Dodaj do ulubionych

Poseł Zbonikowski i jego delegacje

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.08.15, 18:50
Podobno poseł Zbonikowski był przesłuchany przez prokuraturę w sprawie delegacji. Nie chwalił się tym, a szkoda. Gizynskiego za delegacje mimo iż oddał pieniądze wyrzucili z list PiS a tego Zbonikowsliego zostawili, chociaż chyba nie oddał kasy? Ktoś może wie dlaczego jednego ukarali a drugiemu nic nie robią?
Obserwuj wątek
    • Gość: do poprzednika Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.08.15, 20:36
      Czy to już kampania a ty masz mierne szanse więc próbujesz w ten sposób? Spytaj u źródeł jak masz odwagę.
      • Gość: Wyborca Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.08.15, 23:24
        Odwagi mi nie brakuje, także jak się pojawi w Chelmnie to napewno go spytam. Ale z tego co gdzieś pisali to poseł nie ma za dużo odwagi bo dziennikarzom nie odpowiedział. A co do kampanii, to nie zajmuje się takimi rzeczami ale jak każdy wyborca mam prawo wiedzieć co za ludzie nas reprezentują
        Tym bardziej że to nie pierwszy wyskok pana posła, bo albo upojony meleksami się rozbija, albo delegacje nie oddaje itd.
        • wow1950 Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje 15.08.15, 23:56
          Ta sprawa wyszła na jawa bo jakiś poseł wpadł i dziennikarze popytali obozu PiS i PO i inne partie i jeden na drugiego zaczęli sypać i się wydało, a ile jest takich spraw co nie wyjdą na światło dzienne tego już się nie dowiesz, bo obywatel wie to co mu się powie,gazety napiszą lub zobaczy w TV. Sam myśl na kogo głosować w najbliższych wyborach....
        • Gość: re Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.tvgawex.pl 16.08.15, 12:13
          brakuje odwagi ! może uzasadnienie uzyskam na Biskupiej 5!
    • wow1950 Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje 16.08.15, 00:05
      wysrane z mojego patefona
      • wow1950 Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje 16.08.15, 00:06
        ahhah :) umpa umpa deptać stare oknosiady
    • Gość: gt Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.tvgawex.pl 16.08.15, 12:11
      Forum CCH bierze czynny udział w kampanii i opowiada się dla pewnych opcji politycznych niewygodne wpisy oznacza jako spam! Jednocześnie toleruje wulgarne chamskie wpisy na forum nie wyciągając żadnych konsekwencji wobec takich forumowiczów .
      • Gość: dragon Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.play-internet.pl 17.08.15, 12:19
        a kto tutaj coś wulgarnego pisze? wątek jest o niejasnym rozliczaniu delegacji, sam poseł jakby chciał to uciąć jasno by powiedział przed kamerami że zbłądził albo że nie albo że oddaje kasę itd. ale widać do tego aby oddać kasę trzeba mieć klasę. a tego moim zdaniem zabrakło panu posłowi.
        a Kaczyński jednych karząc a drugich zostawiając daje bardzo zły obraz swojej partii, podobno tacy uczciwi a na listach mają takie osoby....
        • Gość: obcy Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.chelmno.mm.pl 17.08.15, 21:16
          Układy, układy, układziki czy to w PiSie czy w PO. Jedni drugich warci.
          • Gość: gosc Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.08.15, 02:17
            To wszystko zależy jaki stosunek ma do tego Maliniak czyli Jarosław Kaczor vel kartofel
            • Gość: aga Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.play-internet.pl 18.08.15, 08:50
              Układy to są u tych pisiorów nawet na poziomie lokalnym, szefem jest jakiś rozwodnik co uciekł ze swojego miasta i osiadł pod Chełmnem, jakieś alimenty itp. Ciekaw jestem co jego poprzednia rodzina sądzi o tej jego prawości i sprawiedliwości...
        • Gość: rr Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.tvgawex.pl 19.08.15, 11:08
          M K - nie wysilaj się!
          • Gość: Marek Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.dynamic.chello.pl 19.08.15, 12:47
            Słyszałem że pan poseł też miał przygody z prawem jazdy w młodości. czyli jazda meleksem po pijaku to tylko mały incydent. do tego te delegacje, człowiek bez jaj że tak załatwia sprawy...
    • Gość: do aga Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.play-internet.pl 18.08.15, 13:24
      Jako typowa mieszkanka Chełmna powinnaś rozwinąć swą pisemną wypowiedz i napisać jeszcze coś o babci, cioci, dziadku, wujku o jego zachowaniu w przedszkolu, szkole podstawowej, jak zachowywał się na podwórku. Brak mi tego w twojej bardzo interesującej wypowiedzi.
      • Gość: obcy Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.chelmno.mm.pl 18.08.15, 18:50
        Czego się tak pultasz "do aga" , skoro kilka lat temu taką karierę zrobił slogan najbeszczelniejszego z PiSiorów - "Dziadek z Wermachtu" , to dlaczego teraz stosować taryfę ulgową do innych tchórzy? Przynależność PiSowska nie zwalnia ich z przyzwoitości, no może z dyspensy w stosowaniu dziesięciorga przykazań - vide przykład pewnego krótkonogiego jegomościa , którego kolejne żony pospólstwo wynagradza poselskimi gażami.
        Przyjmijcie do wiadomości, że ludzie są tacy jak im pasuje a wszystkie życiowe okoliczności dopasowują do osiągnięcia lub utrzymania funkcji , z których czerpią konfitury. W aktualnym świecie wszechwładzy pieniądza , ideologia bez względu na kolor zdycha, czego najlepszym przykładem jest uwiąd tzw. lewicy , a dla tych co potrafią wybiegać myślą poza koniec własnego nosa , przewidywanie co będzie po drugiej stronie barykady jak wymrą otoczeni bizancjum stuczeni notable rzeczywistej władzy , do której formalnie się nie przyznają?
    • Gość: do aga Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.dynamic.chello.pl 18.08.15, 21:25
      A mnie zainteresował wątek, napisz więcej o co chodzi z tą rodziną
    • Gość: maksio Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.15, 10:41
      No i cisza, pewnie ten Stefaniak - rozwodnik taki sam autorytet moralny jak i ten Zbonikowski - mistrz kilometrówek :)
    • bamboli3 Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje 20.08.15, 18:19
      JOW sposobem aby w Chełmnie nie było tematu Zbonikowskigo, a skoro poseł z Włocławka to tam niech o nim dyskutują
      • Gość: bies Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.chelmno.mm.pl 21.08.15, 00:38
        Ciole, skoro Zbonikowski wybierany jest z okręgu, w którym my też jesteśmy, to formalnie też powinien nas reprezentować, a ty odsyłasz dyskutantów na Berdyczów. Dowodem twojej politycznej ignorancji jest ślepa wiara w JOWy, potwierdzasz tym samym, że ze swoim myśleniem wylądujesz poniżej Kukiza.
        • Gość: mieszkaniec chelmn Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.chelmno.mm.pl 21.08.15, 22:34
          Najgorsze formacje to PO i PSL, nigdy nie powinni przejść progu wyborczego. Polski naród jest coraz biedniejszy.
          • Gość: zuza Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.play-internet.pl 24.08.15, 10:27
            napewno tylko PiS - to dlaczego kolejny od nich ma problem z delegacjami ? tacy kurna uczciwi ? teraz coś piszą o Dudzie, co też latał po kraju a w szkole uczył podobno wtedy. także czego się spodziewać po takim rajdowym kierowcy meleksa ?
            • Gość: vip Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.chelmno.mm.pl 24.08.15, 22:11
              Gorzka prawda o naszej klasie politycznej jest taka, że zdecydowana większość, niezależnie od kanapy partyjnej z której się wywodzą ma na swoim koncie ciemne sprawy finansowe, które stają się hakami u politycznej konkurencji. Ogólne wrażenie jest takie, że wszyscy na wszystkich mają haki i od wszystkich cuchnie przekrętami. Żeby podobnież niezależna prokuratura nie puściła płazem rzekomych delegacji Sikorskiego, dziś / jeśli się to potwierdzi/ nie tylko bat propagandowy można by w świetle jupiterów ukręcić na Dudę , a tak skończy się na gazetowym zgiełku i kolejnym umorzeniu z uzasadnieniem nie z tej ziemi. Pobłażliwość / niezależnie od tego , której władzy rozzuchwala/ i wykształca w jego uczestniku przekonanie bezkarności czego najlepszym dowodem jest polityczna droga Melexa po cypryjskim rajdzie.
              • Gość: zuza Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.play-internet.pl 25.08.15, 11:12
                niestety taka jest prawda, i na kogo tutaj głosować ?
                na jawnych dużych złodziei czy może na drobnych kombinatorów kilometrówek? wszędzie bagno i złodziejstwo
                • Gość: re Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.tvgawex.pl 25.08.15, 11:52
                  tylko CCH takie piękne,porządne ,mądre mądrością swych mieszkańców swoich włodarzy
                  , tylko nawet swojego reprezentanta nie jest w stanie wyłonić ,a skąd post o rankingu biedy gdzie zajmujemy nie chlubne miejsce ! tu jest wszystko takie poukładane ! co niektórzy Zbonikowskiemu nie są godni nawet gaci wąchać o kogo chodzi zobaczcie na Biskupiej 5 .
                  • Gość: obcy Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.chelmno.mm.pl 25.08.15, 15:21
                    Mnie nie interesują twoje gejowskie inklinacje a może PiSowska spolegliwość. Jacy ludzie mieszkają w tym mieście i na co ich stać kolejny raz pokazali w wyborach samorządowych, że jest tu skupisko nieudaczników i frustratów to widać choćby czytając posty na tym forum. Jedno jest pewne , mało tu ustawiaczy i liżyd... wyższego szczebla i masz "re" rację, daleko im w tym do Zbonikowskiego. I jeszcze jedna rada dla ciebie: nie gloryfikuj klienta, którego nie znasz , bo może nie starczyć ci wyobraźni w porównaniu ze smutną rzeczywistością.
                  • Gość: kontra Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.08.15, 18:01
                    Zgadza się trzeba się zesr... na niego i jego śmierdzące gacie pisowska gn......da
    • Gość: obserwator Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.08.15, 15:33
      Czytam te wypowiedzi i dochodzę do następującego wniosku: został on założony przez jakiegoś domorosłego lokalnego polityka który pewno chce startować w wyborach i nie ma pojęcia jak walczyć z konkurencją.
      • Gość: alf Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.chelmno.mm.pl 25.08.15, 15:50
        Obserwator ty za dużo nie myśl, bo nie jest to twoją najmocniejszą stroną.
        • Gość: zuza Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.play-internet.pl 25.08.15, 16:39
          a możliwe iż to jakiś pisior założył, niemniej to tylko świadczy co tam się dzieje w środku. też słyszałam że w tej lokalnej strukturze to nikt nad niczym nie panuje, jest jakiś spadochroniarz - rozwodnik co go namaszczono na szefa w chełmnie, ale podobno nie ma pojęcia albo i ochoty nic robić. także albo lenie albo kombinatorzy, niezła perspektywa wyboru
          • Gość: zuza Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.play-internet.pl 25.08.15, 17:07
            a jak poszukać w necie na niego to całkiem fajna historia powstaje - nie wiem czy dobra do chwalenia się - ale widać że ciężko pracował przez wiele lat, co jakiś czas taki klops

www.fakt.pl/Posel-lukasz-Zbonikowski-chcial-wyludzic-odszkodowanie-,artykuly,206291,1.html
            www.fakt.pl/polityka/zbonikowski-z-zona-jezdzil-do-paryza-a-pieniadze-bral-na-strasburg,artykuly,502853.html
    • Gość: do alfa Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.08.15, 08:39
      Obym się mylił. Czas pokaże kto ma rację. Ale podejrzewam, że nie jeden w Chełmnie już przebiera nóżkami i myślami jest już w sejmie.
      • Gość: do do alfa Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.play-internet.pl 26.08.15, 11:14
        podobno pisiory już szampany (albo buzuny) otwierają bo ustawili już jednego albo i może dwóch z chełmna w sejmie
      • Gość: alf Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.chelmno.mm.pl 26.08.15, 11:21
        Krótka piłka, o tym że niektórzy z was płytko myślą, to proszę się pochwalić kogo już widzicie z Chełmna w Sejmie. Przecież przy takim myśleniu to nawet fatamorgana jest rzeczywistością. Nawet gdyby tu ktoś się objawił / zapewne umieściliby go na tylnym siedzeniu na liście czyli miejscu od parady nie wyboru / to chełmiński mechanizm jest prosty, wszystkich ściągać w dół i równać do powszechnego tu nieudacznictwa. Znalezienie się przypadkowe na lepszym miejscu ale z partii czy komitetu bez szans , to tylko złudzenia i obciach.
    • Gość: do alfa Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.08.15, 13:22
      My nikogo nie widzimy. Ale ci co znaleźli się na odległych miejscach na listach już się widzą zapewne.
      • Gość: Kasia Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.08.15, 20:46
        Z PO to Czas Chełmna już pisał, także robią mu reklamę za darmo. Z PSL to Podyma najpewniej. Z SLD pewnie Gryszan albo któryś z młodych - Pilarski albo Kołodziejek. Z PiS podobno jakiś Stefaniak (spadochroniarz z Bydgoszczy co go zameldowali u nas) i ta co na burmistrza kandydowała Siudzińska. I tyle, każdy z nich pewnie ma takie szanse jak na wygranie 6...
        • Gość: obcy Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.chelmno.mm.pl 27.08.15, 12:07
          Kasiu, daj sobie luz z takimi kandydaturami / ja wiem ,że to nie są Twoje, tylko prezentujesz swoją wiedzę o takich opcjach/. W wyborach samorządowych praktycznie siedzieli w autobusie z napisem koniec wyścigu ... i niech tam pozostaną jeśli dalej nie mamy deprecjonować społecznej pozycji posła na Sejm.
        • pawelgawle Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje 03.09.15, 07:32
          Stawiam że lokalni działacze PiS postawią mimo wszystko na sprawdzoną swoją radną B.Konieczną, bądź namówią do startu kogoś bezpartyjnego o sympatiach pisowych kto będzie w stanie zrobić honorowy wynik w granicach 1000-1200 głosów, bo każdemu z powiatu kto by nie wystartował przekroczyć tą barierę będzie trudno. Nic nie ujmując pani Siudzińskiej i panu Stefaniakowi to wielkich szans nie mają, moja przedmówczyni trafnie to określiła. A z innych ugrupowań postawią pewnie na sprawdzone osoby.
    • Gość: micha Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 28.08.15, 16:51
      niezły poseł z niego, takie numery jak ten z kilometrówkami to juz nie pierwszy raz. poczytajcie to

www.fakt.pl/polityka/zbonikowski-z-zona-jezdzil-do-paryza-a-pieniadze-bral-na-strasburg,artykuly,502853.html
      albo to

www.fakt.pl/Posel-lukasz-Zbonikowski-chcial-wyludzic-odszkodowanie-,artykuly,206291,1.html
      • Gość: Syla Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.dynamic-ww-4.vectranet.pl 31.08.15, 21:00
        co chcesz, każdy musi jakoś zarobić, jak zarabiasz tylko 12 tysi na miesiąc to nie starcza do pierwszego i trzeba jakoś dorobić. zresztą kto to słyszał żeby pracować za 12 tysi, przecież to już pani Bieńkowska mówiła że za 6 tysi to pracuje idiota, a tutaj 12 tysi nie starcza. takie życie....
        • Gość: chris Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.08.15, 22:23
          na 12 tysięcy to większość w Chełmnie musi pół roku harować, a takiemu mało jeszcze...
          • Gość: vip Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.chelmno.mm.pl 01.09.15, 11:31
            Proste pytanie o sens i znaczenie naszych wpisów: czy ktoś wie czy to indywiduum ajatollah Kaczyński umieścił do kandydowania z listy PiS w naszym okręgu?
            • Gość: do vip Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.09.15, 11:40
              Pisałem to już wcześniej i jeszcze raz napiszę bo brak jakiejś sensownej odpowiedz. Czy nasi radni rozliczają swoje co miesięczne diety czy je tylko biorą traktując je jak świetne dodatkowe wynagrodzenie z którego nie potrzeba się rozliczyć
              • Gość: vip Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.chelmno.mm.pl 01.09.15, 13:08
                Nie wiem dlaczego do mnie to pytanie? Nie mam nic wspólnego z radnymi i administracją ale znając życie i przepisy prawa , radny dostaje ten miesięczny ryczałt czy dietę z tytułu wykonywania funkcji radnego. Co z nim zrobi to jego wola, nie ma obowiązku jakiegoś rozliczania go poza odbiorem i potwierdzeniem, chyba że wcześniej wskazał do tego konto. Rozliczeniu podlegają kwoty wydatkowane lub pobrane , z tytułu wykonywania jakichś ponadnormatywnych zleceń związanych z wykonywaniem funkcji.
                Dlatego większość naszych wiekowych radnych dietę traktuje jako dodatek do na bieżąco uzyskiwanych przychodów z innych tytułów.
                • Gość: do vip Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.09.15, 13:18
                  Dziękuję za informację. Tak też myślałam, że dieta to dodatkowa forma zarabiania pieniędzy na zasadzie " czy się stoi czy się .......". No cóż sami tak wybraliśmy i pretensje możemy mieć tylko do siebie. Trzeba poczekać do następnych wyborów.
                  • marcinpolski Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje 01.09.15, 13:55
                    ale co innego dieta a co innego kilometrówka, ona powinna być pobrana jeśli się jedzie samochodem
                    • Gość: re Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.tvgawex.pl 01.09.15, 14:54
                      jesteś na usługach posła Zbigniewa G ?w komitecie Reginy /
    • Gość: gość Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje IP: *.static.ip.netia.com.pl 03.09.15, 08:40
      A może jesteś kandydatem z PO na lichym miejscu na liście?
      • marcinpolski Re: Poseł Zbonikowski i jego delegacje 03.09.15, 14:04
        jeśli o mnie chodzi to ani z PO, ani od innego posła, ani od Reginy, ani od Jasia, ani od Stasia. jestem obywatelem (nie zajmuję się polityką ani nie żyję z tego), którego wkurza że można tak śmiać się w oczy wyborcom i unikać jasnej odpowiedzi o kilometrówki. wkurza mnie ta ignorancja władzy, mamy już jedną grupę ignorantów, ale widać drudzy (a przynajmniej niektórzy z nich) jeszcze nie są u władzy a już wykazują wielką ignorancję dla obywateli i dobrych obyczajów (nie mówiąc już o prawie, które możliwe iż zostało naruszone). mam dosyć takich zachowań i dlatego protestuję przeciw temu jak tylko mogę, napisałem do posła ale nie odpowiada, to co mam zrobić ?
        zresztą jak widać po innych odpowiedziach i postach, nie tylko mnie wkurza takie zachowanie, nie przypuszczam aby te osoby ktoś szczuł albo opłacał, pewnie tak jak mnie wkurza ich taka ignorancja władzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka