Dodaj do ulubionych

podatek za psa

IP: *.play-internet.pl 16.04.12, 08:17
witajcie, proszę napiszcie ile wynosi podatek za psa w Chełmnie i od kiedy od czasu posiadania psa należy uiścić opłatę? Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: 555 Re: podatek za psa IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.12, 08:34
      jeśli będziesz po nim sprzątać to nic nie płacisz
      • Gość: mp Re: podatek za psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 08:55
        jeżeli pies zamieszka w domu z ogrodem podatek wynosi 45 zł,
        jezeli w miescie to chyba 55 zł,ale dokładnych informacji udziela w UM i tam
        za stosowny czas od razu będziesz mogła uiscic oplate :)
        • Gość: mp Re: podatek za psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 09:04
          i jeszcze jedno Chełmno ma chyba najwyzsze w Polsce podatki od posiadania psów..............a nic z zebranych ta droga pieniedzy w kierunku ochrony zwierzat nie robi,mam tu na mysli np.sterylizowanie półdziko zyjacych kotów,dofinansowanie kastracji i sterylek psów,czipowanie itp.itd.
          i druga sprawa obowiazek sprzatania po swoim psie..............jestem jak najbardziej za........tylko dlaczego poza starym miastem,mam tu na mysli parki,okolice stadionu,droga nad Wisłe i wiele innych spacerowych miejsc,nasi dzielni straznicy i owszem za nie posprzatanie mandaty ochoczo wystawiaja,ale nikt z miasta nie zadba o to żeby postawic jakies kubły,pojemniki na odpady ,jezeli mam odchody posprzatac to muszę to gdzies wyrzucic prawda?????takze obowiazek sprzatania po zwierzetach spoczywa nie tylko na włscicielach,miasto tez powinno zadbać o to .................a nie tylko o odnowe starowki :)
          • Gość: przyszła psiara Re: podatek za psa IP: *.play-internet.pl 16.04.12, 09:24
            dziękuje za wpisy,sprzątanie jak najbardziej,psie odchody w które nie raz wdepnęłam przyprawiają o mdłości!Pies nie ma winy,musi się załatwić.A właścicielowi wystarczyłoby wziąć ze sobą woreczek :P Mieszkam w bloku to chyba 55 zł by było ,ale to w skali roku tak? Wiem ,że kiedyś były takie pojemniki z głową psa specjalnie przeznaczone do zwierzęcych nieczystości.Ludzie niestety bywają obrzydliwi.
            • Gość: mp Re: podatek za psa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.12, 10:59
              tak 45 albo 55zł za rok :)
              • Gość: przyszła psiara Re: podatek za psa IP: *.play-internet.pl 17.04.12, 10:53
                wszystko jasne dziękuje bardzo :))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka