IP: *.dynamic.mm.pl 20.08.18, 18:56
W Chełmnie funkcjonują dwa niepubliczne żłobki. Prywatne. Drogie, brak miejsc dla wszystkich dzieci.

Za 6 mln wpompowane w Rondo - ile nowych żłobków można wybudować od podstaw i na ile lat starczyłoby na funkcjonowanie, nawet przy opcji żłobka bezpłatnego (dla rodziców).
Czy w Chełmnie pajace są w stanie zrobić coś, cokolwiek dla wspierania rodzin?
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Pajace IP: *.play-internet.pl 21.08.18, 09:24
      Rondo dla kultury tez się przyda😉 wy tylko pomoc i pomoc. Do roboty!!!
      • Gość: Rondo jestem na ta Re: Pajace IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.08.18, 12:12
        Lubię to 👍
      • Gość: Rondo bardzo fajne Re: Pajace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.18, 14:50
        Całkowita prawda. Nauczyli leni śmierdzących zasiłki brać, 500+ i wiecznie o pomoc prosić. Chcesz to zdobądź uprawnienia, załóż żłobek i zrób coś dla miasta a nie tylko jęczeć i prosić
    • Gość: ese Re: Pajace IP: *.static.ip.netia.com.pl 21.08.18, 09:39
      do roboty rumunie a nie darmowe żłobki... masz 500 plus za gó...aka to się ciesz darmozjadzie
      • Gość: he he Re: Pajace IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.18, 10:29
        Słusznie ese - te darmozjady do synusie i córki nabożnych / dla poklasku okolicznej gawiedzi/ niedzielnych babć. Im się 500 należy, a co? Produkcja, owocująca 500 to nie ciężka praca? Na forum pełno wpisów takich co chcieliby się jej podjąć.
        • bylapracown Re: Pajace 22.08.18, 17:22
          Co Wy macie za problem z tym 500+. To pieniadze dla dzieci. W czym taki wielki problem? Gdybys mial dzieci to wiedzialbys ze pomimo tego dodatku i tak trzeba pracowac. To to za zacofany czlowiek pisze. I jeszcze pelen zlosci. Nie masz dzieci to nie masz problemow i w pip czasu zeby tu ublizac. Pisz co chcesz. Zal mi Ciebie. Moze i lepiej ze nie masz dzieci. Zastanow sie troche nad soba
          • Gość: :) Re: Pajace IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.18, 17:39
            Najlepiej jakby pobierali tylko podatek na rzecz utrzymania i rozwoji wojska i policji, i skończyć z wszelkimi zasilkami, zapomogami, jak sobie pościelisz tak się wyśpisz, jak kogoś nie stać na dziecko to albo używa zabezpieczenia albo się nie kopuluje proste
            • kolozako Re: Pajace 22.08.18, 18:02
              Nie mam nic do dzieci. Ale moja matka tez je miala i wychowala bez pomocy. Zauważ ze juz budują domy dziecka cieciu. Bo to kiedys sie skonczy!!!! I co wtedy?? Bez 500!!!!! Zal pomyslec tluki
              • bylapracown Re: Pajace 22.08.18, 22:27
                A dlaczego sadzisz ze sie skonczy? I nie jestem cieciem. Ja Ci nie ublizam a Ty dlaczego to robisz? Dlatego ze mam inne zdanie? Troche szacunku do ludzi. Co to w ogole za teksty. Nie stac na dzieci to sie nie ma. Sa rozne sytuacje w zyciu. Nie Tobie to oceniac. Jak nie masz nic modrego do powiedzenia to lepiej Ty do tej roboty sie bierz. Zrob cos dobrego abnie trac czasu na ublizanie osobom ktorych nie znasz
                • Gość: gosc Re: Pajace IP: *.man.bydgoszcz.pl 24.08.18, 11:15
                  obrońcy socjala .... skąd rząd bierze kasę na tą kiełbasę wyborczą ?
                  a no biorą od ludzi którzy pracują, stąd oburzenie że ludzie którzy pracują mają prawo krytyki,
                  nie dziwię się jak podczas poszukiwania pracowników sezonowych nie ma komu zbierać owoców i warzyw ponieważ beneficjenci 500+ są w trakcie konsumpcji tego świadczenia i mają gdzieś jakkolwiek pracę ... nie generalizuję bo niektórym to pomogło, ale patrząc na nasze ulice widzę, iż to sposób na życie który będzie powielany przez następne pokolenia niestety ....
                  • bylapracown Re: Pajace 24.08.18, 13:15
                    Obronca minimalnego szacunku i kultury osobistej
          • Gość: Gabor Re: Pajace IP: *.dynamic.mm.pl 30.08.18, 17:11
            Kiedyś rodzice utrzymywali dzieci,teraz dzieci utrzymują rodziców,bo oni zamiast do pracy leżą na kanapie !!!
    • Gość: do gościa Re: Pajace IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.08.18, 14:57
      To ile chcą płacić opisywani przez ciebie biznesmeni, że ludzie wolą 500+?
      • Gość: Ty Re: Pajace IP: *.146.203.108.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.08.18, 18:05
        I super że jest te 500 plus a Ty stary snobie gnij w samotności z twoja obrzydliwa skarpeta nic na przyszłość nie będziesz miał będziesz gnił w samotności i myślał gdzie dalej umieścić swą brudną skarpete żeby się nie podzielić żal Ci dupe ściska że biedne dzieci maja dobrze tobie mamusia z tatusiem wszystko dała wiec udajesz pana ale nie kazdy mial tyle szczescia by urodzic sie w bogatej rodzinie daj spokoj tym dzieciom jest wiecej zlodziei co im się nie należy i pewnie Ty jesteś jeden z nich z wielu przekrętów firmowych i boisz sie ze tobie zabiora !!!
        • Gość: ku refleksji Re: Pajace IP: *.dynamic.mm.pl 30.08.18, 18:33
          Ty - nie uważasz, że zagalopowałeś się w tym swoim songu? Mieszasz racje do obrony z pozycją kompletnego ignoranta z poziomu nizin społecznych z chełmińskich bram na Grudziądzkiej. Dobrze, że podniesiony został poziom życia ludzi czy to za sprawą 500, podwyżek pracowniczych stawek godzinowych, bo taki jest trend w całej Unii i żeby nie zostać - tak jak na niwie politycznej na Wschodzie - rządzący nie mieli wyjścia ( abstrahując od gęby pełnej frazesów rządzących), tylko na takie posunięcia gospodarkę musiało być stać, więc między bajki trzeba włożyć powtarzaną jak mantrę homilię gminnej brochy " przez osiem ostatnich lat...". Twój desperacki anonimowy atak na tych , którzy spowodowali, że wytworzyli poziom dochodu by państwo potem było stać na rozdawnictwo przypomina apoteozowanie hipotetycznej klasy robotniczej w poprzednim systemie, teraz gloryfikacją moherowego ludu zwanego suwerenem , może w efekcie najbliższych lat ( trudno powiedzieć 2-6 ciu?)obudzimy się w dzisiejszej Wenezueli. Wtedy zobaczymy , kto będzie robił za pajaca.
        • mycch Re: Pajace 31.08.18, 08:14
          100 wyrazów, 461 znaków bez jednego przecinka czy kropki... Szacun.
    • Gość: do ku refleksji Re: Pajace IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.08.18, 10:33
      Lubię tego typu wypowiedzi. Argumenty zastąpione różnymi formami obrażania innych. Zwolennik totalnej opozycji?. Błyskotliwość wypowiedzi osiąga szczyty w stwierdzeniu
      "Dobrze, że podniesiony został poziom życia ludzi czy to za sprawą 500, podwyżek pracowniczych stawek godzinowych, bo taki jest trend w całej Unii i żeby nie zostać - tak jak na niwie politycznej na Wschodzie - rządzący nie mieli wyjścia ( abstrahując od gęby pełnej frazesów rządzących)".
      Gdyby rządziła nami dalej PO-PSL to podwyżki zobaczył byś dopiero po przekroczeniu naszej granicy i podjęciu pracy w starej UE !!!!!. Jakoś przedtem nie zauważyłem specjalnego zainteresowania totalnej opozycji życiem zwykłych ludzi. Raczej dla nich schemat był jeden - kończcie szkoły, pakujcie się i wyjeżdżajcie na zachód do pracy.
      • Gość: ku refleksji Re: Pajace IP: *.dynamic.mm.pl 31.08.18, 14:20
        Różne refleksje budzą moje wpisy. Można mieć wątpliwości co do kategoryczności twoich twierdzeń i odgórnie wrzucaniem mnie do jednego wora tzw. totalnej opozycji. Trzeźwość oceny tego co fundują nam rządzący i bezrefleksyjność ciemnego przykruchtowego luda zwanego 17% suwerenem nie oznaczają, że ocena rządzących w przeszłości jest akceptowalna i bezkrytyczna. Gdyby tak było, to by nie przegrali wyborów i nie byłoby szaro gęsienia się Misiewiczów, Pisiewiczów i pożal się Boże całych hord TKMu.
        • Gość: gość Re: Pajace IP: *.dynamic.mm.pl 31.08.18, 20:01
          Sam nie wiem, co o tym myśleć, gdy codziennie widzę te tłumy przed kinem, aby kupić jakiś bilet na najbliższy film. Cóż, tera całe życie duchowe i kulturalne toczy się w kinoteatrze (czemu nie baletokinoteatrze ? ) im. M. Kędzierskego i Napory "Rondo".
    • Gość: do gościa Re: Pajace IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.08.18, 21:55
      Kino to taka sama inwestycja jak kupno jednostki wojskowej na Biskupiej. Czy nie czas już na wymianę radnych zezwalających na takie pomysły?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka