Dodaj do ulubionych

Kurier Chełmna

IP: *.swiecie.vectranet.pl 14.10.13, 21:02
Widziałem mową gazetę "Kurier Chełmna". Mi się podobała, a wam?
Obserwuj wątek
    • Gość: Namte Re: Kurier Chełmna IP: *.chelmno.mm.pl 15.10.13, 09:55
      Nam też się podoba
      • Gość: aj Re: Kurier Chełmna IP: 89.231.148.* 15.10.13, 15:41
        Dobrze, że coś nowego się pojawiło, ale patrząc na umierający rynek prasy nie wróżę jej długiego żywota. Podstawowym problemem jest na ile czasu starczy w tak zapyziałym mieście tematów, żeby ludzie chcieli czytać , a jeszcze coś za nią zapłacić.
        • Gość: lola Re: Kurier Chełmna IP: *.opera-mini.net 16.10.13, 20:09
          nie widziałam. A to wychodzi co tydzień?
          • Gość: ss Re: Kurier Chełmna IP: *.adsl.inetia.pl 16.10.13, 23:07
            jak poziom będzie porównywalny do "Czas Chełmna" to faktycznie kicha
    • h.sosnicki Re: Kurier Chełmna 16.10.13, 23:59
      A mi się podoba. Fajnie zrobiona gazeta. Gratuluję pomysłu i odwagi.
      • Gość: ted Re: Kurier Chełmna IP: *.chelmno.mm.pl 17.10.13, 06:38
        A kto to w ogóle wydaje .... jakaś organizacja, wydawnictwo ???
    • Gość: ja Re: Kurier Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.13, 07:54
      Gdzie i dokładnie w jakie dni można kupić tą gazetę ?

Pozdrawiam
      • Gość: ttt Re: Kurier Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.13, 10:32
        we wszystkich sklepach spolem na przyklad
        • Gość: Fajna Re: Kurier Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.13, 11:15
          Rzeczywiście powiewa świezością. Fajna
          • Gość: ? Re: Kurier Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.13, 12:45
            Powiew świeżości? Coś nowego?
            Może trochę konkretów dla poparcia tych tez!!!
    • Gość: czytelnik Re: Kurier Chełmna IP: *.centertel.pl 17.10.13, 15:25
      Kto wydaje ta gazeta? Brak podpisów autorów pod artykułami. Sport-żenada. Aktualności zero.Jak sprzedaz tego badziewia w stosunku do nakladu i kosztow?
      • Gość: kay Re: Kurier Chełmna IP: *.pl 17.10.13, 15:32
        to nie czytaj jak ci sie nie podoba
        • Gość: kUP Re: Kurier Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.13, 19:13
          Kup , poczytaj to zobaczysz kto wydaje, jest w gazetce napisane. Wiadomosci z gmin calkiem sporo.
          Nie wiem jakich wspannialosci oczekujecie o naszym miescie, sporcie i regionie... szara rzeczywsitosc

Mi sie podoba. Wychodzi chyba w czwartek bo dzis kupilem drugi numer nawet z programem.

Wiadomo forumowiczom - estetom nie dogodzi. Niech se kupia jakiegos brukowca.
          • Gość: fajny Re: Kurier Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.13, 16:19
            tak fajny i się rozkreca
            • Gość: zadowolona Re: Kurier Chełmna IP: *.opera-mini.net 19.10.13, 00:38
              ja kupiłam dziś na Grudziądzkiej od bardzo przystojnego pana ;) gazetka bardzo fajna. Ja jestem usatysfakcjonowana. Czyta się ją z zaciekawieniem, artykuły ciekawe.
              • Gość: Tak Re: Kurier Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.13, 12:06
                Tak fajna i ciekwie wiadomości z regionu.
                • Gość: chelminiak Re: Kurier Chełmna IP: *.205.76.20.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.10.13, 21:44
                  w jakie dni tygodnia sie ukazuje.
                  • Gość: ala Re: Kurier Chełmna IP: *.opera-mini.net 20.10.13, 22:38
                    co dwa tygodnie w czwartek.
      • mycch Re: Kurier Chełmna 21.10.13, 07:45
        Nie wróżę długiego żywota pismu, które przedrukowuje cudze teksty bez powoływania się na źródło.
        www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20131002/INNEMIASTA03/131009867 - część artykułu przedrukowana. Łącznie z rażącym bykiem.

Kurier na pierwszy rzut oka sprawia dobre wrażenie. Potem to już lot w dół.
        • Gość: Targeban Re: Kurier Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.13, 09:34
          Jeżeli chodzi o dobrego kuriera to ja osobiście radzę wybrać wybrać Wysyłam Taniej. To naprawdę dobra i rzetelna firma.
          • Gość: Banys Re: Kurier Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.14, 09:45
            Jeżeli chodzi o kurierów, to jak dla mnie najlepszą decyzją jest współpraca z kurierem Wysyłam TAniej. Jest zdecydowanie najlepszy.
      • Gość: aga Re: Kurier Chełmna IP: *.smgr.pl 04.11.13, 12:59
        Ale tragedia! Reportaże pisane już bardzo dawno temu. Już przeczytane gdzie indziej, no nie ładnie. O błędach w gazecie nie wspomnę. Świeżość? Brak! Kopiować jest łatwo, ale to nie daje możliwości pozostania długo na rynku. Szkoda, że ktoś nie chce się narobić. Gazeta ogólnie słaba, brak osoby w prowadzeniu z doświadczeniem, widać to od razu po przejrzeniu. No ale nie moja rzecz.
    • Gość: www Re: Kurier Chełmna IP: *.opera-mini.net 21.10.13, 10:54
      w wielu gazetach pisze to sam ale to nie znaczy że od siebie zciągają- poprostu nic ciekawszego się nie dzieje. Czyżby ktoś bał się konkurencyjnego pisma podrzucając tego typu zażuty? Pozdrawiam gorąco.
      CZYTELNICZKA
      • mycch Re: Kurier Chełmna 22.10.13, 09:40
        Gość portalu: www napisał(a):

> w wielu gazetach pisze to sam ale to nie znaczy że od siebie zciągają

Jeśli "w wielu gazetach" to robią, to zpewnościa podają źródło. To nie jest kwestia przyzwoitości. To obowiązek regulowany przepisami prawa.

> - poprostu nic ciekawszego się nie dzieje.

No to po co kolejne pismo? Trochę logiki.
        Kurier powstał z konkretnego powodu. Ponieważ ktoś chciał a) przekazywać treść, b) zarobić

> Czyżby ktoś bał się konkurencyjnego pisma podrzucając tego typu zażuty?

Ach te teorie spiskowe ;)
        Kupiłem drugi numer Kuriera z nadzieją, że być może w końcu (!) znajdzie się alternatywa dla "profesjonalnego i rzetelnego" Czasu, tymczasem... Przedruki? Dziekuję. Wolę 2,50 wydać na co innego.
        • Gość: Wera Re: Kurier Chełmna IP: *.chelmno.mm.pl 22.10.13, 15:16
          Na pierwszy rzut oka szata gazety dość ciekawa... coś innego...

ale myślę, że część z Nas i tak przyzwyczaiła się do Czasu Chełmna który dostajemy z Wyborczą.. A tu 2,50 za sam kurier.

Czy odniesie sukces? -wątpie.

Póki co jest bo jest, mnie nie przekonywuję. Ale brawo za chęci, motywację dla inicjatorów tego przedsięwzięcia. Nic nie jest doskonałe... ale swoją drogą ja nie lubię nowości tak więc czytam Czas Chełmna- któremu jak wiadomo do ideału też bardzooo daleko.
          • Gość: czytelnik Re: Kurier Chełmna IP: *.chelmno.mm.pl 22.10.13, 16:27
            Dobra gazetka mnie się podoba, gratuluje odwagi i pomysłu , pozdrowienia la redakcji
        • Gość: Zocha Re: Kurier Chełmna IP: *.chelmno.mm.pl 23.10.13, 11:18
          Z tego co udało mi się zaobserwować niejednokrotnie, to naszym lokalnym dziennikarzom niestety daleko do profesjonalizmu. Czy to Czas Chełmna, czy Kurier Chełmiński, to poziom jest czasami żenujący. Pomijając już stylistykę, błędy i brak pomysłów na fajne artykuły (łamy muszą zapełniać felietonami własnych pracowników, które często są nieciekawe) to zwyczajnie brakuje im obiektywizmu, rzetelności i wiedzy. Wywody naszych pań-redaktorek czasami są dalekie od prawdy, pełne niedomówień, niezadowolenia i niesprawiedliwej krytyki. Jak już ktoś zabiera się za pisanie artykułu to albo niech się trochę wysili i zrobi to rzetelnie, albo niech sobie da spokój z pracą dziennikarską. Zasada jest prosta - nie sztuka napisać co ktoś chce aby było napisane, ale zawsze trzeba w sposób obiektywny zweryfikować informacje. Ale cóż... tak łatwiej, mniej pracy a zawsze pachnie sensacją...
    • Gość: czytelniczka Re: Kurier Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.13, 21:44
      Czytałam pierwsze wydanie - prawie wszystko ok. Prawie - autorzy tekstów muszą pomyśleć nad kimś kto będzie czytał teksty i poprawiał ewentualne błędy - zwłaszcza typu ą, om, - troszkę tego popodkreślałam w pierwszym wydaniu. Generalnie jestem na TAK :)
    • Gość: se Re: Kurier Chełmna IP: *.play-internet.pl 16.12.13, 14:50
      mi sie podoba ciekawsze tematy niż w czasie chełmna dużo z innych gmin jednak będą jakieś zmiany ciekawe
    • Gość: Teacher Re: Kurier Chełmna IP: *.chelmno.mm.pl 16.12.13, 19:11
      Pierwsze numery mnie zainteresowały. Świeże tematy, ciekawa szata graficzna, duży zasięg (artykuły z wielu gmin). Jednak jest chyba coraz słabiej. Jakby redaktorom zabrakło weny? Zauważyłem też kilka dość rażących błędów ortograficznych i stylistycznych, co w szanującej się gazecie nie powinno mieć miejsca.
      Szkoda by było zaprzepaścić tę inicjatywę - tym bardziej, że to jedna z nielicznych w ostatnich latach w Chełmnie. Może jakaś kampania reklamowa by się przydała i sprofilowanie gazety - może trafić do młodych? Szkolne strony z relacjami i fotografiami z imprez czy wydarzeń (w jakości lepszej niż w Czasie Chełmna) zwiększyłyby nakład o rodziny bohaterów artykułów. Może współpraca z nauczycielami i takie 'gazetowe korepetycje"? A może do starszych? Wywiady z lokalnymi lekarzami czy urzędnikami objaśniające procedury medyczne czy urzędowe? Pomysłów jest wiele, tylko czy jest komu je realizować? I - pytanie podstawowe - czy to się opłaca?

Szanowna Redakcjo - nadal w Was wierzę i trzymam kciuki!
    • Gość: Liber Re: Kurier Chełmna IP: *.centertel.pl 17.12.13, 02:15
      Ależ kochani gazetka zgodnie z przewidywaniami już zniknąła z półek.Więc to już historia.
      • Gość: Teacher Re: Kurier Chełmna IP: *.chelmno.mm.pl 17.12.13, 17:57
        Poważnie?
    • Gość: seb Re: Kurier Chełmna IP: *.play-internet.pl 17.12.13, 19:30
      Nie znikneła tylko od stycznia dalej bedzie w ostatnim numerze pisało. Więc będzie.
      • Gość: ? Re: Kurier Chełmna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.14, 12:52
        Był już numer świąteczny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka