Dodaj do ulubionych

Muru obronne miasta

IP: *.tvgawex.pl 31.07.18, 12:38
Wczorja szedłem w koło murów miasta i powiem jedno oswietlenie zaniedbane żarówki poprzepalane albo cały cag sie nie świeci wogóle lub zarosniete chwastami po pachy przy Wodnej koło dawnej szkoły nr 1 . Ciekawe po co to była robiona ta ilumincja murów skoro juz nikt o to nie dba. A podobno Chełmno ma zyc z turystyki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Yoda Re: Muru obronne miasta IP: *.dynamic.mm.pl 31.07.18, 13:17
      Lepiej czas swój na naukę pisania poświęcił, bo kalectwo straszne w polszczyźnie widać :)
    • Gość: do Yoda Re: Muru obronne miasta IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.07.18, 21:14
      I to jest twoja odpowiedz na uwagi mieszkańca? Odpowiedz na dbałość radnych o nasze miasto? Żałosne. Zupełnie jak bym słyszał tych radnych 'a co ja mogę"!!!
    • Gość: m Re: Muru obronne miasta IP: *.play-internet.pl 31.07.18, 22:17
      Jeśli mówimy o niedbałości lub błędach to zawsze na tym forum ,, odwraca się kota ogonem,,
      a uwaga jest słuszna. Oświetlenie miało pokazać piękno naszych murów i miasta a pokazuje
      niedbałość.
    • Gość: do m Re: Muru obronne miasta IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.07.18, 22:34
      Czyli przy tych radnych to norma a niedbałość to chleb powszedni. Jedyne do czego przez te cztery lata się przykładali to do wysokości swoich diet i wysokości naszych podatków !!!!
      • Gość: gość Re: Muru obronne miasta IP: 77.111.247.* 31.07.18, 23:11
        Co się dziwicie, jeden z dożywotnich bezradnych, niejaki radny D. zajął się na poważnie potrzebą uporządkowania prywatnej zarośniętej posesji na Dominikańskiej (że niby kto ma to zrobić ? burmistrz, sam radny , a może służby miasta osobliwie w postaci ekipy odpracowującej czynsze?). Ot, rzucił hasło, wygadał się, w protokole zapisano aktywność.

Ten sam radny D. zaimponował jednak społeczeństwu bolszewicką czujnością, wykazując , że sprawa podpaleń samochodów miała związek z faktem niesprawnego monitoringu i opublikowaniem tej informacji (co z oburzeniem radny podkreślił) przez media. To nie powinno się zdarzyć, absolutnie.

W normalnej cywilizowanej troszku radzie, to radny dociekałby, dlaczego monitoring miejski był niesprawny, jak długo, kto za to odpowiada i żądałby wyciągnięcia konsekwencji wobec winnych. A tu patrz, absolutorium dla burmistrza i bicie piany na media. Wstyd to mało powiedziane. A dietka leci. Nieopodatkowana, czy na rękę.
    • Gość: m Re: Muru obronne miasta IP: *.play-internet.pl 31.07.18, 23:36
      Wniosek nasuwa się sam.... niegospodarność
    • Gość: do m Re: Muru obronne miasta IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.08.18, 07:10
      Zgadzam sie z toba w 100%. Wystarczy zobaczyć jak remontuje się ulice. Jak wyremontowano Kwiatową - po czterech latach juz pojawiły sie łaty i co jakis czas cos się z nia dzieje. Porównuje ja z ulica przy której mieszka nasza też juz zawodowa radna i dochodze do wniosku - a jednak można przeprowadzić remont dobrze. Ciekawe czym różnia się te ulice, skąd takie podejście do ich remontu? Czy tak samo radna pilnowała prac na jednej i drugiej ulicy?
      • Gość: Tomi Re: Muru obronne miasta IP: *.dynamic.mm.pl 01.08.18, 08:57
        Skończcie już tą nagonkę pisiory ... dwie osoby w każdym temacie piszą w tej samej formie. Pisiory wyborów samorządowych nie wygracie !!!
      • Gość: gość Re: Muru obronne miasta IP: *.dynamic.mm.pl 01.08.18, 09:05
        Co do Kwiatowej, to Kędzierski obiecał , że są środki. Widać taka technologia- a wybierzcie go sobie na jeszcze na pińcet + kadencji.

Ale wyczytałem w tych niedobrych mediach, że ten radny od spichrza i dyrektorowania publicznej placówce szkolnej niejaki K. (podziękowania dla p. Gamańskiego, że odswieżył taki talent, dał drugie życie) także pokazał , że żyje w równoległej rzeczywistości. I tu cytat wypocin radnego : "Poinformował , że w miastach, które są wpisane na listę Junesco (pisownia oryginalna z protokołu RM) zwiększyła się ilość turystów. Stwierdził, że w miastach takich jak Sandomierz i Kazimierz Dolny, w których nakręcono seriale filmowe zwiększyła się ilość turystów. Zdaniem mówcy również w Chełmnie jest wiele rzeczy do pokazania i jeżeli udałoby się nakręcić serial w naszym mieści to również zwiększyłoby ilość turystów. "

Trzy zdania i trzy razy "turystów". Czyżby spichrz konał z braku turystów?
        Niewątpliwie są ciekawe rzeczy do pokazania w Ch., tylko kogo to obchodzi?

Mamy zdychające kinoteatum za 6 milionów, coś by można nakręcić. Jakiś pomysł na serial?
        "Wakacje z moherkami?" "Pan Samochodzik i drewniane baszty AD 2014", "Zagadka fontanny." Inne pomysły?
        • Gość: bez złudzeń Re: Muru obronne miasta IP: *.centertel.pl 01.08.18, 11:02
          Macie rację co do inercji decyzyjnej rządzących miastem (burmistrz + ci co nie mogą) ale nie mam złudzeń, że wybory coś zmienią. W tym mieście do urn chodzą generalnie mohery ( taką struktura wiekowa wyborców), pozostali w poczuciu bezsilności odpuszczają . Mohery głosują jak im każe ultra nacjonalistyczny kler , zaplecze toruńskiego oligarchy i koło się zamyka.
          • Gość: hehe Re: Muru obronne miasta IP: 77.111.247.* 01.08.18, 12:09
            Ale co się pośmiejemy z głupoty niektórych tzw. radnych, to nasze.
    • Gość: do gościa Re: Muru obronne miasta IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.08.18, 10:45
      Serial pod tytułem "degradowani" lub " Z życia zawodowych radnych -a co ja mogę"
    • Gość: m Re: Muru obronne miasta IP: *.play-internet.pl 01.08.18, 21:18
      Zaraz Ktoś powie, że czepiam się :).
      Nowy parking na Dworcowej oddany niedawno a komosa i zielsko na wysepkach powyżej kolan,
      piękny obrazek jak idzie się po chodniku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka