Gość: chetnie posłucham IP: *.tvgawex.pl 13.05.10, 22:40 zamiast sciagac jakies niewiadomo co moze by nasze miasto zaprosiło ELENI Nna tegoroczne dni naszego Miasta co wy na to????? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jot Re: dni chełmna 2010 IP: *.adsl.inetia.pl 14.05.10, 18:33 No generalnie,czemu nie.Ale właściwie to może niekoniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..? Re: dni chełmna 2010 IP: *.tvgawex.pl 14.05.10, 18:57 Na dni Chełmna na pewno nie zabraknie uroczystych mszy.W ogóle wydaje mi się że w Polsce pojawiła się nowa tradycja,żeby wszystkie uroczystości,obchody,rocznice itp. kończyć mszami.Jestem wierzący ale uważam że to nie jest normalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Re: dni chełmna 2010 IP: *.chelmno.mm.pl 14.05.10, 21:17 To jest chore.Polska wbrew konstytucji jest panstwem wyznaniowym i dlatego wszystko zaczyna sie i kończy mszami.A jest to wina szefów jednostek ktorzy boja sie.I tak:samorzadowcy ,ze moga byc nie wybrani bo z ambony pogrozi palec bozy.A czego sie pozostali boją to nie wiem .Trzeba by było ich zapytac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f Re: dni chełmna 2010 IP: *.chelmno.mm.pl 14.05.10, 18:42 no tak wkońcu to gwiazda TV Trwam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troszeczke ziemi t Re: dni chełmna 2010 IP: *.tvgawex.pl 14.05.10, 19:14 nie no ELENI ma zajefajne piosenkio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ada Re: dni chełmna 2010 IP: 89.231.149.* 14.05.10, 21:30 Ale Eleni ma czarną P***E :p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: dni chełmna 2010 IP: *.tvgawex.pl 15.05.10, 10:46 Chelmno.com.pl zobaczcie co bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fe Re: dni chełmna 2010 IP: 89.231.150.* 15.05.10, 11:01 Po scenariuszach praktycznie wszystkich organizowanych w Chełmnie /został jeszcze motokros ale to kwstia czasu/ imprez okolicznościowych widać, że albo jest to moherowe społeczeństwo albo chora władza, albo nie mający umiaru kler. Rozumię uroczystą mszę ze szczególnej uroczystej okazji, wtedy ma to wyraz, sens i smak, ale masza nie powinna być zapchajdziurą , wtykaną na siłę przy każdej okazji - to żenujące. Ludzie / i to wcale nie najmłodsi , też mają tego dosyć/, przykład: jak ktoś był na imprezie rocznicowej hallerczyków, to widział - wszystko sympatycznie , piknikowo się rozwijało, nagle zapędzanie wszystkich na okolicznościową mszę - skutek: w ładną pogodę na rynku obrazek jakby miał piorun strzelić z jasnego nieba, większość rozproszyła się po kątach. Zostali ci z przymusu, parę babek nie bardzo kumająch o co chodzi i pożal się Boże mianowani do rangi Vipów , podrzędni jegomoście. Widać, że w tym mieście jak nie ma pomysłu na imprezę, a kalendarz trzeba wypełnić , to msza, zawisić serca a dołem nich sadzą orkiestry dente, a na Dni Chełmna, żeby utrzymać się w tendencji, zaproście Szcześniaka z Rydzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Duchowieństwo Re: dni chełmna 2010 IP: 94.254.147.* 15.05.10, 14:26 No widzisz, znowu, jak zwykle triumfujemy ! ! ! :) I zapamiętaj, n a j m ą d r z e j s z y jest zawsze kler... No ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: dni chełmna 2010 IP: *.chelmno.mm.pl 15.05.10, 14:54 ja slyszalem ze do chelmna ma przyjechac pudzian i bedzie spiewal!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: dni chełmna 2010 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.10, 16:28 A ja slyszalem ze wramach oszczednosci kasiory nasz Kononowicz bedzie spiewal na Ryneczku tylko Szpital przed tem musi zorganizowac imprezke wiadomo dlaczego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: has Re: dni chełmna 2010 IP: 89.231.151.* 15.05.10, 17:54 Ponoć śpiewać mają na rynku wszyscy malkontenci, którym nic nigdy się nie podobało i nie mając odwagi powiedzieć tego w oczy, wypisują swoje przemyślenia na forum - oczywiście anonimowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: dni chełmna 2010 IP: 85.222.87.* 15.05.10, 17:48 Czesc:) A ja tak sobie mysle, czemu nie da sie zorganizowac wystepow/koncertow takich osob/zespolow jak np. Ewa Farna, Ania Wyszkoni, Perfect, Maanam, Kasia Cerekwicka, Peja, Urszula, Kasia Kowalska, Pectus, itd. itp. ? Czy problemem jest naprawde tylko i wylacznie brak funduszy? Nie sadze... Moze po prostu czesc pieniedzy wydawana jest bezsensownie wydawana, na bylejakie imprezy i pomysly... Przeciez od kilku juz lat Chelmno probuje sie wypromowac jako Miasto Zakochanych - nie mozna przy tej okazji zorganizowac jakies "prawdziwej" imprezy albo koncertu? PRzeciez zjezdzaja sie telewizje, stacje radiowe... Przy okazji - dlaczego nikt nie wpadnie na pomysl, zeby np. organizowac spotkania ze znanymi osobistosciami sportu, sztuki, kultury, itd.? Dac mlodym ludziom mozliwosc porozmawiania z kims, kto osiagnal sukces, pokazac jakis wzorzec szlachetnego czlowieka, itp. Mozna wiele, podstawa to chciec i umiec zmobilizowac do dzialania innych ludzi. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: dni chełmna 2010 IP: *.tvgawex.pl 15.05.10, 17:59 A może już NAJWYŻSZY czas zmienić władzę ChDK ! Wpasowali się od kilku lat w ciepłe posadki i biorą pieniądze za NIC.Sprzęt na koncerty prędzej można dostać ze Świeckiego Domu Kultury niż z naszego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ga Re: dni chełmna 2010 IP: *.tvgawex.pl 15.05.10, 18:23 o jakich koncertach Ty gadasz ? żenada , tu nawet zespołu weselnego brak !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: dni chełmna 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 18:32 Cerekwicka już była w Chełmnie na Walentynkach. Chyba 2 lata temu... Zaśpiewała 3 piosenki i zgarnęła kupę kasy...Paniusia z wielkiego miasta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rumcajs Re: dni chełmna 2010 IP: 85.222.87.* 15.05.10, 18:38 Skoro Kasia Cerekwicka byla i wygladalo to faktycznie tak, jak opisano wyzej, to jest to wlasnie doskonaly przyklad bezsensownego wydawania pieniedzy i braku umiejetnosci negocjacji, ustalania warunkow takowych wystepow. Przeciez ktos najpierw musial taki ani nie inny przebieg te wystepu z Nia, a raczej Jej managerem ustalic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieszkaniec. Re: dni chełmna 2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 19:00 Nasi włodarze potrafia wydawać pieniadze na byle co i byle kogo.Niejestesmy przecież wsia aby z roku na rok coraz wieksza kicha sie u nas dziala.Mam propozycje dla tych ktorzy organizują imprezy miastowe w Chełmnie.Niech w końcu do ku..y nedzy zapytaja się nas , co byśmy chcieli tu zobaczyć!Prawda jest taka że jest coraz gożej z imprezami a jest lepiej z portfelami rządzących tym miastem.I tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc do Hasa Re: dni chełmna 2010 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.10, 21:07 Oj podejrzewam ze Kononowicz z Ciebie wylazl ale nie przejmuj sie i tak pojada z Toba za nieudolnosc i marnotrawstwo Odpowiedz Link Zgłoś
scotty_emerick Re: dni chełmna 2010 15.05.10, 22:42 Z pustego i Salomon nie naleje. Ale sprawny manager potrafi znaleźć sponsorów. Wierzę w Pana, Panie Dyrektorze! Anima jest młodym ale sprawnie grającym zespołem. Bogusław Mec - cóż, faktycznie dla starszych. Manchester - w moim subiektywnym odczuciu zespół przereklamowany, za mało przebojów, które nuci się ot, tak... A może nasze lokalne zespoły zagonić na scenę? W końcu korzystają z Domu Kultury, to niech oddadzą społeczeństwu jego podatki... Ja wiem, że dla nich jest Rockowisko, ale dlaczego nie podeprzeć się rodzimymi pretendentami do zrobienia kariery? Cudze chwalimy, swego nie znamy!!! Przecież można wcześniej uzgodnić jakiś ciekawy repertuar, dać im czas na nauczenie się, wyjdzie i taniej, i lokalniej, i przyjdzie mnóstwo ludzi, krewnych i znajomych naszych królików... I jeszcze jedna ważna rzecz: Żadnego piwa podczas koncertów!!! I papierochów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: dni chełmna 2010 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.10, 14:31 A dlaczego jest pusto w kasie miejskiej nie ma na nic ten obecny Kononowicz tyle mieszkan nabudowal ze az strach pomyslec jak je zagospodarowac na fotce w lancuch sie odpieprzy miejskiego wlodarza ale jeszcze jednego brakuje lancucha trzeba na wies po niego sie wybrac ten mu lepiej pasowalby i fotka ladniejsza niech konczy juz ta kadencje i dalej wstydu oszczedzi a ludzie od K U L T U R Y w miescie to towarzystwo wzajemnej adoracji ci juz nic nie wymysla lepie powtarzac zgrane i nie lubiane przez mieszkancow imprezy wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: dni chełmna 2010 IP: *.tvgawex.pl 16.05.10, 19:12 Czy wie ktoś może jak są wybierane władze ChDK?Czy na dyrektora jest rozpisywany konkurs,czy zostaje on wybrany przez radnych i burmistrza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kilo Re: dni chełmna 2010 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.10, 19:38 Nic nie zrobisz bo to jest towarzystwo wzajemnej adoracji wszyscy paluszek prosto w czesci ciala znanej wszystkim trzymaja temu sm.....owi od fikolkow sportowych i jeszcze innych tylko musi byc impreza w Szpitalu na drzewo z tymi nieudacznikami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiadomo kto Re: dni chełmna 2010 IP: *.chelmno.mm.pl 19.05.10, 13:56 Oj daj pan spokój,panie E.B. Wszyscy wiedzą, kto jest autorem tych najeżonych nienawiścią postów... Tylko ich forma świadczy o autorze... Odpowiedz Link Zgłoś