Dodaj do ulubionych

123 - moja reforma emerytalna

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.12, 14:27
1) Pieniądze zgromadzone w OFE zwrócić ludziom co do grosza wraz z odsetkami.
2) Fundusze OFE zaorać.
3) Starych i obecnych emerytów spłacić środkami z ZUSu i prywatyzacji.
4) Młodym zwrócić kapitał zgromadzony w ZUSie.
5) Po spłaceniu klientów, ZUS zaorać.
6) Zweryfikować młodych-uprzywilejowanych emerytów (sędziów, mundurowych etc.), niech mają emeryturę, ale wyliczaną ze składek, a nie ostatniej pensji - od razu by nabrali ochoty do pracy... zresztą większość z nich jest tak "zarobiona" przez te 15 lat, że i tak pracuje.
7)*W miejsce ZUSu wprowadzić minimalną składkę socjalną (kwotową) w wysokości 100 zł dla wszystkich, nagromadzone fundusze można wykorzystać dopiero po osiągnięciu 65 roku życia, przy założeniu, że obywatel płacił składki przez co najmniej 20 lat, wówczas co miesiąc można pobierać emeryturę minimalną.
8) Brak grup uprzywilejowanych i wcześniejszych emerytur państwowych.
9) Twórców OFE, oraz polityków związanych z reformami w sektorze ubezpieczeń socjalnych postawić pod Trybunał Stanu, winnym stratom publicznych pieniędzy skonfiskować całe mienie i puścić w samych gaciach.

* Punkt 7) jest wariantem dla socjalistów, nie jest niezbędny...
Obserwuj wątek
    • Gość: 123 Re: 123 - moja reforma emerytalna IP: 89.231.150.* 01.04.12, 12:00
      No i stało się... jeżeli "67" przejdzie przez TS, to równie dobrze za rok mogą powiedzieć "70"...
      • Gość: Nemo Re: 123 - moja reforma emerytalna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.12, 13:45
        pkt 6. W/w nie placa skladek !!!!!ani wojsko,ani policja i inne mundurowe .... emerytury i renty dla nich nie pochodza z ZUSu !
    • Gość: aaaa Re: 123 - moja reforma emerytalna IP: 89.231.151.* 01.04.12, 23:01
      aaaaaaaaa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka