Dodaj do ulubionych

Pirat drogowy

IP: 94.141.152.* 23.11.16, 09:33
Serdeczne pozdrowienia dla kierującego pojazdem osobowym koloru zbliżonego do czerwonego o numerach CCH **24 (dobrze je pamiętam, ale nie chcę ich tutaj zamieszczać). Fakt jest taki, że kierowca prowadził jak szaleniec ulicą Dworcową przed godziną 07:00. Ciekawa jestem jaką byś miał drogę hamowania gdybyśmy z dzieckiem wyszli na pasy? Miejsce zdarzenia - przejście przy dworcu PKS. Może trzeba było jeszcze bardziej na gaz wcisnąć przed tym przejściem?

Obserwuj wątek
    • Gość: kierowca i pieszy Re: Pirat drogowy IP: *.dynamic.mm.pl 23.11.16, 10:22
      Piratów ci w naszym mieście dostatek. Zastanawiam się, gdzie jest policja, straż miejska. A siedzą w swoich biurach, bo najlepiej się nie wychylać. Potrafią tylko od czasu do czasu dmuchanie w alkomat zorganizować. Po co w mieście monitoring, który nic nie widzi?
      Organizacja ruchu w mieście fatalna, oznakowanie nie jest adekwatne do obecnej sytuacji. Niektóre znaki stoją od lat 90- tych, wiele zardzewiało i są słabo widoczne. Znaków (szczególnie zakazu i nakazu) kierowcy nie przestrzegają. W wielu miejscach samochody parkowane są samochody na samym rogu ulicy utrudniając ruch innych samochodów, nikt tym się nie interesuje.
      Temat rzeka. Do tego wszechobecne dziury, wyboje, wystające lub zapadłe studzienki. To domena miasta.
      • Gość: xxx Re: Pirat drogowy IP: *.dynamic.mm.pl 24.11.16, 20:46
        Niestety ale umiejscowienie niektórych znaków , a często ich stan są fatalne. Miasto inwestuje w zabytki, które zwykłym mieszkańcom są "niepotrzebne", a jedna z głównych ulic wjazdowych do miasta (Kamionka), którą to masowo poruszają się turyści nadaje się tylko do zaorania. WSTYD. Radni = bezradni
        • Gość: ja Re: Pirat drogowy IP: *.dynamic.mm.pl 24.11.16, 21:17
          Nie rzucałbym się tak na radnych. Oni nie maja takiej mocy sprawczej, jakby się wydawało. Choć trochę mogą, np. wrzucić do projektu uchwały budżetowej wymianę znaków, remont tej czy innej drogi. Mogą tez zgłaszać interpelacje na Radzie Miasta, pytać burmistrza, kiedy zrobi to czy tamto. Mogą odrzucić sprawozdanie roczne i nie udzielić absolutorium- ale z jakiś powodów tego nie robią. Co nie zmienia faktu, że z Kędzierskim najczęściej nie można dojść do porozumienia. Taka próba sił, kto kogo będzie potrzebował i na jakie ustępstwa pójdzie? Wystarczy uważnie obserwować sesje rady miasta i to , co się dzieje faktycznie w naszym mieście.

Niestety, miastem rządzi człowiek niekompetentny i arogancki. Kolokwialnie zbywa radnych, nie szanuje mieszkańców. Zarozumiały bufon, który uważa, że posiada wszelaką wiedzę na każdy temat, ale nie potrafi słuchać innych, często mądrzejszych. Otoczył się grupą potakiwaczy, wasali, którzy od 2002 roku (czyli tak jak on) są ciągle na stanowiskach, nie muszą się wykazywać, starać. I tak będzie, dopóki on jest burmistrzem.

Jedno co mnie cieszy, to fakt, że coraz częściej na tym forum, ale także w rozmowach miedzy ludźmi-że coraz większa grupa zauważa, że miasto jest zarządzane po prostu źle. I z roku na rok jest coraz gorzej. Czy zrujnuje miasto?
    • Gość: do poprzedników Re: Pirat drogowy IP: *.static.ip.netia.com.pl 23.11.16, 12:23
      Najważniejsze, że co miesiąc na konto wpływa dieta dla radnych zajmujących się ruchem w mieście.
    • Gość: ese Re: Pirat drogowy IP: *.tktelekom.pl 23.11.16, 12:25
      HAHA w tym mieście to nawet piratem drogowym nie można być bo są takie dziury że szkoda samochodu. Ostatnio ominąłem jedną dziurę i zjechałem przez to lekko na lewy pas (pusta droga była oczywiście) by dziura znalazła się między kołami pod moim samochodem, zamiast wjeżdżać w nią lewym kołem. Zaraz zatrzymała mnie policja i dostałem MANDAT ZA OMIJANIE DZIUR XD

Chyba ich boli, mam sobie niszczyć samochód na tych pieprzonych drogach?!
    • Gość: do ese Re: Pirat drogowy IP: *.static.ip.netia.com.pl 23.11.16, 12:58
      Zadaj to pytanie naszym kochanym radnym -bezradnym.
    • mars991 Re: Pirat drogowy 23.11.16, 17:57
      @Rodzic spokojnie- on już swoje drzewo wybrał.
      • Gość: molik Re: Pirat drogowy IP: *.tvgawex.pl 23.11.16, 19:16
        oby drzewo!!!!
        • Gość: wierny Re: Pirat drogowy IP: *.centertel.pl 23.11.16, 20:43
          Jestem pod wrażeniem waszego chrześcijańskiego miłosierdzia, czy taką naukę pobieracie w każdą niedzielę jak tłoczycie się do kościoła? A jak ten szalony kierowca dowie się o PiS owskiej podwyżce OC to spotkanie z drzewem macie gwarantowane. Amen.
          • Gość: Gfd Re: Pirat drogowy IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.12.16, 12:13
            Prędzej on a nie my ;-)
    • Gość: gostek Re: Pirat drogowy IP: *.adsl.inetia.pl 22.12.16, 10:41
      niestety, ale zgadzam się z wypowiedziami: bałagan w mieście i na drogach, brak służb porządkowych, oznakowanie - lipa, a do tego kierowcy, a także piesi lekceważący stosunek do przepisów. Ogólnie: jeden, wielki cyrk. Kto jest za to odpowiedzialny - burmistrz, komendanci policji i straży i zatrudnieni niekompetentni urzędnicy zajmujący się bezpieczeństwem. radni natomiast mogą dużo, ale po co się wychylać - dieta leci, posiedzą na sesjach, pogadają, na komisjach się pośmieją, kawy napiją i sprawa załatwiona. A w mieście - totalna rozpacz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka