Dodaj do ulubionych

Radar na Podgórnej

IP: *.pl 30.04.14, 16:10
Stoi przy garażach! Uważajcie, ograniczenie do 30km/h. Zbierają na premię.
Obserwuj wątek
    • Gość: kierowca Re: Radar na Podgórnej IP: *.tvgawex.pl 30.04.14, 18:13
      No i co że stoi? Jest ograniczenie do 30 km/h to się jeździ 30 km/h. Więc w czym problem?
      • Gość: Nowła Re: Radar na Podgórnej IP: 89.231.148.* 30.04.14, 18:24
        No właśnie... W czym problem??? Łamamc przepisy każdy potrafi, a konsekwencji ponosic nie chce nikt. Jeździjcie więc z Bogiem, wg przepisów :)
        • Gość: gosc Re: Radar na Podgórnej IP: 89.231.148.* 30.04.14, 19:02
          po co tam jest 30?
          • Gość: Mariola Re: Radar na Podgórnej IP: *.pl 30.04.14, 19:28
            po to, żebyś miał lusterko. Wyobraź sobie na tej wąskiej drodze dwa samochody, które jada 50-60 km/h. Gubienie lusterek w tamtej okolicy to częste zdadzenie
            • Gość: sd Re: Radar na Podgórnej IP: *.adsl.inetia.pl 30.04.14, 19:41
              ciekawe co to za baran dopuścił do budowy takiej drogi że dwa samochody nie mogą sdię wyminąć?
              • Gość: kierowca Re: Radar na Podgórnej IP: *.tvgawex.pl 30.04.14, 19:49
                Jeżdżę tą drogą kilka razy na dzień i jakoś nie zauważyłem problemów z mijaniem innych pojazdów, a mój też nie należy do wąskich. Może problem tkwi po stronie umiejętności kierowców?
              • Gość: mer Re: Radar na Podgórnej IP: 89.231.148.* 30.04.14, 21:33
                Ja się normalnie boję jak ktoś jedzie z przeciwka bo mam wrażenie ,ze będzie po lusterku.Ta droga kuźwa jest za wąska.
      • Gość: Kusy Re: Radar na Podgórnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.14, 21:12
        Jest problem !!! Jadac od wulkanizacji mamy znak (30) Na calej jednak drodze nie ma powtorzenia znaku czyz nie ? wiec kolo garazy zgodnie z przepisami mozna miec (50)/h a to dlatego ze miedzy znakiem a garazami jest skrzyzowanie nierownorzedne ktore odwoluje znak (30)...poprawcie mnie jesli sie myle
        • Gość: do Re: Radar na Podgórnej IP: *.tvgawex.pl 30.04.14, 22:59
          bardzo dobrze niech stoja i lapia mam tam garaz i widze co wyprawiaja niektorzy "miszczowie" kierownicy.Pochwalam na moje tam codziennie powinni stac.Jak komus za wasko proste rozwiazanie jest ulica nad grobla szeroka tamtedy niech sobie jezdza
          • Gość: Mieszkaniec Re: Radar na Podgórnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.14, 23:34
            Nowa droga i taka wąska , że naprawdę Inwestor błysnął. Jeszcze się woda z ulicy wlewa do piwnic. Teraz może zarabiać. Ja tam jeżdżę wolno , by cało dojechać do domy.
        • Gość: do kusego Re: Radar na Podgórnej IP: 89.231.148.* 01.05.14, 07:30
          Nie ma tam skrzyżowania równoległego tylko jest zjazd na drogę gruntową, która z definicji jest podporządkowana. pozdro !
          • Gość: mieszkaniec Re: Radar na Podgórnej IP: *.chelmno.mm.pl 01.05.14, 12:09
            Burmistrz zbiera na "kiełbasę wyborczą". A co do projektanta tej drogi i problemów potem wynikłych z jej eksploatacji to macie racje, z wyjątkiem tego ancymona, który całe życie jeździł taczkami a teraz zobaczył , że cywilizowani ludzie jeżdżą samochodami.
          • Gość: Kusy Re: Radar na Podgórnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.14, 21:01
            >>do kusego>> "Nie ma tam skrzyżowania równoległego.." pewnie ! Bo sa chyba na marsie.
            Skrzyzowania sa albo rownorzedne albo nierownorzedne, tudziez z droga podporzadkowana z lewej lub prawej. Te najprostrze oczywiscie. Piszesz ze to zjazd na droge gruntowa a ja mysle ze to droga utwardzona poniewaz : 1 tuz przed tzw zjazdem jest znak droga z pierwszenstwem Przed gruntowymi nie stawia sie takich znakow, bo staly by co 100m. 2 Na drodze gruntowej nie stawia sie znakow a na tej stoi chyba z 5 pionowych Jesli ta droga jest utwardzona na odcinku wiekszym niz 20 m to z definicji nie moze byc droga gruntową
        • Gość: 30 Re: Radar na Podgórnej IP: *.kpsi.pl 02.05.14, 14:33
          Tam jest znak strefowy ograniczający prędkość 30km
    • Gość: gosc Re: Radar na Podgórnej IP: 89.231.148.* 01.05.14, 22:38
      Wystarczyło zrobić trochę węższy chodnik i droga by nie była taka wąska :)
    • Gość: chełminiak Re: Radar na Podgórnej IP: *.tvgawex.pl 02.05.14, 18:56
      TAKĄ DROGĘ KTOŚ ZATWIERDZIŁ TO GRANDA W BIAŁY DZIEŃ W 21 WIEKU . CI CO TO ZATWIERDZALI CHYBA NIGDY NIE CHODZILI DO SZKOŁY I POWINNI ZA TO ODPOWIEDZIEĆ.
      • Gość: Nod Re: Radar na Podgórnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.14, 20:03
        Granda ? dlaczego ? Szerszej drogi widocznie nie mozna bylo zobic a to chocby z racji prawa wlasnosci prywatnej ! Nikt przeciez nie odda za free kawalka swojej dzialki by droga byla szersza gdyby to byla ziemia miejska to nikt by sie nie pytal i lał asfalt nawet przez srodek ogrodu :D
        • Gość: do Re: Radar na Podgórnej IP: *.tvgawex.pl 02.05.14, 22:29
          wszyscy madrale pisza ze waska a zapomnieli pewnie jaka byla przed remontem???????????? powtarzam jak wam nie pasuje to nie jezdzijcie nia .Debilom nie przeszkadza zapie...c nia po 100 i wiecej .Jest złozony wniosek w urzedzie o polożenie kilku progów zwalniających skonczy się wozenie dupsk
          • Gość: tubylec Re: Radar na Podgórnej IP: *.chelmno.mm.pl 02.05.14, 22:43
            Zrobić jednokierunkową i po problemie.
    • Gość: Nod Re: Radar na Podgórnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.14, 13:40
      Mysle ze dwie ostatnie odp powyzej sa najtrafniejsze ... Jeden kierunek i progi zwalniajace. Progi oczywiscie w wyskosci innej niz te na Biskupiej Mimo ze znak nakazuje 20/h mozna urwac tlumik przy 10 a nie kazdy ma SUV'a
      • Gość: do Re: Radar na Podgórnej IP: *.tvgawex.pl 03.05.14, 22:32
        czy ty zdajesz sobie sprawe co to jest ulica jednokierunkowa???? tam mieszkaja ludzie i co sobie wyobrazasz ze beda jezdzic np do orlenu przez miasto? lub odwrotnie na rynek przez polna?.Progi w zupełności wystarcza
        • Gość: Nod Re: Radar na Podgórnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.14, 18:31
          Od 20 lat mieszkam przy jednokierunkowej ulicy wiec chyba wiem co to znaczy jechac do domu dookola. Wady wieksze zuzycie paliwa ale za to mamy cale lusterka i nikt nie beczy ze za wąsko.
    • Gość: haa Re: Radar na Podgórnej IP: *.adsl.inetia.pl 16.07.14, 13:18
      mysla ze jak sie schowia to ich nie widac haaaaa
    • Gość: jp Re: Radar na Podgórnej IP: *.chelmno.mm.pl 16.07.14, 22:15
      CHWDP
    • Gość: n Re: Radar na Podgórnej IP: *.chelmno.mm.pl 16.07.14, 22:43
      ku... normalnych ludzi lapia zamiast sie wziac za to co powinni
      • Gość: On Re: Radar na Podgórnej IP: *.play-internet.pl 21.07.14, 17:11
        He he sam tam dałem się złapać wcześniej. Wiadomo że radary stawiają w takich miejscach żeby z ciebie wydoić wszystko. Bo w tym kraju nie dadzą ci zarobić a żeby zabrać to pierwsi. Dziwne bo wszystkie mandaty jakie dostałem to do 50 bo najłatwiej przekroczyć prędkość. Żeby tego było mało to specjalnie je ukrywają na podgórnej koło garaży wiadomo bo za zakrętem. A nad jeziorem to za drzewem bo po co na drugiej stronie ulicy w widocznym miejscu. Mało tego pan policjant Tomaszewski lubi łapać za jajca. Już dwa razy byłem sprawdzany od stóp do głowy. Nie dziwie się że nikt do nich szacunku nie ma. Nie raz próbowałem ich zrozumieć ale z nimi to nawet porozmawiać nie idzie tylko od razu mandat. Po prostu z nudów jeżdżą i szukają kogo ujeb...
        • Gość: lool Re: Radar na Podgórnej IP: *.play-internet.pl 22.07.14, 16:47
          Przestańcie jęczeć, ludzie. Jesteście okropni. Wszystko wam do cholery nie pasuje. Ogarnijcie się, bo aż ciężko się na was w mieście patrzy. To źle, tamto niedobrze. Jedź tak jak karzą przepisy, a nie będziesz beczeć, że mandat płacisz. Przeszukali? i bardzo dobrze! Handlują czym popadnie w tym mieście, byle by coś zajarać. Mają się zająć czym powinni? A czym powinni według was, skoro stoją i zatrzymują osoby, które łamią przepisy i prawo? Przeszukują ludzi w celu wynalezienie nielegalnych narkotyków. Co wy wymagacie? Jak Policja nie reaguje - od razu kpiny, że lenie, że nic nie robią, że to, że tamto.
          Policja reaguje - o nie! jak oni mogli to zrobić, czepiają się byle czego, lepiej niech siedzą i nic nie robią w tych swoich radiowozach.
          Naprawdę, żałosne miasto, gderliwi ludzie. Dom starców czeka, tam prawko wam zabiorą, pod nóżki stolik postawią, kawkę dadzą, tam policji nie ma.
          Zaczynam zbierać na czołg, spokój będzie. :)
          • Gość: x Re: Radar na Podgórnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.14, 19:02
            www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JTiZ64ldojg
            Wóz nasz błękitny, na pagonie są trzy gwiazdy,
            Usłyszysz syrenę i już wiesz kto rządzi miastem
            9 9 i siedem to nasz numer, w nim splendor
            Rozjebiemy was tym dissem, za to nas szanować będą!

Ciemny mundur, w nim odwaga, tutaj każdy jak brat
            Będziemy cię ścigali, choćby miał się kończyć świat
            Dojedziemy i zgnoimy twą ekipę pełną szmat
            A następne pozdrowienia wyślecie zza krat

Kim w ogóle jesteś że nazywasz nas psami?
            Wy ku... z ulicy, jesteście zerami,
            Solą w oku miasta - my porządek siejemy
            Wjeżdżamy pełną kurwą, patologii kres niesiemy

Policja i Straż Miejska zawsze bratnią trzyma sztamę
            Rutynowa kontrola, a ty masz już przejebane
            Pałą w żebra, but na mordę, postawimy cię pod ścianę
            Vendetta za ofiary, Magdalenka - pamiętamy!

Za państwową kasę, kilka lat już pierdzę w stołek
            Z patrolową ekipą dziś wieziemy cię na dołek
            Kumpel rozpruł się na dzielni, przejebane, masz już czapę
            Cztery osiem murowane, dzisiaj skończysz z ch...em w japie

Nie pomoże ci adwokat, i tak ku... nie masz kasy
            Art 62 k k, odwiesimy ci zawiasy
            W Sztumie w pierdlu skończysz ku..., na klawisza będziesz smyczy
            Zapamiętaj, tak kończy dobry chłopak z ulicy

ref.
            Każdy obywatel za nas w ogień dzisiaj skoczy
            Za wami z bloku co śmierdzi biedą i moczem,
            stoi frajerski skład, bez honoru i ambicji
            Dresowe ku..., oddajcie pokłon policji!

PWJ na 200%, dziś błękitne są ulice
            Rap podziemny gryzie glebę a policja jest na szczycie
            Blokowiska są spokojne, ty oglądasz się za siebie
            To porządek na dzielnicach a policja was jebie!

Reprezentujesz biedę i o ulicy prawdę?
            Chcesz wzbudzać wokół respekt a wzbudzasz pogardę
            Bujasz się jak rudy rezus po blokowiska płytach
            my jedziemy na sygnale, ty uciekasz jak ci...

Podjeżdżają prewencyjni wzrok swój w szary beton wbijasz
            "To nie ja, panie władzo, koleżanka upaliła.
            Tak naprawdę to was lubię, noszę JP na bluzie,
            by kolegom imponować i szacunek mieć w budzie"

To kolejne tłumaczenia, twych koleżków z podziemia
            nic nie mają do stracenia, nie chcą iść do więzienia,
            Oni nie chcą być uczciwi, chcą na bakier żyć z prawem,
            My za gram zielonego, założymy ku...e sprawę

Dalej nie wiesz o czym mowa? Ja to ujmę w prostych słowach
            Policja was jebie, nikt przed nami się nie schowa.
            Bieda bije od was z dala, gdy wasz Golf zapie...
            4 kafle na mym koncie, pustka świeci w twoich garach

Ja wakacje na Majorce, ty zakupy w Biedronce
            Luksus płynie w moim domu, najważniejsze są pieniądze.
            Ulica to alfons, wy jesteście jej dziwką.
            Śmiech na komendzie, że wam w biedzie żyć przyszło.

ref.
            Każdy obywatel za nas w ogień dzisiaj skoczy
            Za wami z bloku co śmierdzi biedą i moczem,
            stoi frajerski skład, bez honoru i ambicji
            Dresowe ku..., oddajcie pokłon policji!

PWJ na 200%, dziś błękitne są ulice
            Rap podziemny gryzie glebę a policja jest na szczycie
            Blokowiska są spokojne, ty oglądasz się za siebie
            To porządek na dzielnicach a policja was jebie!

Jeden z drugim wielki kozak, na pakerni sto na klatę
            Moje buty i kajdanki zrobią z ciebie zwykłą szmatę
            Gdy lansujesz się na dzielni, golfik trójka, pełen bajer
            JA PODJEŻDŻAM SREBRNĄ KIĄ TY SPIERDALASZ JAK FRAJER

Jesteś dobry chłopak mówisz, napie...sz konfidentów
            a kolegów swoich sprzedasz za noszenie paru skrętów
            Kim ty jesteś młoda ku..., ile ty masz teraz lat?
            Ja jebałem twoją matkę zanim przyszedłeś na świat.

Skoro mowa o twej matce, całkiem niezła z niej jest dziwka
            Wiem, bo ruchał ją kolega, podkomisarz z naprzeciwka.
            Czy skończyłeś jakąś szkołę? Nie masz ku... nawet pracy,
            więcej hajsu od ciebie mają nawet żebracy.

A ja pracę swoją lubię, dzięki niej mam szacunek
            Kiedy jestem w radiowozie łatwo obieram kierunek
            Prosto na twoją dzielnicę, gdzie zwyrole są w rodzinach
            Pójdzie w ruch paralizator skończysz ku... w swoich szczynach

W lewej ręce mikrofon w prawej mocno trzymam gnata
            Cztery kule w twe kolano, oto moja jest zapłata
            Zakłócałeś porządek dobrym obywatelom
            jeśli nie mój pistolet TO CIĘ W PIERDLU PRZECWELĄ!

Zamykamy wam japę, wy ku..., narkomani
            W ostatnich wersach dissu jesteście rozjebani,
            Choć z góry przegrani macie tydzień na odpowiedź
            Ch... wam w dupę pozerzy, czekamy w radiowozie.
          • Gość: Do lool Re: Radar na Podgórnej IP: *.play-internet.pl 22.07.14, 19:59
            Jakoś jak mi ukradli radio z samochodu i wybili szybę mimo że były kamery to sprawa zostało bardzo szybko umożona. Masz racje jedz z przepisami bo na podgórnej tyle wypadków było że szok od razu czuję się bezpieczniej ha ha Nabijanie kasy i tyle w temacie...
            • Gość: lool Re: Radar na Podgórnej IP: *.play-internet.pl 22.07.14, 23:40
              No to współczuję haha, a nie jednak nie. :D Jeszcze trochę ich pociskaj, na pewno karma do Ciebie nie wróci po raz kolejny. :)
              • Gość: strasz wiejska Re: Radar na Podgórnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.14, 11:53
                Dura lex, sed lex (łac. Twarde prawo, ale prawo) – rzymska zasada prawnicza wyrażająca absolutną nadrzędność norm prawa, zgodnie z którą należy bezwzględnie stosować się do przepisów ustawy niezależnie od ich uciążliwości oraz konsekwencji dla zobowiązanego. Słowa te przypisuje się Ulpianowi.

Skoro potraficie złamać prawo przekraczając dozwoloną prędkość, to z innymi równie łatwo wam przyjdzie. A stąd już bardzo blisko na wokandę ;)
                • Gość: policeman Re: Radar na Podgórnej IP: *.tvgawex.pl 30.07.14, 20:46
                  Buahahaha!!!! Macie te swoje lapanie za jajca!!!!
                  www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20140729%2FINNEMIASTA03%2F140729218
                  I tak do skutku...
                  • Gość: Jan Re: Radar na Podgórnej IP: *.chelmno.mm.pl 30.07.14, 23:30
                    Aż się dziwię, że pani rzecznik nie zrobiła zdjęcia, oczywiście dla celów prewencyjnych i szkoleniowych, , a później fotomontażu z podwojeniem, a nawet potrojeniem znalezionych fantów....Niektórzy w tym mieście pamiętają, a mimo to -proszę-awansowała....
                    • Gość: On Re: Radar na Podgórnej IP: *.play-internet.pl 03.08.14, 10:25
                      WOW BOHATERZY!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka