Dodaj do ulubionych

Zadaj Pytanie burmistrzowi

IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.04, 19:23
Do środy 17 listopada czekam na wasze pytania skierowane do burmistrza
Chełmna, zwiazane jest to z programem publicystycznym, który wyemitowany
zostanie w TVK Marton , a dotyczyć będzie 2 lat sprawowania władzy w Chełmnie
przez Mariusza Kędzierskiego.
- Czekam na wasze pytania!!!Usłyszycie je na antenie
Pozdrawiam~!Sylwia
Obserwuj wątek
    • Gość: Gorthaur Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 11:16
      ja bym sie chcial dowiedziec czy miasto planuje odnowic nasze wspaniale mury
      obronne?
      • Gość: igor_ka Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 21:49
        Nie urodziłam się w Chełmnie, nie jestem lokalną patriotką, ale skoro los mnie
        tu rzucił daaaawno temu i nie dał szansy na "zmianę klimatu" to pytam :
        dlaczego to piękne (ponoć) miasto jest tak beznadziejnie promowane?! (Jeśli w
        ogóle o jakiejś promocji można mówić). Są ludzie, którzy za to odpowiadają i
        biorą za to pieniądze!!!!! Ale po co?
        • Gość: igor_ka Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 22:08
          Nie mogę się powstrzymać, więc komentuję: ludzie narzekają, opluwają się
          wzajemnie itd, itp.,mówią, że na nic nie mają wpływu, że nic nie mogą zrobić, a
          okazuje się, że w momencie, kiedy mogą choćby zadać pytanie to jaki jest
          efekt?... Widać po ilości postów. Większe zainteresowanie budzi każdy bzdurny
          wątek pod hasłem: co sądzicie o ....
          Boshe, co ja tutaj robię?
          Pozdrowienia dla Sylwii!!!!
          • Gość: ktoś z pomysłem Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 09:55
            Brawo igor_ka. Cenna uwaga i jakże trafna. To takie małe miasteczko, gdzie
            główną rozrywka jest obrabianie cudzych tyłków. To przykre. Ludzie wychodzą
            jednak z założenia, że czegokolwiek by nie zrobili - to i tak nic nie da,
            bo "ci u góry" zrobią i tak po swojemu. Po części mają rację. Prawda jest
            jednak taka, że to oni wybierali władze i to do siebie powinni miec pretensje.
            Zwłaszcza Ci, którzy nie poszli w ogole. Spotykam sie z takim podejściem, że
            ktoś narzeka, a zapytany na kogo głosował 2 lata temu - mówi, że w ogóle nie
            głosował. To czego narzeka? I to ma byc odpowiedzialna demokracja? Zobaczymy,
            jaka będzie frekwencja na referendum - juz nieważne, czy na TAK czy na NIE -
            ważne, ile osób to w ogóle obchodzi. A tak na marginesie - zastanówmy sie
            dobrze zanim postawimy krzyżyk - żeby znowu nie było narzekania. Pozdrawiam
            wszystkich, którym przyszłość tego miasta leży na sercu :)
            • Gość: igor_ka Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 11:39
              ktoś z pomysłem-dzięki za uznanie.Miła jest świadomość tego, że nie jestem
              osamotniona w swym myśleniu.A tak na marginesie- zainteresowanie wątkiem nadal
              nikłe...Ot, ludzie...Pozdrowienia.
    • Gość: Mike3950096 Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 11:45
      Ja bym chciał sie dowiedziec co Pan sądzi o inicjatorze referendum... Co to za
      człowiek i dlaczego chce Pana rzekomo odwołać??
    • Gość: pycho Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 16:06
      Chcialbym wiedziec dlaczego pan burmistrz toleruje wydawanie pieniedzy
      podatnikow lekka reka i bez zadnego zastanowienia przez dyrektora Domu
      Kultury.Pytam kiedy sie skoncza kolezenskie uklady i tolerowanie
      niegospodarnosci
      • bezimienny72 Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi 15.11.04, 23:33
        A to ciekawe. Pracuję w ChDK i zaobserwowałem tendencję do nadmiernej
        oszczedności. Proszę mi wyjaśnić, w czym niby objawia się ta rozrzutność, bo
        rzucenie hasła "lekką ręką" bez podania konkretów jest ciosem poniżej pasa.
        • Gość: pycho Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 16:46
          To było pytanie do burmistrza, nie do Ciebie.
          • bezimienny72 Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi 17.11.04, 20:16
            Czyli wszystko jasne - rzucone na oślep oszczerstwo bez dowodów, a nawet
            zwykłej argumentacji.
            • Gość: pycho Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 09:12
              Jak bym mial przedstawic wszystko co dyrektor zmarnowal to by postu zabraklo i
              z tego powodu nie bede wyliczal bo jak juz wspomnialem to mialy byc pytania do
              burmistrza a nie udowadnianie kto komu jak chcesz to ci wypisze na osobnosci
              • bezimienny72 Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi 19.11.04, 20:49
                Jasne że chcę. Mój adres: bezimienny72@gazeta.pl
    • Gość: kamcia Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: 81.210.32.* 13.11.04, 17:45
      NIE MAM DO PANA ,ŻADNEGO PYTANIA , ALE POPIERAM PANA I NIE WIEM , DLACZEGO
      MIESZAJA PANA Z BŁOTEM . CHYBA ZAZDROSZCZĄ . POZDRAWIAM !!!
      • Gość: młody Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.04, 22:24
        Panie Burmistrzu, czym chce Pan zatrzymać w Swoim mieście młodych ludzi. Chodzi
        mi o pracę i kulturę. Jakie są Pana dalekosiężne plany dotyczące tych dziedzin
        życia, i czy Pańskie plany nie wystarczają jedynie na jedną lub dwie kadencje.
        Pozdrawiam. Student
        • Gość: jjjjjjjjjjj Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 12:44
          Czy wydaje pan więcej na II v-ce burmistrza w porównaniu z dawnym zarządem
          miasta ?
          • Gość: ggggggggg Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 12:45
            Dlaczego inwestuje pan w SP 4.Czy prawdą jest,że chce Pan zostać jej
            dyrektorem ?
            • Gość: aa Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 12:46
              Co myśli Pan o referendum.Czy zostanie Pan odwołany ?
              • Gość: cc Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 12:48
                Obiecał Pan ,że do Chełmna ściągnie Pan środki unijne .No i gdzie one
                są.Podobno miał pan przyjść do Gamańskiego i mu powiedzieć z jakich programów
                można je pozyskać i co i nic.
    • Gość: nauczyciel Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 13:09
      jakie kroki ma Pan zamiar poczynic w sprawie budowy sali widowiskowej przy
      Zespole Szkół nr 2 im. A. Mickiewicza w Chełmnie ? ile jeszcze uczniowie maja
      czekac na hale ? jak Pan sobie wyobraza przeprowadzanie lekcji W-F w takich
      warunkach,jakie sa dotychczas w szkole ?
    • Gość: odp Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: 81.210.32.* 15.11.04, 13:14
      Do nauczyciela. Chyba sie tylko tak podpisale-"nauczyciel",poniewaz kazdy
      prawdziwy nauczyciel tej szkoly wie ,ze podlega ona pod Starostwo Powiatowe, a
      nie Urzad Miasta!!!
      • Gość: ! Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 15:41
        ja tez nie mam pytań,ale fajnie by bylo gdyby Pan Burmistrz miał możliwośc to
        przeczytac:niech sie Pan nie boi referendum,my,Pana byli uczniowie o panu
        pamiętamy i nie zostawimy w potrzebie!!!
        • Gość: mariusz Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.idea.pl 15.11.04, 19:48
          Dziękuję moim uczniom .Pozdrawiam !
    • Gość: www.chelmno.biz Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 16:09
      Ja chciałbym pogratulować panu burmistrzowi i naszym radnym decyzji zakupu
      fotoradaru.
      • wladcamuch Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi 15.11.04, 21:42
        a ja bardzo nad tym ubolewam...
      • culm1 Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi 17.11.04, 15:45
        Ja chciałbym zganić za wyrzucenie w błoto z naszych podatków 100 000 zł.
    • Gość: gap Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: 81.210.32.* 15.11.04, 20:31
      jakies koncert ROCKowy by sie przydał :)
      • Gość: psedskolak Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 07:40
        Panie Bulmistsu, dokąd tupta nocą jez?
    • Gość: pitrex Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: 81.210.32.* 16.11.04, 08:29
      Panie burmistrzu,czy w końcu ktoś z promocji miasta zajmnie się kamerką
      internetową promującą nasze miasto w sieci?Może kamera z ratusza?Lub
      wykorzystać kamery dotychczas używane przez policję które mają być wymienione
      na nowe.Przecież to promocja miasta, a co za tym idzie pieniądze.
    • Gość: izydor Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 21:15
      czy pan sam odejdzie czy odwołają pana w referendum
    • bezimienny72 Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi 16.11.04, 23:53
      Kiedy będzie emitowany ten wywiad?
      • Gość: S. Jarmołkiewicz Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 07:51
        Emisja programu planowaqna jest na piątek 19 listopada o godzinie 16.00 i 20.00
        Zapraszam!!!!!!!!!!
    • culm1 Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi 17.11.04, 15:36
      Dlaczego Burmistrz nie chce umorzyć szpitalowi chełmninskiemu podatków skoro
      umarza innym i to prywatnym podmiotom. Przecież zdecydowana większość pacjętów
      to mieszkańcy Chełmna.
      Czy nie należało wziąć w swoim czasie gruntów po PKP od Pana Pawlaka za
      przysłowiową złotówkę? Czy chorobliwa nienawiść Pana Burmistrza do tego
      przedsiębiorcy nie spowoduje, że ten grunt nigdy nie bedzie własnością miasta a
      przynajmniej w tej kadencji?
      • Gość: nnn Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.idea.pl 17.11.04, 16:24
        Culm1 nie pisz "pacjętów" - wstyd
        Czy słyszałeś, aby pan pawlak był właścicielem tego terenu chociaż przez
        sekundę ?
    • Gość: Malina Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: 81.210.32.* 17.11.04, 17:10
      A ja z calego serca popieram Burmistrza!!!! Ma zwolennikow we wszystkich
      normalnych ludziach w Chelmnie!!! Musi tylko czasami wykonywac zachcianki
      smierdzace bzdura!!!!! Jednak widac powoli , ze ma coraz wiecej zwollennikow
      w miescie,ktorzy trzymaja jego strone,poniewaz zauwazyli,ze z.....innymi-bylymi
      kolegami nie da sie nic zrobic!!!
    • culm1 Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi 17.11.04, 18:31
      Czy nie korzystniejsze dla mieszkańców Chełmna byłoby pobudowanie mieszkań
      komunalnych a nie stawianie za miliony złotych nowego domu kultury?
      • Gość: izka Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 20:11
        Kiedy odwoła pan Nowicką, ona żle wpływa na pana interesy...Ogólnie rzecz
        biorąc jest do kitu, bez niej dałby pan sobie radę, przez ta osobę ma pan
        problemy
    • Gość: kulmer Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 19:07
      -Czy ma Pan jakokolwiek wizje rozwoju miasta i przyciagniecia inwestorów?
      -Czy jest Pan zadowolony z dokonan pod swoim kierownictwem (jezeli takie
      zaistnialy). Prosze o ich przedstawienie?
      -Dlaczego wladze miasta prowadza tak slaba polityke informacyjna o swoich
      poczynaniach (sukcesach). Odnosi sie wrazenie, ze przedstawiciele wladzy
      przychodza i wychodza z pracy, a pierwszego odbieraja duze wynagrodzenie.
      -Jakie dzialania zostaly podjete, aby miasto doczekalo sie nowego dworca PKS,
      co zrobiono w sprawie obwodnicy miasta i miejsca po spalonym Domu Kultury?
    • Gość: widz Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.04, 23:20
      Kiedy będzie to nadawane? Nie mogeę doczekać. Czy w piątek, jak zwykle o 16 i o
      20?
    • Gość: DD Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 01:44
      kiedy będzie zrobiona droga na Dworzyska
    • Gość: uczeńSzkolyŚrednie Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.hq.culm.net / *.culm.net 19.11.04, 08:01
      Dlaczego chełmińska lekkoatletyka jest tak słabo rozwinięta?, tzn. organizuje
      sie bardzo malo zawodów w szczególnosci dla szkół średnich(tylko raz na rok) a
      dla gimnazjów aż 4 ray w roku
      • Gość: S Jarmołkiewicz Re: Zadaj Pytanie burmistrzowi IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 10:21
        Moi Drodzy dziękuję za wszystkie wpisy Zamykam ten temat , nagranie się odbyło
        a emisja materiału już dziś o 16.00 i 20.00. Wiele z pytań doszło za późno!!!!!!
        więc przpraszam jeśli ich nie usłyszycie, będzie jeszcze okazja
        Pozdrawiam serdecznie!
        Sylwia Jarmołkiewicz - TV Marton.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka