Dodaj do ulubionych

KONCERT ROCKOWY!!

IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 04.12.04, 09:34
SERDECZNIE ZAPRASZAM NA KONCERT ROCKOWY,KTÓRY ODBĘDZIE SIĘ 8-9 GRUDNIA O
GODZ.16 NA HALI GIMNAZJUM NR 1! WSTĘP ZA FRIKO!! ZAPRASZAM NARqA
Obserwuj wątek
    • Gość: Lucek Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 11:05
      a kto gra ??
    • Gość: kada Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 193.19.104.* 04.12.04, 22:24
      no wlasnie...kto?
      • Gość: kojot Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 04.12.04, 22:45
        to pewnie jakas sciema jak cale to forum
        • Gość: Time For... Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 05.12.04, 00:53
          na moje to "I nie ma rannych" (sorki jak nazwe przekreciłem) sa to chłopacy w
          wieku 16 lat w Czasie Chełmna piosało o Nich. tak mniewam. szkoda tylko ze to
          srodek tygodnia. nic pozdro
    • Gość: Gorthaur Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 10:10
      podobno bojan i jego boysband maja tam grac... kaszana jednym slowem...
      • Gość: Time For... Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 05.12.04, 17:32
        mogłbys wymienic kto gra w tym zespole "bojana" ?? bo chłopaka chyba kojarze
        (ponoc całkiem fajnie gra:))
        • Gość: Baphomet Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 05.12.04, 18:52
          u, jak bojana grupa gra, to szłu nie bedzie :/ koncert pewnie tych słabych
          grup... nawet nie popgoujemy :/
          Co do boysbendu bojana to racja, słabo bardzo graja... wrecz bym powiedział ze
          profanacja muzyki, ale sie staraja :)
        • Gość: Gorthaur Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.04, 19:21
          sluze pomoca ;): cyt. czas chelmna "Nikt nie zostal ranny. Taka wlasnie nazwe
          nosi zespoł w skład którego wchodzą: Puczyński Szymon (gitara basowa), Rokita
          Patryk (gitara), Ciesielski Przemysław (perkusja), Szmelc Tomasz (klawisze)...".
          No i pewnie jeszcze osławiony "bojan" na wokalu, ale to czas chelmna pominal
          albo ja sie myle ;). Graja Punk i Metal... a przynajmniej tak uwazaja ;).
          • Gość: Lucek Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 19:45
            ejj...panowie, spokojnie, poczatki sa trudne, chlopaki sie ucza rzemiosla,
            stawiaja pierwsze kroki to troszke zrozumienia prosze...wstyd sie przyznac ale
            kazdy z nas jak sie uczyl czytac to z trudem skladal literki...tak samo z
            graniem.
            • Gość: Time For... Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 05.12.04, 21:13
              aha sorki zespoł przekreciłem:P :) no racje masz Lucek poczatki najgorsze.
              dowiedziałęm sie od jednego chłopaka ze dwoch kolesi z zespołu jeszcze jakis
              niecały rok temu miały mało wspolnedo z rockiem a co dopiero z metalem. no ale
              to sie nie liczy moze wreszcie złapali o co biega. niech sie ucza a bedzie
              dobrze . powodzenia pozdro
              • Gość: Baphomet Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 06.12.04, 16:28
                hmm.... w rok niezałapiesz o co w tym biega :]
                • Gość: Lucek Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 16:36
                  oj tam....to mlodzi chlopacy...nie kazdy takiej muzy slucha od dzieciaka..ja
                  mialem szczescie ze moja starsza siostra (o 10 lat starsza) sluvhala takiej
                  muzy i jak mialem 5 czy 6 lat to mi dala na urodziny "Kill'em All" (taka stara
                  piracaka wersja:P) i sie zaczelo...ale nie kazdy ma tyle szczescia wiec nie
                  mozna oceniac kogos tylko dlatego ze stosukowo niedawno okdryl muze rockowa czy
                  metalowa
                  • Gość: Time For... Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 06.12.04, 23:19
                    ja nie ocenialem . ;) a zycze im dobrego pocztaku. jestem ciekaw kiedy
                    Baphomet wy skabinujecie kapele !! i kto bedzie w niej grał?? jzu nie moge
                    sie doczekac !!:) pozdro :P
                    • Gość: Głos Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 01:13
                      witam was mowicie ,że początki są trude ja uwazam że artystą trzeba sie
                      urodzic to jest prawda podam wam na przykładzie chłopców z Iron Maiden: w
                      jednym wywiadzie z Adrianem Smithem adrian na pytanie kiedy zaczoles gra
                      odpowiedzial > dokladnie to nie pamietam ale jak bylem bardzo maly (smiejac
                      sie) cos mnie chwycilo na granie nie wiem co to bylo dokladnie teraz juz mam
                      tyle lat ze potrafie sobie odpowiedziec .wtedy dostalem pierwsza gitare i
                      zaczynalem grac najpier nie zbyt trudne kawalki ale szybko przeszedlem do
                      czegos skompikowanego pamietam pierwszy zespol zalozony z Dave'm a potem szykbo
                      publicznoci spodobala sie nasza muza to bylo wtedy cos zapragnolem wybic sie i
                      w psychomotel spelnilo sie wybilem sie ale pragnolem czegos znowu wiecej i tak
                      po niekad trafilem do dziewic(smiejac si eodpowiada).Gersem bylo tak samo od
                      poczatku bym widziany za siwetnego gitarzyste i teraz wystarczy popatrzyc co
                      wyprawia wraz z smithem davem wiec masza mloda kapela nie gra i nie
                      bedzie grala na przecietnym poziomie wiecie bojan moze grac i spiewac u mojej
                      babci jako niezapomniane trio mysle ze nic z nich nie bedzie ale nie dlugo
                      powstaje kapela death metalowa ostrowski band i jestem ciekawy co oni pokazą
                      ostrosia znam i musze przyznac ze nie zle wymiata a reszta to nie znani mi
                      muzycy :] powodzenia mlodzi i tak wiem ze ni ch..a z tego nie bedzie
                    • Gość: BaphomeT Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 07.12.04, 07:45
                      hehe.... troche sie spozniłes, bo kapela jest juz ale ogarnieta tajemniaca :]
                      • Gość: patyn Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 10:27
                        Pochwal sie. Przeciez nie ma czego sie wstydzic. No nie? ]:->
    • Gość: Last prophecy Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 11:12
      Niestety ten kocert jest tylko dla uczniów gim. nr 1:( Będzie grać zespół "Nikt
      nie został ranny" i my "Last prophecy". Może my nie jesteśmy tak "znani"
      jak "Nikt nie został ranny", ale dla nas granie dwa miesiące i pokazywanie się
      w gazetach jest żałosne:) Pozdrowienia dla zespołów Arogance i Torn(szczególnie
      dla Lucka, fajnie że bronisz młodych:) i innych zespołów z Chełmna. My też mamy
      po 16 lat i to są nasze początki. To nasz dopiero drugi koncert. Gramy razem
      już rok.
      • Gość: Last prophecy Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 11:25
        Aha, i nie mamy z Bojanem nic wspólnego!!!
      • Gość: kolo Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 07.12.04, 16:47
        Last prophecy sluchajcie ,ten wątek O Zespole "NIKT NIE ZOSTAŁ RANNY" w czasie
        chelmna jest w Rubryce "dla młodych" i oni graja dłuzej niz 2 miesiące ,szkoda
        ze wy poprostu w jakis sposób zazdroscicie tego ze potrafili o sobie cos
        powiedziec aha i Last prophecy pozdro dla waszego wokalu (daje rade):)
    • Gość: Salami Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 07.12.04, 16:56
      Ja bardzo serdecznie chcialbym pozdrowic Nikt nie zostal ranny -życze sukcesow
      bo jak narazie jestescie na dobrej drodze juz fajnie wam idzie!
    • Gość: Patryk R. Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 17:31
      brak mi slow.... i dech mi zapieraja te strasznie wyczerpujace "artykuly"
      kolegow ktorzy tak bardzo przejmuja sie losem NNZR i z takim przejeciem
      dyskutuja na ten temat! phii... ludzie, nie macie wlasnej dupy? sprawdzcie i
      jesli okaze sie ze jednak macie to sie nia zajmijcie! i to nie jest zaden
      koncert tylko przedstawienie szkolne :)
      • Gość: Gapa Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 07.12.04, 18:02
        no własnie... nie wypada sie schlac... no i srodek tygodnia... i wczesnie...
        kapele do bani... gdzie tu sa plusy !?!?!? kto wogole tam idzie ?
        • Gość: Time For... Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 07.12.04, 19:24
          Baphomet juz cos mi wiadomo:D:) ,ale mozesz powiedziec wiecej.
          A co to watku to widze ze mlodziez zaczyna sie buntowac hehe:) póki co nie
          wolno mowic ze idzie im dobrze ale sa to poczatki tak jak juz kazdy
          powtarzał.I Wy młodzi powinniescie byc tym bardziej zadowoleni za na forum
          pisze sie o Was zawsze wolno dostać jakies dobre rady... no ale nie wypada mi
          sie kłocic:) he pozdro dla kapeli cinka. (wsumie to sie ciesze ze nie gram w
          niej =) ;P ) pa

Ps.i jeszcze jedno jezeli to jest przedstawienie to poco watek zaczety ...??!!
      • Gość: J.D. Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 07.12.04, 20:21
        To chyba fajnie że młodzież się stara coś robić nie? Kolo o co chodzi z tym
        woklem? Dobry jest?
      • Gość: ludwik Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 07.12.04, 20:25
        W szkole wiszą plakaty że to będzie KONCERT ROCKOWY. A skoro nie to po co takie
        bzdury są wypisywane?Tylko ludzi w błąd wprowadzacie. A co do obu kapel to
        słyszałem w akcji obie, grają narazie covery.Ocenimy która jest lepsza gdy będą
        mieć coś swojego.
    • Gość: Ewcia Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: *.75.61.192.ostrow61.ptc.pl 07.12.04, 20:30
      pozdro dla mojego Karolka:)
      • Gość: Time For... Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 07.12.04, 21:00
        Tears Of The Dragon ;) <peace> ;) kurcze ruszyło az do łez ;(
    • Gość: kolo Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 07.12.04, 23:16
      Heh wokal ja nie bede tu poprostu nikogo obrazac to moja indywidualna opinia
      ale ladnie mowiac ,brak słow.
    • Gość: Szybki_Bill Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 82.139.155.* 08.12.04, 12:10
      A pamiętacie zespól Maria Celeste??? HMMM to byly czasy... A-Tak, Niewinni,
      Poison Sex, White Crow...
      • Gość: diablo Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 08.12.04, 19:49
        Ten drugi zespół(gitarzysta musi dużo ćwiczyć) chyba lepszy był choć Ci "nie
        ranni" też byli fajni. Życzę powodzenia.
    • Gość: Żyleta Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 17:46
      Chopacy grają niezle, ale do najlepszych im troche brakuje.Kolesie są
      zajebiste, przystojniki szczególnie Rokita i Ciesielski, a reszta też nie
      najgorsi!Koncerty mogłyby być częściej,chopaki tak dalej!
      • Gość: Time For... Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 08.12.04, 18:27
        eheh och Żyleta do najlepszych dzieli ich przepasc ktora nie przejda
        nigdy!!. ale niech cwicza .trening czyni mistrza. pozdro dla chłopakow.
        młodej fali swiezego heavy metalu :) eheh:)
    • Gość: gapa Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 08.12.04, 18:48
      racja do najlepszych (z chełmna i okolic np. Senna, Torn) dzieli ich przepasc
      kturej nigdy nieprzejda :/ ale zawsze cos, jakas odmiana.
      • Gość: o jezu Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: *.hq.culm.net / *.culm.net 08.12.04, 19:27
        ale porażka... chłopaczki darucjie sobie granie.... o nie !! nie mogłem tego
        słuchać... !! nie wychwyciłem ani jednego ładnego akordu !! zajmicie sie czym
        innym !! a ROKITA wracaj na deske !! skateboarding a nie jakieś pseudo satanki !!
        • Gość: BaphomeT Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 08.12.04, 19:31
          No tak, zawsze cos. Szału nie było byłem na niecałej piosence jakiejs, ale
          wyszedłem bo było słychac, ze to ne bedzie zaciekawe :/ szkoda, ale niech
          graja... naucza sie.
        • Gość: xxx Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 20:07
          dokladnie !!Rokita wracaj do skateboardingu!!nie rozumiem w ogole skad ta nagla
          zmiana na jakas czarna muze i te inne??
    • Gość: . Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 08.12.04, 21:38
      Nikt nie został ranny fajni grali mlode chlopaki o juz czaili fajnie zycze im
      powodzenia!
    • Gość: Elwira Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 08.12.04, 22:11
      Nikt nie został ranny fajnie grali podobalo mi sie za to ci drudzy jakas sobie
      zgrywke chyba zrobili nie wiem juz jak sie nazywali nawet.Pozdro dla chlopakow
      • Gość: Time For... Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 08.12.04, 22:44
        no jasne "fajnie grali,był wypas" hehe pojedzcie na koncert Kata albo Chainsaw
        to zobaczycie jak fajnie sie gra;) pozdro i znow powatarzam trening czyni
        mistrza. i zrazac sie nie ma co poczatkami ... <peace>
    • Gość: Time For... Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 08.12.04, 22:48
      a co do szybkiego przejscia z hh do metalu hmm nie wiem wogole jak moze takie
      cos zajsc. gusta muzyczne tak szybko sie nie zmieniaja. tu pozdro dla kilku
      chłopakow ktorzy pasuja do wyzej wymienionego zdania papa ;/

ps. co ciekawe maja jzu po 18 i 20 lata cale zycie na hh a teraz BIG FANS OF
      METAL AND ROCK ... ciekawe ?!?! ehhe
      • Gość: nieznany Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 14:09
        Jak juz to maja dopiero po 16 lat. A o przejsciu z hip hopu na metal nie bylo
        mowy bo sluchali Limp Bizkid, Linkin Park, Rage Against... a to nie kojarzy mi
        sie z HH. Pozdro dla NIKT NIE ZOSTAŁ RANNY
      • Gość: Time For... Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 09.12.04, 18:50
        OK spoko tylko ze ja o nich nie pisałem (wiem ile maja lat itd. wmiare uwaznie
        czyt. watek na ktory odp.) a biegało mi całkiem o innych ludzi ,odbieglem od
        tematu znacznie, ale to mnei wkurzyło.
        • Gość: Jaulu Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 18:55
          ku.. limp bizkit i inne ch..e muje to ma byc ku.. metal no wesci eprzestancie
          jeszcze raz zobacze taki ku.. poje..y watek to tym mlodym powiem w oczy i im
          zapie.. ku.. co za szczyty limbbizkit metal ja pie.. wiecie mnie to nie
          interesuej co sluchaja ale jak jescze ktos powie ze limb.. i inne takiego
          przeproju kapela to metal to mu zajebie pozdor dla ostrosky band to dopiro
          bedzi edeth metaolwa kapela zapamietajcie ostrosky band pozdro dla dla
          wszsytkich sluchajacych metal !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Last prophecy Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 09.12.04, 21:25
            dzieki za slowa krytyki ktore napewno wezniemy do serca :) Wiadomo ze przed
            nami dluga droga, przeciez z nas jeszcze gowniarze :) pare lat i mysle ze jakos
            nam bedzie szlo... mam nadzieje... co do "koncertu": nie bylo najlepiej, na
            pierwszym padl nam mikrofon wiec jechalismy bez wokalu, wiec nie mielismy zbyt
            duzo repertuaru, no a na drugim koncercie gitarzyscie z Nikt nie zostal ranny
            pekla struna... same nieszczescia. dzieki za rady i krytyke, naprawde
            potraktujemy ja powaznie. dzieki!
            • Gość: Lucek Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 14:59
              hey,ludziska,szykuje sie koncert w "Osiedlowej" najprawdopodobniej 17 grudnia
              (jak bedzie wszytko zalatwione to dam znac), zagraja prawdopodobnie CastleMind
              i Rh-, ale JESZCZE RAZ POWTARZAM POINFORUMUJE JAK INFORMACJE BEDA PEWNE ale tak
              od razu mowie ze warto zarezerwowac sobie czas w przyszly piatek bo kapelki
              daja rade az milo!
              Pozdro!!!
    • Gość: lili Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 15:58
      nie wiem dlaczego tyle przykrych slow to padlo. chba kogos zazdrosc poprostu
      dosiegla.
      dlaczego nie przyklanac temu co robia ci chlopcy, czymu nie wesprzec ich?
      mentalnosc polakow- zgnoic obrzydzic, wysmiac, wyszydzic bo komus cos sie udalo
      zal sciska posladki
    • Gość: żyleta Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 17:07
      Szkoda że tak smarujecie te zespołysą na prawde fajne owszem trzeba dużo
      treningu, ale jak będa ćwiczyc to będą lepsze.A co do Rokity to może grać co
      chce jak macie co do niego to się do mnie zgłoąście to pogadamy pięścią!Pozdro
      chłopaki nie przejmujcie się tym co tu piszą gracie dobrze jak napoczątku!
      Całuski dla was!
    • Gość: kada Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 193.19.104.* 14.12.04, 22:49
      zgadzam sie z moimi poprzedniczkami-lili i zyleta-pozdrowki dla was dziewczeta-
      widze ze wy jedynie jestescie tu wyrozumiale a wyrozumialosc 8i tolerancja to
      cecha ktora bardzo cenie u ludzi
      • Gość: Time For... Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 15.12.04, 18:21
        i trzymaj tak dalej ....
        • Gość: Tybald Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 20:14
          Najlepsze w tym najgorszym koncewrcie mojego życia (a na wileeelu byłem) był
          moment kiedy amatorka zeszła i do gitary dorwał sie stary Satan a jakiś inny
          Satan padł przed nim na kolana! To jest dopiero widok. A nie jakaś zasrana
          trąbka... to było przykre...
          • Gość: Tomas Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 20:29
            Sam jestes przykry ciekawe czy ty bys zagrał na trabce to zajebisce brzmiało.
            jakies urozmaicenie a nie ciagle to samo
            • Gość: Tybald Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 20:32
              Można urozmaicać, ale trzeba umieć. Jak coś niewychodzi to sie szuka czego
              inego. Ta trąbka to był najgorszy moment koncertu. Wielki mi Rock...
              Podejrzewam że był to twój pierwszy koncert skoro Cie to rajcowało. Wybacz
              stary, ale dla kogoś po przejściach taki koncert to poprostu było ścierwo od
              bidy... Tylko Hazy umiał grać i chwała mu za to.
              • Gość: BaphomeT Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 15.12.04, 20:49
                nie chce nic mowic ale, nie było mnie na tym jak Hazy grał i jezeli mowisz ze
                tylko on dobrze gra to to musiało byc naprawde wielkie dno :/
    • Gość: joker Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 15.12.04, 21:38
      ja na tym koncercie bylem i bylo dobre wrazenie a wy nie krytykujcie bo robicie
      to specjalnie po to tylko zeby bylo cos glupiego wedlug mnie ta trabka byla
      bardzo fajnym dodatkiem i ogolem wszytko bylo fajne i zajmijcie sie soba kutasy!
      pozdrawiam obydwie mlode kapelki
      • Gość: Time For... Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 15.12.04, 21:51
        darujcie sobie ..ten watek zaczyna schodzic na przysłowiowe dno.

PS. Dla niektorych proponuje pojechac na porzadny koncert do Bydzi albo
        Torunia. i miłej zabawy...
      • Gość: Time For... Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: 81.210.32.* 15.12.04, 21:53
        aha i "joker" niezgrzewaj sie tak. na forum i troche krytyki musi byc ;)
        • Gość: Katastrofebrann Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 17:40
        • Gość: Katastrofebrann Re: KONCERT ROCKOWY!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 17:43
          no taaaaaaaaaaa.ku.. bida,bida.ale chlopaki mlode sa więc można im wybaczyć.na
          moje to nic tam dobrego nie było9patrząc z perspektywy muzyka-a gra sie nie od
          dziś)no i to takie jakies slabe było-gitara nic przyje..ia nie miała(ani u
          jednych ani u drugich)no ale mlode ś atak że...posluchajcie se Beherit-
          hahahahahah(juz ktos ci ku.. posłucha)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka