Dodaj do ulubionych

Targowisko w Chełmnie

IP: *.play-internet.pl 24.07.13, 14:15
W ostatnim tygodniu dokonałem zakupy koszuli u sprzedawcy na naszym targowisku. W dzień przed uroczystością, moja żona chciała rozprasować koszulę, zanim całkowicie rozpakowała odzież, zauważyła, że koszula posiada błąd w produkcji, mianowicie na wysokości mniej więcej mostka znajdowało się przetarcie, które było widoczne. Po powrocie z udanej zabawy, wspólnie udaliśmy się do pana sprzedającego, by oddać/wymienić koszulę. Sprzedawca po długim namyśle, spoglądając na koszulę powiedział, że TO NASZA WINA. Wraz z żoną wyśmiałem owego pana i odeszliśmy pełni irytacji. A to nie wszystko, bo niestety na naszym targowisku nie ma prawnie niczego godnego uwagi, kupienia. Handlujący towarem są często oburzeni tym, że muszą cokolwiek pokazać, zrobić, a już nie wspomnę o tym, że jeśli coś jest uszkodzone, oni nie widzą w tym problemu!
Czy tylko mnie spotyka taki problem na targowisku? Czy wy też zauważyliście, że Chełmińskie targowisku to najgorsze miejsce do dokonania zakupów w naszym małym mieście? Może czas z tym coś zrobić?
Obserwuj wątek
    • Gość: krzyzak55 Re: Targowisko w Chełmnie IP: *.pl 24.07.13, 20:23
      a poprosiłeś gościa o dane i pozwolenie żeby dochodzić swojej racji ? forumowiczu ? to podstawowa wiedza kupującego !!! kiedyś handlarz z os C .S miał wątki to dane wymusiła straż miejska a po drugie to powinno wisieć na każdym straganie i już , ucz się ucz tępić cwaniaków ...
      • Gość: Oj Re: Targowisko w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.13, 01:01
        To taka wolna amerykanka.

A masz chociaż paragon???
        To o idź do rzecznika praw konsumenta zrobią " porządek" i odzyskasz kasę. .
        Chyba to bardzo nie w porządku tak zakpić z klienta.
        Ja tez nie byłem zadowolony ze sprzedawcy, więc tam nie chodzę. Dziwiło mnie, że tyle towaru wisi a nie mają kas fiskalnych - dziś już jest w każdym sklepie .......... Nie miałem nawet dowodu, że to tam kupiłem...
        Masakra i nauczka. Powodzenia
        • Gość: mer Re: Targowisko w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 25.07.13, 08:09
          Nic nie zrobisz bo nie masz żadnego dowody zakupu.Jedno jest pewne -nie kupować u takich dziadów.
          • Gość: chełminiak Re: Targowisko w Chełmnie IP: *.play-internet.pl 25.07.13, 11:53
            No właśnie, dzwoniłem do rzecznika i niestety bez paragonu nic nie zdziałam... :((
            Oj jest nauczka, jest... Nigdy więcej nic nie kupię na targowisku!
            • Gość: sprzedawca Re: Targowisko w Chełmnie IP: *.opera-mini.net 27.07.13, 00:04
              na jednym kliencie nie zuborzeje.. Większość tak mówi a nadal kupuje :D żal.pl
              • Gość: chełminiak Re: Targowisko w Chełmnie IP: *.play-internet.pl 27.07.13, 12:50
                Z tego co widzę, na targowisku ostatnio pustki. :) Ludzie wolą kupić w chińskim markecie niż tam. Poza tym lepiej wydać pieniądze na paliwko i jechać kupić gdzieś indziej, lepszy towar. :)
                • Gość: mieszkaniec Re: Targowisko w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 27.07.13, 14:47
                  Na targowisku,jeszcze na rynku i teraz, był chłam i jest. Kupują najgorszy sort ale zawsze znajdzie się jego amator. Nie twierdzę, że wszystko tam jest do bani ale z drugiej strony nie wymagajcie Wersalu na tym wygwizdowie.
                  • Gość: mieszkaniec2 Re: Targowisko w Chełmnie IP: *.play-internet.pl 28.07.13, 15:02
                    Rzeczywiście wygwizdowo,byłem w Toruniu i porównałem ceny jakie mają u nas na rynku i tam.U nas jest o wiele drożej.a sprzedawcy tak jak przed odejściem z rynku już zawiązali monopol,cen na produktach brak,o wszystko trzeba się pytać.a jak ktoś się o cenę zapyta i mu nie pasuje to mruczą "idz sobie do biedronki"W okolicznych warzywniakach jest już taniej.Olać ich.Niech zawiozą to wszystko z powrotem do domku.
                    • Gość: Rynek Re: Targowisko w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.13, 21:23
                      Ale na targowisku na Rynku jest przyjemnie, przyjemna obsługa i są wystawione ceny.

Może tu są inne zasady albo inni ludzie????
                      • Gość: gość Re: Targowisko w Chełmnie IP: *.opera-mini.net 29.07.13, 00:38
                        też to zaobserwowałem- na rynkowym targowisku jest o wiele milej- uprzejmi sprzedawcy i podchodzą z uśmiechem do klienta a nie z łaską. Chodź mam o wiele bliżej na targowisko koło biedronki, wole chodzić na rynek i być milej obsłużony. Pozdrawiam.
                        • Gość: Ja też Re: Targowisko w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.13, 09:05
                          Może to wpływ otoczenia, że na targowisku rynkowym jest o wiele milej???
                          Może tu handluje śmietanka chełmińskich kupców i wiedzą jak podchodzić do klienta???
                          Może tu zagląda lepszy klient??
                          Bo jak widać przy biedronie przywileje w opłatach targowych, wolność w zajmowaniu powierzchni handlowej, chiński tani towar to nie wszystko....może też te szpetne namioty, folie tworzą taka nieprzyjazną atmosferę?? Może kupcy sfrustrowani, że na rynku nie stworzono im warunków do handlu???
                          Żeby nie załatwić gościowi ewidentnej reklamacji?????
                          Nie wiem tylko dlaczego nie wydają tam paragonów. Dziś nawet fryzjer ma kasę fiskalną i daje kwitki.
                          To w zasadzie każda reklamacja skończy się tam fiaskiem.
                          Ale po co te krzyki , rynek zweryfikuje takie zachowania.
                          Pewnie i tak kiedyś tam przy biedronce stanie kolejny market lub hotel... i prawdziwy handel historycznie będzie tylko przy ratuszu... z ładnymi straganami..
            • Gość: koleżka Re: Targowisko w Chełmnie IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.07.13, 10:28
              A ja podejrzewam, że ubrałeś tą koszulę, poszedłeś na imprezę, uszkodziłeś ją w trakcie i teraz chciałbyś zwrot kasy lub wymienic towar na nowy.....? Nie raz już widziałem takich modnisiów z "metką przy rękawie na zabawie" hehe
              • Gość: Ryzyko Re: Targowisko w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.13, 00:00
                Jeżeli kupiłeś i nie domagałeś się paragonu fiskalnego .... to sam sobieś gościu winien..... taka tam podobno wolna amerykanka ....
                • Gość: Błędne koło Re: Targowisko w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.13, 16:02
                  To jakieś błędne koło - na targowisku sprzedawcy nie wydaja paragonów a do reklamacji żądaja paragony. Czy coś tu jest nie taK???Czy tych towarów nie można reklamować ... nigdy....
                  • Gość: jacus Re: Targowisko w Chełmnie IP: *.tvgawex.pl 31.07.13, 00:00
                    Jeśli to jest targowisko to ja jestem święty. Na moje to śmietnisko... Co druga rzecz uszkodzona... A jak powiesz sprzedawcy ze ta rzecz jest uszkodzona i zapytasz czy ma podobna ale cala to wyzwie ciebie ze uszkodziłeś... Nie ma co tam kupować...
                    1. obsługa
                    2. jakość towaru
                    3. wysokie ceny
                    lepiej iść do sklepu lub jechać do csw.
                    • Gość: gość Re: Targowisko w Chełmnie IP: *.opera-mini.net 31.07.13, 14:01
                      ja zawsze prosze fakturkę wtedy wymiana bez problemu ;)
                      • Gość: zzzzzzzzzzzz Re: Targowisko w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 01.08.13, 01:44
                        tak domagaliście się tego targowiska, a teraz fochy ???????? nie rozumiem, bierzta co dajom i cieszta się :)
    • Gość: do zzzzzzzzzz Re: Targowisko w Chełmnie IP: *.chelmno.mm.pl 01.08.13, 08:12
      O jaki targowisku piszesz?
      • Gość: Przy Bidronce Re: Targowisko w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 12:40
        Takie rzeczy sa chyba tylko na tym tymczasowym targowsiku przy biedronce .
        Na rynku jest OK milo iprzyjemnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka