03.11.16, 18:02
Mchciken Grudziądzka
Każdy kto chce wiedzieć ten wie, iż fast food to pożywienie niezdrowe. Przede wszystkim te sprzedawane w dużych międzynarodowych sieciach barów szybkiej obsługi. Typu McDonald’s czy Burger.. Powstają jednak małe rodzinne bary, w których właścicielce serwują swoje tradycyjne wypieki lub takie zakupują a mięsko tylko z sprawdzonych polskich hodowli i ubojni.Do tego produkt świeży i dobrze przyrządzony.(Np w Bydgoszczy są takie bary). Myślałem, że nowo otwarty bar przy Grudziądzkiej to tego typu oferta. Niestety rozczarowanie. Bułeczki marketowe o gliniasto plastikowej konsystencji bez smaku. Kawałki kurczaka twarde niczym kamienie. Albo ktoś nie potrafi zrobić właściwej panierki albo co gorsza i bardziej prawdopodobne -kawałki kurczaka z poprzedniego dnia są kolejny raz opiekane . W drugim przypadku powinien zainteresować się tym SANEPID. Do tego nie ma jednoznacznej gramatury i składu tego samego produktu. Raz w bułeczce znajdziesz trzy kawałki mięsa innym razem masz dwa i to mniejsze. Raz po dwa plasterki warzyw innym razem po jednym. Obsługa niemiła. Pani za ladą na uwagi robi miny jakby klient przeszkadzał jej w pracy. Omijam z daleka.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kurcze Re: Mchciken IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 03.11.16, 19:15
      A jak myślisz dlaczego tam jest ciągle pusto ?
    • jacekk_01 Re: Mchciken 04.11.16, 00:16
      O co Wam chodzi? Albo macie pecha albo ewidentnie rzucacie kłody..Od otwarcia nie zmieniło się nic, no może obsługa, ale jakość jedzenia jest ta sama, bardzo dobra! Zdecydowanie, czepiacie się! Moim zdaniem w Chełmnie nr 1, jeżeli chodzi o jakość jedzenia. Pozdrawiam
      • Gość: Smakosz Re: Mchciken IP: *.146.161.22.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.11.16, 10:12
        To chyba masz zanik kubków smakowych. Masz racje od początku nie zmieniło sie nic, jedzenie na żenująco niskim poziomie.
    • Gość: martacch Re: Mchciken IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 04.11.16, 14:24
      Dziwne to wszystko i podejrzliwe ;/ Mi osobiście bardzo smakuje i nie wiem skąd te wszystkie negatywne opinie. A może nagonka ze strony konkurencji!? Pomyślcie o tym. Zawsze zadowolona klientka :)
      • oxery Re: Mchciken 04.11.16, 15:47
        Qźwa jakie to polskie. Jak się napisze prawdę i coś krytycznego, to zaraz spisek i nagonka.
    • Gość: mich Re: Mchciken IP: *.146.22.46.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.11.16, 20:27
      Byłem tam dwa razy. Pamiętam, że faktycznie porcje kurczaczków w bułeczce były w tym barze twardawe i zbyt przypieczone. Może miałem pecha. Ale wątek wart jest szerszej refleksji.Przyznaję, że od czasu do czasu jadam fast foody. Nie, że bym specjalnie przepadał ale jak się człowiek spieszy to zawsze jakoś zaspokoi pierwszego głoda. Wiadomo, ze to niezdrowe jedzenie. Takie pieczywo w które ładują te kurczaki to same chemiczne spulchniacze, ulepszacze i inne konserwanty.To samo spody do pizzy. Porcje kurczaka, natomiast jak twierdzi p. Bosacka z programu ,,Wiem co jem”- są sprowadzane z Chin, faszerowane antybiotykami i hormonami . Czyli masowa tania produkcja. Do takiego chickiena powinni doczepiać kartkę z ostrzeżeniem jak przy papierosach, ,, zjesz ryzykujesz utratą zdrowia”. Z drugiej strony może i takie bary są potrzebne.. Dziś młodzi są leniwi, nie chce im się gotować w domku obiadów. No i jest taniej, niż w dobrych restauracjach.. Sam jadam sporadycznie w KFC jak bywam w Bydgoszczy w Galerii. (Na bary z zdrowym fast foodem jak twierdzi oxery jakoś nie trafiłem).Nie wiem skąd KFC sprowadza kurczaki czy z Chin czy polskich ferm, ale rzeczywiście tam porcje są z wierzchu chrupiące ale w środku soczyste i miękkie.. Do tego co mnie się nie podoba na Grudziądzkiej to, że facetka która przyjmuje od klienta i wydaje bilon zaraz po tym bez foliowych rękawiczek przyrządza porcje. W McDonaldzie czy KFC ktoś jest przy kasie zaś inny w rękawiczce foliowej przyrządza porcje. A w ogóle wniosek . Lepiej kupić w Lidlu kurczaka zagrodowego z Podlasia i w domku sobie upiec po kawałku w mikrofalówce czy w piekarniku. Najlepiej ugotować rosół na trzy dni. Może nie taniej wyjdzie ale zdrowiej..

• Gość: Mordka Re: Mchciken IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.11.16, 21:13
        Niech szef zmieni obsługę, niemiła czarna w długich włosach, wszystko idzie jej z trudem zrobić, jest bardzo ospała, więcej niech ich kontrolują.
      • Gość: Mordka Re: Mchciken IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.11.16, 21:14
        Niech szef zmieni obsługę, niemiła czarna w długich włosach, wszystko idzie jej z trudem zrobić, jest bardzo ospała, więcej niech ich kontrolują. No
    • Gość: jj Re: Mchciken IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.16, 08:46
      ?????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka