Gość: Turysta
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
25.12.13, 21:46
Witam wszystkich forumowiczów. Nie jestem z Chełmna ale będąc gościnnie w Chełmnie chciałem się z Wami podzielić pewną zaobserwowaną w Waszym mieście charakterystyczną cechą... Otóż z moich obserwacji doszedłem do dwóch wniosków: młodzi chełmnianie masowo uprawiają sport i dlatego większość chodzi ubrana w dresy oraz że w Chełmnie często pada i mocno wieje wiatr przez co większość młodych mężczyzn w tym mieście chodzi w kapturach. Być może inna jest przyczyna i mogę się mylić ale to wówczas chętnie bym poznał tę przyczynę. A może to taki regionalny strój ludowy dla mężczyzn? a może to chwyt na podryw ładnej chełmnianki? Skądinąd właśnie wielu z tych młodych panów w dresach przechadzało się przez miasto z ładnymi towarzyszkami :) Więc czy to może to taki gust kobiet w Chełmnie i pod ich gusta część męska tego miasta tak się ubiera?;) Więc bardzo proszę o wyjaśnienie mi tego zjawiska z tymi dresami i kapturami jeśli ktoś zna odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim chełmnianom pogodnych i wesołych świąt Bożego Narodzenia :)