Gość: ona IP: *.tvgawex.pl 11.11.13, 09:57 WITAM CZY KTOŚ Z WAS SKORZYSTAŁ Z ICH USŁUG, JAK WYGLĄDA ROZLICZENIE FAKTURY??!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jan Re: energetyczne centrum IP: *.play-internet.pl 12.11.13, 22:08 Nie radzę !! Dokładają extra ubezpieczenie do każdej faktury. Kilkadziesiąt zł/m-c w plecy. Ludzie czytajcie umowy !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: energetyczne centrum IP: *.chelmno.mm.pl 13.11.13, 07:02 Co miesiac dwie faktury plus ubezpieczenie, z ktorego nie skorzystasz.Zrezygnuj póki czas, Przeczytaj na stronie UOKiK ( niedozwolone klauzule). Wrociłam do Energii i jestem zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olgina Re: energetyczne centrum IP: *.dynamic.chello.pl 18.12.13, 16:03 Witam Panią, Jestem jedną z "ofiar" EC. Zdecydowałam się na rozwiązanie z nimi umowy zbyt późno (miałam tylko 10 dni). Teraz czeka mnie droga przez mękę i z nimi nie wygram. Jak Pani udało się uwolnić z ich "objęć? Będę wdzięczna za wskazówkę. Z gó ry dziękuję za wskazówkę. odem@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: energetyczne centrum IP: *.chelmno.mm.pl 18.12.13, 16:09 Proszę wejsć na stronę niedozwolonych klauzul i wybrać gotowe wnioski. Uda się wyjść z tego Centrum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: energetyczne centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.14, 16:58 Polecam bezpośredni kontakt z biurem prasowym firmy 797 027 854. pomagają w takich sprawach Odpowiedz Link Zgłoś
mtrrr Re: energetyczne centrum 21.10.14, 15:03 Jeśli ma się dylemat z wyborem dostawcy to nie łatwiej jest skorzystac z czyiś porad? Ja zanim podpisałam jakąkolwiek umową dotyczącą zaopatrzenia w prąd to skonsultowałam się ze Stowarzyszeniem Polskich Energetyków www.radom.spe.org.pl/doradztwo-i-ekspertyzy.html dzieki czemu ustrzegłam sie przed naciągaczami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czester918 Re: energetyczne centrum IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.11.13, 01:12 teraz żadnych ubezpieczeń nie ma. były na początku ale zrezygnowali z tego bo ludzie się wku....li. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mg Re: energetyczne centrum IP: *.icpnet.pl 06.05.14, 11:18 Niezupełnie. Byli również u mnie i nadal jest ubezpieczenie AXA za 5,49 zł na ewentualne naprawy elektrycze. Nie wiem jak uczciwe jest EC ale nadal potencjalny klient nie otrzymuje ,,oświadczenia o odstapieniu od umowy" a bez tego nie można jej wypowiedzieć w ciągu 10 dni od podpisania. Telefonicznie nie można tej sprawy załatwić. Mnie sie udało ,,wydobyć" od przedstawiciela to pisemko i mogłam odstapić od umowy - ale uczciwe to nie jest, że klient musi sam domagać się tego co powinien otrzymać razem z umową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: energetyczne centrum IP: *.satfilm.net.pl 02.06.14, 15:07 własnie podpisałam umowe z E.C co mam dalej robic chce zreztgnowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: energetyczne centrum IP: *.chelmno.mm.pl 03.06.14, 11:19 jest 10dni na odstapienie od umowy-troche śmieszne wczoraj Pani podpisała a juz dzis chce rezygnować ,trzeba było dobrze przeczytac ta umowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: energetyczne centrum IP: *.play-internet.pl 10.06.14, 22:54 widocznie obsługiwał panią przedstawiciel który kłamał ja osobiście jestem w centrum 3 lata i naprawdę jest taniej a axa jest świetną rzeczą korzystałam i gdyby nie ona musiałabym kupować nowy telewizor więc jak pani nawet nie spróbowała to proszę się nie wypowiadać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam559 Re: energetyczne centrum IP: *.play-internet.pl 09.08.16, 19:33 Pracowałem kilka miesiecy w EC. Do umow które ja podpisywałem nie bylo żadnych dodatkowych ubezpieczen czy tez oplat. W firmie byl duzy nacisk na to aby klient byl swiadomy tego co podpisuje. Rewelacyjna atmosfera, profesjalne szkolenia. Prace musiałem zmienic niestety poniewaz wyjechalem za granicę czego teraz zaluje. Polecam wszystkim prace w tej firmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek111 Re: energetyczne centrum IP: *.play-internet.pl 12.08.16, 07:00 Witam. Pracuje w energetycznym centrum od miesiaca. Dla mnie najwazniejsze bylo to czy Ci ludzie na prawde zaoszczedza. Po zapoznaniu sie z umowa moge z czystym sumieniem powiedziec ze produkt jest bardzo dobry!!! Zero dodatkowych oplat czy ubezpieczen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjj [...] IP: *.centertel.pl 13.11.13, 07:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: energetyk [...] IP: *.chelmno.mm.pl 07.01.14, 21:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: energetyczne centrum IP: *.smgr.pl 25.01.14, 10:02 torun.naszemiasto.pl/artykul/energetyczne-centrum-mowi-nie-nieuczciwym-przedstawicielom,1643019,t,id.html i wszystko na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gal anonim Re: energetyczne centrum IP: 88.199.125.* 07.02.14, 20:59 Witam Przesyłam linki na temat EC www.tvp.pl/szczecin/aktualnosci/wiadomosci/centrum-energetyczne-naklada-kary/9382157 forum.wirtualnemedia.pl/uokik-pozwal-do-sadu-energetyczne-centrum-t54391.html Wszystko co zawarte jest w tych linkach do dzisiaj jest prawda . Kłamstwem jest że zmienił się zarząd . Pracowałem u nich i miałem dość tego oszustwa i kantowania klientów . każdy z nas morze kiedy chce zmienić taryfę np na tańszą lub znaleźć konkurencyjną firmę . Lecz wtedy mamy 2 faktury od ENEA oraz od sprzedawcy. Czy się opłaca ? Nie opłaca. Mówi się o zmianie firmy że wprowadzili ulepszenia wystarczy przeczytać umowę dokładnie lub posłuchać przedstawicieli . Przedstawiają się że są z Energetycznego Centrum to prawda lecz to nie jest ENEA . Gdy klient pyta dokładnie o co chodzi zagadują nas stałą formułką . Proszą o bieżącą fakturę w celu ukazania że zmienia się tylko sprzedawca lecz dystrybutor czyli ENEA ( która daje nam prąd do domu przez kable oraz pobiera opłaty za ilość przesłanego pobranego do naszego domu ) . Podkładają nam papiery nie tłumacząc dobrze jak na ludzi rozum to podlega . Dużo ludzi już o tym wie lecz nie dajmy się zwieść ceny za prąd są regulowane poprzez UOKiK . Odradzam podpisania takich umów gdyż sprzedasz zwana D2D ( od drzwi do drzwi) zawsze ma jakieś swoje haczyki . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: energetyczne centrum IP: *.centertel.pl 08.02.14, 12:17 po tej stronie wisły jest energa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: al Re: energetyczne centrum IP: *.e-wro.net.pl 08.01.14, 22:16 nie zgadzam się, może pani mama coś źle zrozumiała. od 3 lat jestem w Energetycznym Centrum i naprawdę są niższe rachunki. może mieli małe problemy lecz poprawili się i teraz ejst wszystko idealnie Odpowiedz Link Zgłoś
stroggo81717 Re: energetyczne centrum 24.03.14, 22:22 Sraty pierdaty. Też byłem w tym syfie. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naciągnięty Re: energetyczne centrum IP: *.plastcom.pl 10.07.14, 18:01 Ty,kto cie dyma z tego e.c.s.a??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jola9 Re: energetyczne centrum IP: *.jmdi.pl 22.11.16, 19:24 Uważam ze czytanie i słuchanie tego co do nas mówi druga strona troszkę uchroni nas przed problemami. A ja z Energetycznym Centrum nie mam żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal1305 Re: energetyczne centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.17, 20:20 wez nie pie...glopot i nie naciagaj ludzi co sie nie znaja kanalio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Childor Re: energetyczne centrum IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.04.14, 11:23 Moi rodzice też podpisali. Z tego co widzę takich osób jest więcej. Może warto byłoby się zastanowić nad pozwem zbiorowym. Jest taka strona www.pozywamy-zbiorowo.pl Widać, że czują takie tematy, bo byłem u prawnika w Toruniu i powiedział, że umowa jest skonstruowana, że nie da się nic zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: energetyczne centrum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.14, 08:11 Jak poniżej. Czytajcie co podpisujecie. Srednie roczne zuzycie pradu czy gazu obliczaja na podstawie 1 faktury. Umowa na czas 3lat. Z tym, że nizsza cena z 1kwh czy 1m sześc. gazu obowiązuje przez 1 rok. Do tego dochodzą opłata handlowa, jakieś ubezpieczenie itd. Ja się wycofałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja [...] IP: *.chelmno.mm.pl 17.09.14, 09:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: termite Re: energetyczne centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.14, 17:43 Tak, dziś Szczecin. Chodzą, straszą policją, wciskają umowy nieświadomym ludziom. Wstyd i hańba. Na słowo "etyka" reagują jak diabeł na święconą wodę. Życzę firmie szybkiej upadłości i skutecznego pozwu zbiorowego od oszukanych klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: winmap Re: energetyczne centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.14, 20:42 Przestrzegam. Nie podpisujcie z nimi umowy.... Ja się wpakowałem. Płace duże rachunki za prąd bo dużo korzystam ale po podliczeniu faktury za dystrybucję od Energy, Centrum i tego gó...anego ubezpieczenia wychodzi więcej... Nie polecam. Szukam kogoś kto mógł by pomóc mi zerwać z nimi umowę..... Był bym bardzo wdzięczny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nod Re: energetyczne centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.14, 21:06 Pewnie ze sie nie oplaca ! to nie jest dostawca tylko posrednik ...to tak jak kupic kalafior w warzywniaku a kupic od rolnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lucyna Re: energetyczne centrum IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.09.15, 23:08 Dzień dobry, centrum energetyczne jest tylko pośrednikiem nawet w firmach medycznych. Ja dostałam ofertę z firmy medycznej luxmed, w maju tego roku, Ale nie zdecydowałam się na nią . Mimo to dostałam faktury do zapłaty. Zadzwoniłam na numer podany na fakturach i powiedziałam, że na nic się nie zgadzałam i nic nie zaplace. To mi powiedzieli, że ja się zgodziłem telefonicznie i moje rozmowy są nagrane. To ja im na to, żeby odsłuchali i dali mi święty spokoj. Pani z obsługi klienta powiedziała, że sprawa jest w toku, a było to w czerwcu. We wrześniu przysłali mi wezwanie do zapłaty. Zadzwoniłam i akurat trafiłam na te samą panią i powiedziała mi.ze moją sprawa dalej jest w toku, ze jeszcze nie odsłuchania moich rozmow z maja. W tym samym dniu dostałam list polecony z tego centrum, ze jak nie zapłacę, to skieruje sprawę do komornika. I w tym samym dniu zadzwoniła do mnie pani z windykacji tej firmy, ze mam zapłacić. Tłumacze tej osobie , ze nic nie podpisywali, żeby to sprawdziła, a ona, ze jak nie zapłacę to komornikiem mnie postraszyli. Ja już mam dość tej firmy. Jak chciałam rozmawiać z przełożonymi tej pani to powiedziała, że nie ma takiej możliwości. Zgłosilam sprawę do rzecznika ochrony praw konsumenta. Nie popuszczę tym oszustom. A największą oszustka jest lekarka z luxmedu, znam nazwisko, która namawia ludzi do podpisania i nawet się nie zdecydują to i tak wysyła umowę do do centrum energetycznego, a oni.mają klapki na oczach i nic do nich nie dociera. Przestrzegam, jak zadzwonia do was to pokażcie im się od razu żeby się odpie...Lili. Odpowiedz Link Zgłoś
kasial24 Re: energetyczne centrum 20.04.16, 17:50 nieźle ja mam z nimi umowę na lux med wlaśnie, nie narzekam.Właściwie to fajna sprawa za niewielkie pieniądze. Tylko ciekawe co będzie jak będę chciała umowę rozwiązać.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak mały Re: energetyczne centrum IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.11.15, 08:05 Jak ktoś puka do drzwi z jakąś ofertą to należy mu je natychmiast zatrzasnąć przed nosem, jak ktoś dzwoni na telefon z ofertą to należy natychmiast odłożyć słuchawkę. Najgorzej jest ze starszymi ludźmi którzy nie potrafią oszustów potraktować "z buta" i wdają się z nimi w dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
aldo-123 Re: energetyczne centrum 04.12.15, 00:12 Uważajcie, oni występują teraz jako ENERGIA DLA DOMU! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: energetyczne centrum IP: *.warszawa.vectranet.pl 21.01.16, 13:53 Zerwałem z nimi umowę która kończy się 31-marca ,rachunki za energię mam zapłacone do końca trwania umowy a nawet miałam nadpłatę którą zabrali na poczet kary umownej , zabrakło im ok.100 zł i teraz straszą mnie odcięciem dostawy energii , co robić ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babaqwerty Re: energetyczne centrum IP: *.google.com 07.05.16, 08:59 To są oszusci,mi koles obiecał że jak podpisze ubezpieczenie to mam 3lata stałą cenę...obiecał słownie,zaznaczyl na cenniku a teraz śmieją się ze mnie wprost a płacić musze.Nie ma zadnej oszczędnosci ja juz poltora roku płacę,mimo ze mniej zużywam(wtedy jak był ten domokrążca z Ec było więcej dużo)nie mogą zmniejszyć prognoz czyli opłat,co 2miesiace parę stów .Dodam ze dystrybucje w pozostale miesiące płacę i tak co miesiąc opłaty za prąd mam.To jest tylko nabijanie im kasy.zeto oszczędności a ile nerwów to masakra.NIE POLECAM W OGÓLE ZMIAN TAKICH. Odpowiedz Link Zgłoś
fiesta01 Re: energetyczne centrum 11.05.16, 12:39 Zdecydowanie odradzam - opisze swój przypadek. Coś mnie podkusiło i aby zaoszczędzić kilka złotych podpisałem umowę obowiązującą od 1 stycznia 2016 roku. Pierwszy kontakt z firmą po tej dacie to ponaglenie z groźbą odcięcia gazu. Zdziwiony zadzwoniłem na infolinię . Okazało się, że powinienem zapłacić pierwsza ratę na podstawie prognozowanego zużycia. Korespondencja wysłana została InPostem, czyli firmą znaną również z "rzetelności". Zapłaciłem opłatę i w dobrej wierze poprosiłem jeszcze raz o przesłanie korespondencji w sprawie planowanych opłat za gaz. Tym razem otrzymałem stosowne pismo. Zapąłciłem zaległości i "wklepałem" do komputera kolejne płatności - do końca roku. Następnego dnia otrzymuję od EC kolejnego maila z informacją, że znowu nie zapłaciłem jakiegoś rachunku. Zadzwoniłem na infolinię - poinformowano mnie, ze jest to rozliczenie za styczeń. Zapłaciłem ponad 400 złotych z prognozy i chcieli bym zapłacił dodatkowo ponad 500 tytułem rozliczenia za styczeń. Czytam umowę, która obowiązuje obie strony i widnieje w niej informacja, że "Zgodnie z Taryfą...odbiorcy mogą otrzymywać nie częściej niż raz w miesiącu prognozy wyliczone na podstawie zużycia gazu ...oraz rozliczenia zgodnie z grupą taryfową w okresach co sześć lub 12 miesięcy". Teraz finał - groźby wpisania bo BIK i groźba odcięcia dostaw paliwa. Skonsultowałem się z prawnikiem - rozliczenie co 6 lub 12 miesięcy, ale nie napisano kiedy pierwsze rozliczenie, więc radzi mi zapłacić, aby nie odcięto mnie od sieci. Zapłaciłem, ale wszystkim radze unikać tej firmy: mają cwanych prawników, którzy przygotowali im umowy, więc radzę po prostu ich unikać. Ja jestem związany na 3 lata, ale po tym okresie na bank wracam do "państwowego molocha" czyli PGiNG, który nigdy takich numerów mi nie robił. Nie wiem co mnie podkusiło, ale innym radzę unikajcie Energetyczne Centrum!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lukasz821215 Re: energetyczne centrum 14.06.16, 08:27 właśnie z nimi walczę płace za szacunkowe zużycie za chwile znowu jakaś niedopłata potem za źle naliczony szacunek później jakieś odsetki po prostu MASAKRA ZRYWAĆ UMOWY ZA W CZASU A NAJLEPIEJ NIE PODPISYWAĆ W OGÓLE BO PŁACI SIĘ NIE WIADOMO ZA CO A FAKTURA TO JEST JEDNA WIELKA OPŁATA ZA WSZYSTKO NAWET ZA ZUŻYTY TLEN W DOMU NIE POLECAM ODRADZAM I BRONCIE SIE NOGAMI I RĘKOMA PRZED NIMI NACIĄGACZE PIERWSZA KLASA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: energetyczne centrum IP: *.play-internet.pl 09.08.16, 19:16 Witam. Kilka miesięcy temu zapukal do mnie przedstawiciel firmy Energetyczne Centrum. Zaproponował mi obniżenie rachunków za gaz. W puściłem Pana do środka, pokazałem rachunek a ten w sposób bardzo rzetelny przedstawił mi swoja ofertę. Byłem bardzo sceptycznie nastawiony do zawarcia umowy w ten sposób. Umowe podpisałem i teraz nie żałuję. W umowie nie ma żadnych kruczkow ani ukrytych opłatach. Moje oszczędności wynoszą nawet do kilkudziesięciu złoty dziennie !! Polecam wszystkim ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: energetyczne centrum IP: *.play-internet.pl 09.08.16, 19:18 Witam. Kilka miesięcy temu zapukal do mnie przedstawiciel firmy Energetyczne Centrum. Zaproponował mi obniżenie rachunków za gaz. W puściłem Pana do środka, pokazałem rachunek a ten w sposób bardzo rzetelny przedstawił mi swoja ofertę. Byłem bardzo sceptycznie nastawiony do zawarcia umowy w ten sposób. Umowe podpisałem i teraz nie żałuję. W umowie nie ma żadnych kruczkow ani ukrytych opłatach. Moje oszczędności wynoszą nawet do kilkudziesięciu złoty miesięcznie !! Polecam wszystkim ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: # Re: energetyczne centrum IP: *.tvgawex.pl 09.08.16, 22:35 bredzisz bzdet z tymi" kilkadziesiąt złoty" widzę że chcesz naciągnąć ludzi na" centrum" ludzie płacą kilkadziesiąt złotych na 2 miesiące za gaz tradycyjnym sposobem i nie mieszaj ludziom w głowach bo licznik idzie do przodu nie stoi i się nie cofa ...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: energetyczne centrum IP: *.play-internet.pl 12.08.16, 07:05 Ja mieszkam w domu jednorodzinnym gdzie ogrzewanie domu czy wody odbywa sie za pomoca gazu wiec zuzywam go dosc duze ilosci. Odpowiedz Link Zgłoś
czytelink7807 Re: energetyczne centrum 12.08.16, 12:41 Jasne a skąd EC ma gaz. W bańkach wozi od Putina ? I mają taniej jak PGNIG ? To poproszę cennik! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: energetyczne centrum IP: *.3s.pl 17.08.16, 17:56 na chwilę obecną miala okazję wybierac pomiędzy energetycznym centrum a energie2, wybrałam energię2 są dużo bardziej wiarygodni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan.mar Re: energetyczne centrum IP: *.play-internet.pl 25.08.16, 09:52 W EC S.A jestem od roku, mam tańszy gaz i prąd. Na gazie zaoszczędziłem 658zł z groszami. Prowadzę gospodarstwo. Z prądu też jestem zadwolony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grazka1976 Re: energetyczne centrum IP: *.dynamic-ww-07.vectranet.pl 16.10.16, 17:25 Jeśli chodzi o gaz jest jedna faktura za sprzedaż i dystrybujcę zaś w prądzie są dwie faktury. Rozliczenie w gazie zależy od grupy taryfowej lecz zmiana sprzedawcy nie powoduję zmiany fakturowań, jest tak jak było. W prądzie jest dwumiesięczna rozliczeniowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafal1305 Re: energetyczne centrum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.17, 20:16 w cztery litery mozna wsadzic te ich usługi!!! Z 150zl za prąd na 450zł poszła cena rachunku. Dobra rada -nie zmieniajcie z PGE bo te inne firmy to jeden wielki szajs. Jezeli ktos pisze ,ze sa mniejsze rachunki to po prostu leje wode, zapewne siedzi jakis fagas od nich z firmy i pisze byle co aby tylko sciagnąć frajerów Odpowiedz Link Zgłoś