Dodaj do ulubionych

przedszkole Brzdąc

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 12:55
Czy to prawda, ze w tym przedszkolu naszymi dziećmi zajmują się panie, które od rana pracują jako opiekunki a po południu jako sprzątaczki? Słyszałam że to już drugi taki przypadek w tym przedszkolu. W zeszłym roku jak odbierałam dziecko to zapamiętałam panią sprzątaczkę która teraz wydaje mi się ze jest opiekunką. Czy ktoś wie coś na ten temat. Jeśli to prawda to chyba zabiorę stamtąd swoje dziecko bo to robi się niebezpieczne.
Obserwuj wątek
    • Gość: do rodzic Re: przedszkole Brzdąc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 13:46
      niebezpieczne bo?
      sprzataczki mordują?
      a nie pomyslałas ze zeszłoroczna sprzataczka dzisiej moze byc wykształconym pedagogiem?
      • Gość: jkl Re: przedszkole Brzdąc IP: *.kpsi.pl 12.09.12, 13:57
        Te Panie też są matkami.
        i mają spore doświadczenie, a co taka stara panna po studiach może wiedzieć jak wychować dziecko i to z książek??? ;/
        • Gość: rodzic Re: przedszkole Brzdąc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.12, 14:48
          No tak, tylko z tego co wiem, to te panie są po zawodówce.
          • Gość: matka Re: przedszkole Brzdąc IP: *.tvgawex.pl 12.09.12, 15:50
            Tak to prawda.Kadra marna za to czesne wygórowane.
            • Gość: ibis Re: przedszkole Brzdąc IP: 89.231.151.* 12.09.12, 17:11
              Nie możliwe, przecież to przedszkole chełmińskiej "ELYTY"
              • Gość: elita Re: przedszkole Brzdąc IP: *.chelmno.mm.pl 12.09.12, 18:59
                widać plebs nie ma co robić tylko głupoty pisze na forum ... co dzieciory wasze po podwórku jeszcze biegają ???
                • at31sta Re: przedszkole Brzdąc 12.09.12, 19:35
                  Ciekawe podejście. To nauczyciel nie ma prawa mieć dodatkowych obowiązków ? np. sprzątania. Oczywiście pozostaje kwestia wynagrodzenia i rodzaju umowy pomiędzy pracodawcą i pracownikiem dot. zakresu wykonywanych czynnosci.
          • Gość: mm Re: przedszkole Brzdąc IP: *.tvgawex.pl 12.09.12, 19:50
            i są lepsze niz te wykształcone
            • Gość: zbigniew Re: przedszkole Brzdąc IP: 83.16.203.* 13.09.12, 08:00
              To zrób to jak najszybciej i jeszcze napisz na forum będę czekał na potwierdzenie
              • Gość: k Re: przedszkole Brzdąc - do założyciela wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.12, 13:47
                Zabieraj swojego dzieciaka i nie blokuj miejsca skoro ci coś nie pasuje ! A puszsz....
              • Gość: Dorota Szymańska Re: przedszkole Brzdąc IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.12, 15:05
                Drodzy Rodzice. Każda grupa wiekowa w naszym przedszkolu ma nauczyciela prowadzącego, posiadającego odpowiednie kwalifikacje, realizującego podstawę programową i dającego Waszym pociechom całe swoje serce. Serdecznie zapraszam osoby zaniepokojone kwalifikacjami i umiejętnościami kadry, do przedstawienia swoich obaw, opini lub zastrzeżeń na zebraniu rodziców a nie anonimowo na forum, które może zrobić wiele przykrości i krzywdy osobom naprawdę oddanym. W każdej chwili jesteśmy w stanie odpowiedzieć na pytania. Osoba wspomagająca pracę nauczyciela ,jego pomoc-może być woźną ,sprzątaczką i nie musi posiadać wykształcenia pedagicznego. Nasze panie ukończyły kursy i są odpowiednio przeszkolone. Ważne jest ciepło,oddanie i zaangażownie - a o to możecie być państwo spokojni. I taki system na ogół funkcjonuje w wielu przedszkolach, nie tylko w Brzdącu. Jednakże osobom, którym nie odpowiada nasza organizacja pracy i ceny proponuję rzeczywiście zmienić placówkę. Dziękuję Rodzicom mającym odwagę podpisać się pod swoimi wypowiedziami.DOROTA SZYMAŃSKA
                • Gość: bravo Re: przedszkole Brzdąc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.12, 15:49
                  Brawo pani Doroto!
                  Tak powinno być - ja nie rozumiem co to za wylewanie żali na forum skoro można podejść, zapytać, rozwiać wątpliwości.
                  Życzę powodzenia!
                  • Gość: zbigniew Re: przedszkole Brzdąc IP: 83.16.203.* 13.09.12, 19:52
                    A już miałem nadzieje że zwolni się miejsce bo wiem że tam pracują wspaniali ludzie którzy kochają dzieci od sprzątaczki po panią dyrektor
                    • Gość: k3 Re: przedszkole Brzdąc IP: *.chelmno.mm.pl 13.09.12, 19:59
                      Pani Dorota na Prezydenta :) ... oczywiście taki joke. Pozdrowienia serdeczne dla całej kadry "B", jesteście suuuuuper. Każdy normalny i rozsądny człowiek o tym wie :)
                  • Gość: lidia Re: przedszkole Brzdąc IP: *.adsl.inetia.pl 14.09.12, 20:41
                    Zastanawiające jest dlaczego tyle wpisów zawsze dotyczy tylko przedszkola Brzdąc? Czyżby konkurencja? Jestem przekonana, że tak. Wylewanie żali na forum świadczy o poziomie a raczej braku poziomu autora i żenującym sposobie osiągania celu! Mój syn chodził do tego przedszkola i to była bardzo dobra decyzja. Przedszkole miało swoje wady i zalety jak każda inna tego typu placówka. Jedym rodzicom nie podobał się jadłospis a drugim godzina spaceru itp.Czasami świeszne sprawy ale rozwiązywane na bieżąco. Jeden niezadowolony rodzic a dwudziestu tak. Jeśli jest tam tak strasznie i ponuro to dlaczego jest tak trudno się tam dostać? Decyzję podjęłabym jeszcze raz taką samą. Odpuście sobie tych komentarzy bo to już się staje nudne i ciężko strawne. Gatuluję odwagi Pani Dyrektor i sądzę, że nie ma co się przejmować anonimami. A tak przy okazji moje dziecko z sentymentem wraca do chwil spędzonych w Brządcu. A atmosferę w przedszkolu tworzą także rodzice, więc jeśli tego wpisu dokonał rodzić to współczuję, że musi Pani pracować z ludżmi o takim pokroju.
                    • Gość: tata Re: przedszkole Brzdąc IP: *.tvgawex.pl 17.09.12, 18:31
                      Trudno to się droga pani do KAŻDEGO przedszkola dostać w Chełmnie więc to nie jest argument, za wyższością. Moja córka chodzi do Pinokia, miała iść do Brzdąca ale.....no cóż nie zamierzam płacić za coś więcej niż muszę kiedy gdzie indziej mam to samo. Znajomi oddali tam swoje dzieci i są zadowoleni choć za często powtarzają GDZIE ich dziecko chodzi i jakby krzywo patrzyli na moje czyli coś z tą ELYTĄ :) jak ktoś napisał jest na rzeczy. Porównując to podobnie jak z Katolikiem swego czasu tzn. w czasach jak powstawał, szkoła Elity :) ja się nie zgodziłem i skończyłem nasz poczciwy ogólniak, bez większych problemów zdając egzaminy na studia - pozdrawiam p. Kuzimskiego - najlepszego nauczyciela geografii, bez większych przygotowań zdałem do szkoły z 3 lokatą w Polsce pod wzgledem poziomu. Więc to kadra kształtuje przedszkole i atmosferę którą rodzice czasami psują.....
                      • Gość: Lidia Re: przedszkole Brzdąc IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.12, 19:26
                        A więc i tak rodzice mają wpływ na atmosferę w miejscu gdzie uczęszczają ich dzieci! Więc raz jest to przez Pana zaprzeczane a następnie potwiedzane! A jeśli znajomi to ELYTA i "jakby krzywo patrzą" na Pana dziecko to proponuję zmienić znajomych.
          • Gość: rodzic Re: przedszkole Brzdąc IP: *.tvgawex.pl 14.09.12, 15:26
            co to ma do rzeczy po jakiej jest się szkole ,moim zdaniem ty jako matka jesteś mało inteligentna skoro swoje żale wylewasz na forum!!!okaż swoje świadectwo !!! gratuluję odwagi pani dyrektor za wpis :)
            • Gość: Zbigniew Re: przedszkole Brzdąc IP: 83.16.203.* 14.09.12, 23:23
              Pani dyrektor brawo jak ja bym chciał aby moje dziecko tam chodziło a autorkę tego wpisu pozna pani po tym że jej słoma wychodzi z butów nie obrażając rolników
            • Gość: mm Re: przedszkole Brzdąc IP: *.tvgawex.pl 15.09.12, 11:20
              popieram
              • Gość: zadowoleni rodzice Re: przedszkole Brzdąc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.12, 22:47
                ... Brzdąc i tak będzie istnieć bo przecież o wiele więcej jest rodziców zadowolonych i ceniących pracę kadry niż tych rodziców "anonimowych nieżyczliwych" :)
                zadowoleni rodzice
                Pozdrawiamy :))
                • Gość: . Re: przedszkole Brzdąc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.12, 19:51
                  Idealnych placówek nie ma, Brzdąc też nie jest idealny, ale to przedszkole bardzo dobre.:))
                  • Gość: lola Re: przedszkole Brzdąc IP: *.play-internet.pl 18.09.12, 00:52
                    halo i tak jest dobrze..... a kto slyszy swoje dziecko jak wraca zadowolone z przedszkola.....?stale narzekacie......... Bija......nie...... ucza..... tak ....daja przyklad...tak... te pare godzin nasze dziecko jest pod NAPEWNO DOBRA opieka. Moje chodzi...lO do innego . teraz mu zawiesze przedszkole bo jeszcze nie jest gotowe...... za rok pojdzie I NA PEWNO NIE BEDE SIE BALA ZE DZIECKU W PRZEDSZKOLU STANIE SIE KRZYWDA.!!!!!!!!! A NIE JEDNA PANI '"SPRZATACZKA" LEPIEJ SIE ZAJMIE OBCYM DZIECKIEM NIZ CZASAMI WLASNA MATKA.!!!!!!!!
                  • Gość: LOLA Re: przedszkole Brzdąc IP: *.play-internet.pl 18.09.12, 01:02
                    TAK WIEC TYLE ....... CHCESZ TO DAJ DZIECKO DO PRZEDSZKOLA.....A JAK NIE TO PO CO TE PROBLEMY.. SAMI SIE OPIEKOJCIE SWOIMI BRZDACAMI .....PO CO PRZEDSZKOLE..... SA BABCIE............. CIOCIE......NIANIE...................................
                    • Gość: caps Re: przedszkole Brzdąc IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.12, 11:23
                      nie krzycz tyle capslock Cię boli czy co ?

W temacie wszystko już zostało napisane - do zamknięcia
                      • Gość: oo7 Re: przedszkole Brzdąc IP: 89.231.149.* 18.09.12, 11:44
                        to chyba lekka przesada. Moje dziecko uczęszcza do innego przedszkola i może ktoś mi zarzucić co mnie to obchodzi ? Jednak co ma piernik do wiatraka. Darze WIELKIM SZACUNKIEM wszystkie Panie , które pomagają w opiece nad naszymi dziećmi.To naprawdę ciężka harówka. Chory ten kto widzi w tym coś złego. Można tylko współczuć , że maja aż tyle obowiązków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka