępcy dyrektora i wszystko
      pozamiatane. Teraz wmieszano w układ niewinne córki - i obecnej
      dyrektorki, i obecnej wicedyrektorki. I warto było? Przecież
      Szanowne Panie musiały zdawać sobie sprawe z faktu, że ta sprawa nie
      pozostanie obojętna dla przytomnych obywateli Chełmna. A i
      elektoratu jakby nie przysporzy na nadchodzące wybory... :) Nie chcę
      tutaj komentować pobudek obu Mam, bo ich nie znam, ale z racji
      pełnionych stanowisk chyba niezręcznym było powoływanie własnych
      dzieci na tak eksponowane stanowiska. (Eksponowane z racji
      pełnionych przez Mamy funkcji). Szkoda mi was, drogie Panie, bo
      sympatyczne jesteście i nie zasługujecie na nagonkę. Ale - jak to
      się mówi - kto piwa nawarzy, musi je wypić... Zdrówko, zatem!
      • Gość: ???? Re: Staże - wrażenia po artykule. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 15:14
        Coś tu się nie zgadza!!!! Najpierw - "nie znam pań(dyrektor i
        vice)", a potem - "jesteście sympatyczne".
        Skąd można wiedzieć, że ktoś jest sympatyczny jeśli się go nie zna?
        Troszkę logiki i spójności w myśleniu by się przydało.
    • Gość: nauczyciel Re: Staze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 14:10
      Szanowne Panie,JEDYNECZKA Wam się należy.
      • Gość: tatar Re: Staze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.09, 14:27
        A ja mysle ze szanownym Paniom nalezy dac rame i za brame gdyby
        mialy odrobine honoru zrobilyby to ale one nie wiedza co to slowo
        znaczy
        • Gość: mysliciel Re: Staze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.09, 20:16
          Tak sobie myśle,że nalezałoby przyjrzeć się przydziałowi staży przezurząd
          pracy.Może są jeszcze inne ciekawsze przydziały.
          • Gość: osetyjczyk Re: Staze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.09, 14:55
            Po tym co te Panie dyrektorki zrobily cisnie sie na usta
            powiedzenie DYREKTORY Z GIMNAZJUM BO OBORY oj nawet sie rymnelo
            • Gość: zaqwsx Re: Staze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 16:01
              A mnie denerwuje to, ze chce isc na staz a non stop slysze ze nie ma srodkow ;/
              Kurde i lipa, bo gdzie dostane robote jak nie mam zadnego doswiadczenia...
              A studia z czegos trzeba oplacic ;/
              • Gość: alicja Re: Staze IP: *.chelmno.mm.pl 28.09.09, 22:03
                Ja od maja 14 dokładnie bo wtedy mialam ostatnią maturę pytałam o staże i nigdzie nie było a tu nagle panie dyrektorki mowią, że go ogłaszały ? Gdzie zatem bo ja 1-2 razy w tygodniu zaglądalam do UP i nic nie widziałam. Nie było nikogo chetnęgo ? Ja ja prosze panie - zgłaszam się na ochotnika !
                • Gość: kazach Re: Staze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.09, 23:07
                  Alicja no niestety nie jestes corka burmistrza pozal sie boze ani
                  corka dyrektorki gimnazjum dlatego nie mialas farta dostac sie na
                  tak lukratywny staz to sa zaklete rewiry jedyna szansz to wymienic
                  naszego Kononowicza niech idzie do Kaczorka segregowac smieci
                  • Gość: grrrrrr Re: Staze IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.09.09, 00:52
                    nie smarujcie na wiecie kogo bo mi się nie chce wymieniać imion bo
                    oni tylko korzystaja z luk prawnych i nieprzestrzeganiu u nas w
                    kraju jakich kolwiek zasad byli byscie na ich miejscu zorobilibyscie
                    tak samo winny jest PUP to oni tak chętnie zgadzają się na wnioski
                    imienne i przydzielają staże ludzie kurna chodza do tego przekletego
                    PUP-u pare razy w tygodniu jak są przydzielane staże stoją w dość
                    dużej kolejce a odchodza z niczym ostatnio staze byly rozdawane 15
                    czy 16 sierpnia czlowiek czeka w kolejce a bez kolejki za rączke
                    zostaje wprowadzony jakiś chłopak wychodzi oczywiście z przydziałem
                    zaczyna od 1 wrzesnia to co oni w PUP robia to niemoralne jest no
                    ale cóż cały nasz kraj jest taki co zrobić??? w ogole uwazam, że PUP-
                    y w całym kraju powinny zostać zlikwidowane na ścianie płaczu wiszą
                    stare ogłoszenia oferty az zagranicy są nieaktualne coś się człowiek
                    zapyta to nigdy nic nie wiedzą a i w kursach dla bezrobotnych
                    słyszałam że przekręty niezłe odchodzą takie instytucje marnują
                    tylko pieniądze podatników nasze pieniądze!!! a to co PUP zakupiło
                    mam na myśli tv plazmy na które i tak nikt nie patrzy video ramka w
                    sekretariacie i inne tchnicznie nowe rzeczy starczyło by na 2-3
                    staże dla 2-3 osób bo taki tv kosztuje te 2tys a stażysta na poł
                    roku ma ok 3.600 już nie wiadomo czy śmiać się czy płakać

POLSKO DOKĄD TY ZMIERZASZ????
                    • Gość: GOŚĆ Re: Staze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.09, 08:33
                      Proponuję jechać za granicę i zobaczyć jak wyglądaja tam urzędy
                      pracy i wtedy będziesz miała pogląd na to dlaczego tak wygląda urząd
                      pracy w Chełmnie. Jesteśmy jeszcze jakieś 50 lat za... (no bo już
                      100 to nie). Technika idzie do przodu i jestesmy krajem rozwijającym
                      się - przede wszystkim technicznie. Wszystkie nowości sa sceptycznie
                      przyjmowane ale... to musi następować. A co? - mają pracować na
                      maszynach do pisania? Mają Ci długopisem wypisywac te oferty?-
                      chcesz wrócić do zamierzchłych czasów to sobie wracaj. Ja nie
                      zamierzam!!!
                      • Gość: grrrrrrrrrrrrrrrr Re: Staze IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 01.10.09, 19:42
                        Te GOSCIU a gdzie ty byleś za granicą??? HMMM wschodnia granica,
                        Czechy a może Armenia??? bo tak się składa, że za naszą zachodnią
                        granicą nie ma odpowiedników naszych PUP finansowanych tylko i
                        wyłącznie z pieniędzy podatników bywało się tu i tam więc wiem
                        doskonale jak wyglądają tamtejsze Urzędy zamiast PUP mają prywatne
                        agencje odpowiedniki naszego Workservice np. Ja nie jestem przeciw
                        rozwiązanią technicznym owszem mogą być zastosowane, ale we
                        wszystkich instytucjach państwowych równo i w odpowiednim czasie nie
                        mam ochoty interpretować Ci mojej poprzedniej wypowiedzi ani
                        wyjaśniać pogłądów bo tak czy tak byś tego nie zrozumiał sam musisz
                        się określić więc zamiast gadać bez sensu jak to za granicą jest
                        cudownie przyjrzyj się bliżej, poczytaj i zrozum, że w Polsce postęp
                        techniczny nie powinien być na 1 miejscu...
                        • Gość: kizior Re: Staze IP: 89.231.148.* 04.10.09, 11:17
                          Jeśli swoją wiedzę opierasz tylko na podstawie prywatnych agencji
                          pracy, typu Work Service, to szczerze współczuję. Wierz mi lub nie,
                          ale na "zachodzie", w każdym państwie funkcjonuje publiczna służba
                          zatrudnienia, opłacana właśnie przez państwo (więcej możesz poczytać
                          na stronie www.mpips.gov.pl). Jeśli chcesz zobaczyć prawdziwy postęp
                          techniczny, taki do którego mam nadzieję zmierzają polskie służby
                          zatrudnienia to wejdź na strony Jobcentre Plus (to też jest agencja
                          pracy, państwowa). A następnym razem poczytaj trochę zanim będziesz
                          wyzywać innych forumowiczów lub dasz się "wydymać" przez Work
                          Service.
    • Gość: stażysta Re: Staze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.09, 12:07
      Wiele jest racji w tych wszystkich wypowiedziach.Uważam że największą wine za to
      co się dzieje z przydziałem staży posiada niestety PUP.Warto też byłoby się
      przyjżec podziałowi pieniędzy na rozkręcenie własnej działalności, na kursy
      organizowane dla bezrobotnych(kto np.na nich wykłada)i kto organizuje.Przydałaby
      się jakaś przeżroczystość.No i faktycznie te niaktualne oferty
      pracy(fikcyjne),żeby się wykazać.Przydałaby się być może jakaś większa
      kontrola,a może CBA by tym zainteresować.
    • Gość: aaa Re: Staze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.09, 09:13
      panie burmistrzu, moze czas podziekowac tym pania za wykorzystanie
      stanowisk dla celow rodzinnych ?
      • Gość: Marek Re: Staze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.09, 15:14
        Ciekawy ten staż w wakacje?!
        • Gość: ala Re: Staze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.09, 10:52
          Ciekawe czy te panie otrzymaja nagrody finansowe z okazji Dnia
          Edukacji Narodowej od p. burmistrza?
          • Gość: aga Re: Staze IP: *.chelmno.mm.pl 30.10.09, 19:20
            Ja tez jestem po studiach ale nie mam tatusia burmistrza i dla tego
            nie moge jakosc dostac stazu !!!

pozdrawiam tych ktorzy nie maja takiego szczescia!!
            • Gość: do agi Re: Staze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.09, 22:59
              Aga- staże są tylko w wyznaczonych terminach, nie trzeba mieć ojca burmistrza,
              tylko być poinformowanym! Ja nie mam, a miałam staż.
    • Gość: 6565 Re: Staze IP: 80.51.140.* 31.10.09, 00:09
      656
    • Gość: ania Re: Staze IP: *.chelmno.mm.pl 10.11.09, 17:42
      czy to etycznie wykorzystywac stanowisko?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka