Dodaj do ulubionych

Jazda konna

IP: 5.172.248.* 22.02.14, 20:45
Witam, mam pytanie odnośnie jazdy konnej. Czy ktoś z Was orientuje się gdzie w okolicach Chełmna jest jakaś szkółka jeździecka? Możecie polecić kogoś dobrego ? Z góry dziękuję:)
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Jazda konna IP: *.awacom.net 22.02.14, 23:40
      Polecam jazdę u Pana Wojtka Małkowskiego w Grubnie.Najtaniej w okolicy 25 zł za godzinę.
      • Gość: KASAI Re: Jazda konna IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.02.14, 20:40
        Namiary możesz znaleść na facebooku pod adresemwww.facebook.com/JezdzieckiKlubSportowyImPomorskiejBrygadyKawalerii?fref=ts
    • Gość: ja Re: Jazda konna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.14, 19:11
      Witam jeśli jest ktoś zainteresowany to mam do sprzedania różne rzeczy do jazdy konnej np.kask bryczesy itp (dziecięce-bo córka wyrosła a jeśli dziecko zaczyna jeździć nie warto kupować nowych gdyż szybko wyrośnie a nie są to tanie rzeczy)polecam........
      • Gość: anna Re: Jazda konna IP: *.adsl.inetia.pl 28.02.14, 20:07
        Jaki rozmiar, na jaki wiek dziecka.
        • Gość: ja Re: Jazda konna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.02.14, 22:11
          Witam zależy co interesuje bo np. kask ma obwód głowy ok. 50 bryczesy szczupłe jasne z firmy Caldene roz. 26L frak czarny (firmowy)ok. 160cm z białymi otoczkami itd(ochraniacze białe przody) najlepiej się umówić ewentualnie podać email możliwość przesłania zdjęć
    • Gość: stajniagreskar Re: Jazda konna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.14, 10:11
      stajnia Greskar na Rybakach: www.stajniagreskar.jimdo.com
      • Gość: teresa Re: Jazda konna IP: *.chelmno.mm.pl 25.02.14, 21:34
        jestem starsza pani i co dziennie ujezdzam swojego kunia.
    • Gość: Kasia Re: Jazda konna IP: *.chelmno.mm.pl 03.03.14, 15:50
      Polecam jazdę konną na GÓRCE o p. Klimka. To jest na wybudowaniu. Od prawie 10 lat tam jeżdżę i jestem zadowolona. :) Gorąco polecam
      • Gość: asia Re: Jazda konna IP: *.chelmno.mm.pl 20.07.14, 20:41
        gorka
    • Gość: gość Re: Jazda konna IP: *.chelmno.mm.pl 24.07.14, 11:54
      stajnia Greskar w Chełmnie, jazdy nie są na poziomie sportowym, ale konkretne, jeśli ktoś ma błędy do skorygowania, to z pewnością się o tym dowie, polecam
      konie zadbane, nieprzepracowane
    • Gość: Aloha Re: Jazda konna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.14, 20:35
      Nie polecam żadnych z wymienionych stajni. W Grubnie 'specyficzne' podejście do koni.
      Na górce jedna instruktorka na zastęp składający się z co najmniej 8 koni.
      W Greskarze nadęta instruktorka, zachowuje sie jakby pracowała tam za kare.
      W okolicy jedynie prywatne stajnie pozostają w których można pojeździć. Trzeba tylko troche poszukac, jednak w takich stajniach bardziej indywidualnie podchodzą do klienta w związku z czym więcej sie można nauczyć.
      • Gość: mk Re: Jazda konna IP: *.chelmno.mm.pl 29.07.14, 13:58
        nadęta instruktorka? dlaczego? nie zauważyłam
        • Gość: mk Re: Jazda konna IP: *.chelmno.mm.pl 29.07.14, 14:01
          osoby, które chcą powozic tyłek dla zabawy z greskara mogą być niezadowoleni, były przypadki, że przyszla dziewczyna o super umiejetnościach, a jak sie okazało miała problem ze skręcaniem i więcej na jazde nie przyszła, bo zamiast galopowac i skakać miała powtórkę z podstaw, więc zależy kto czego oczekuje, dla mnie jest ok
      • Gość: mb Re: Jazda konna IP: *.chelmno.mm.pl 29.07.14, 14:32
        w Grubnie nigdy nie jeździłam, ale słyszałam, że podejście ułanów do koni jest nieciekawe, natomiast na Górkę chodzilam, za pomoc obiecanych treningow nie było, jazdy faktycznie prowadzone w zbyt dużych grupach, a co razi mocno, jeźdźcy dopiero nabywający umiejętności wg mnie za szybko schodzą z lonży, a na to, że szarpią końskie pyski i skaczą po grzbietach to już nikt nie patrzy, klacze co roku chyba rodzą, a konie idą pod siodło zanim ukończą 3 rok zycia,
        ciekawe też czy choć raz na obozie pojawił się tam sanepid...ale każdy lubi i akceptuje co innego, najlepiej więc wypróbować każdą ze stajni osobiście, aż tak bardzo nie kierować sie opiniami na forum i znaleźć miejsce, które najbardziej odpowiada
        • Gość: Marek Re: Jazda konna IP: *.adsl.inetia.pl 06.08.14, 20:20
          jest jeszcze stajnia w Nowejwsi Chelmińskiej
    • Gość: gosc Re: Jazda konna IP: *.adsl.inetia.pl 07.09.15, 18:39
      Stajnia greskar na rybakach konue soper zadbane instruktorka soper da sie pogadac mila wszystko wytlumaczy POLECAM.
    • Gość: jok Re: Jazda konna IP: *.rfc.pl 07.09.15, 21:13
      Witam mam porównanie co do górki i grubna prawda jest taka że na górce dużo się nie nauczysz często bywa tak że starsze dzieci zajmują sie młodszymi oprowadzanie itp to nazywa się wolantariat ale kasę za lekcje bierze instruktor w grubnie jest raczej twarda wojskowa ręka nie ma sentymentów albo chcesz jeździc albo pa..to zależy czego oczekujesz, Mam również rzeczy po córce na sprzedaż bo wyrosła.......
    • Gość: wz Jazda konna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.15, 20:29
      I to za 40zł/godz. Górka jest najdroższa, a dzieciaki w ramach wolontariatu wykorzystywane do granic możliwości
    • Gość: zosia Re: Jazda konna IP: *.centertel.pl 18.09.15, 16:16
      .pTrochowscy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka