Gość: maryna IP: 89.231.150.* 23.02.12, 18:50 Jak myslicie pod czyim balkoneml ub oknem lezy najwiecej petow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: neo Re: os Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.12, 19:29 jak to pod jakim ??? pod oknem palacza ! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nie pod moim Re: os Jana Pawła II IP: 89.231.149.* 23.02.12, 21:59 Na pewno nie pod moim. Ja zawsze rzucam moje na balkon sąsiada z dołu. Niestety jest on niekulturalny i zmiata je na ziemię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaymz Re: os Jana Pawła II IP: *.chelmno.mm.pl 24.02.12, 16:41 K. nie jaraj Tyle !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja wiem Re: os Jana Pawła II IP: 89.231.150.* 24.02.12, 22:08 Hm ja wiem Myślę ze Pod Pani S.J. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szpak Re: os Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.12, 07:46 Niestety ,takie zachowanie świadczy o kulturze danego czlowieka.Jeżeli nawet po uwagach nie ma reakcji to jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiktoria Re: os Jana Pawła II IP: 89.231.150.* 25.02.12, 10:55 Rzeczywiście!!!!!!. Schodząc schodami i idąc chodnikiem od ulicy Polnej pod balkonami szok !!!! Mówiąc delikatnie petów od zatrzęsienia. Na niektorych nawet kolor szminki widac. Mam znajoma, która mieszka w bloku obok i widzi kto nie chowa petow do kieszeni po spaleniu papierosa, a swoje sprawy sluzbowe zalatwia ze we wlasnym domu telewizji spokojnie nie mozna poogladać. Spacerujac z czworonogiem tez nie zauwazylam zeby pety do kieszeni byly chowane. Ciekawe jak zachowuje sie jadac samochodem i majac popielniczke przed nosem? Ludzie!!!! mieszkacie w zbiorowosci miedzy ludzmi wiec sprubujcie troszke tej elementarnej kultury zachowac. Moze poprosimy nasza sasiadke zeby program skrecila i nadala w tv pt "jak walczyc z sasiadem ktory pali na klatce schodowej i rzuca pety pod okno". Nic do twojego palenia nie mam pal ile chcesz ale we wlasym domu i pety wal na dywan. Zastanawiam sie czy bedac u naszych zachodnich sasiadów tez rzucacie pety na glebe gdzie popadnie??? A druga sprawa to chyba ktoś tą nieruchomoscia zdaje sie zarządzać. Za darmo chyba pieniążków nie bierzecie. Nawet posilki doszly w zarzadzaniu. Nowy, prezny i operatywny prezes wspolnoty jeden z drugim. Skoro wzieliscie sie za to wezcie ten powyższy fakt pod uwage i zróbcie z tym porządek . W koncu nie jesteście samozwancami!!!!! I po trzecie . Panie Pawle doceniam panska prace wokol tej budowli. Jest Pan wlasciwa osobą na wlasciwym miejscu.Z całym szacunkiem. Niestety te pety naleza tez do p anskich obowiazkow . Moze podczas takiego sprzatania spadnie Panu na glowe dogasajcy pet .I to Pan zrobi z tym porzadek!!! I tego ci chlopie życzę I na koniec. Jak słysze, ze ktos mowi, ze wie ,ze do niego to sie tyczy i nic z tym nie robi To mały ma możdzek!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: os Jana Pawła II IP: *.chelmno.mm.pl 25.02.12, 23:27 A wystarczyłoby postawić kosze na śmieci... Kiedyś były, ale 'ukradli', więc następnych nie postawili. Niech się zacznie sezon wiosenno-letni, to będzie pełno papierów i śmieci po 'osiedlowych dzieciach'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gapcio Re: os Jana Pawła II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.12, 07:22 To racja,ale trudno byłoby np.z 3 piętra biegać z petem do kosza na śmieci.Nasze dzieci są kulturalne i nie smiecą,ale kosze by się przydały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec palacz Re: os Jana Pawła II IP: *.chelmno.mm.pl 26.02.12, 11:57 Zgadzam się, że z 3 piętra trudno jest biegać, tak samo ciężko jest z 2. czy 1. Chodzi o to, że np. wracając skądś z papierosem (choćby po wyrzuceniu śmieci) człowiek miałby gdzie peta wrzucić, a tak musi się gimnastykować i trafiać w studzienki kanalizacyjne. Wielokrotnie zaobserwowałem jak ludzie odwiedzający kogoś na osiedlu walą kipy na trawnik, bo fizycznie nie mają gdzie indziej. A dzieci jak to dzieci. Jak będą widziały kosze, to się nauczą na całe życie! Odpowiedz Link Zgłoś