Dodaj do ulubionych

do psiarzy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 08:57
Czy na tym forum sa ludzie którzy kochaja psy,co sadzicie o tego rocznym
podatku za posiadanie psa 45zł,to kwota najwyzsza w naszym województwie
jezeli nie w Polsce,na co wydatkowane sa te pieniadze.Jestem bardzo
ciekawy.......
Obserwuj wątek
    • Gość: właściel psa Re: do psiarzy IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.05, 11:44
      Podejrzewam, że odpowiedzi na pytanie- na co są przeznaczane pieniądzę z
      podatków od psa nie uzyskasz? Gdyby nasi radni przeznaczali uzyskaną kwotę z
      podatków na oczyszczanie miasta, to nie było by problemu tzw. "psich kupek",
      oraz psów bezdomnych. Nasi rajcowie uchwalając najwyższy podatek od psa liczą
      na to,że spotka się to z poparciem większości społeczeństwa miasta. Są to
      skutki nagonki na właścicieli psów pod pretekstem walki o czystość miasta.
      Zapominają jednak, że jest to uderzenie po kieszeni emerytów, rencistów, dla
      których posiadanie psa w domu, często jest konieczością życiową. Uważam, że
      jako właściele piesków powinniśmy zacząć wymagać rozliczenia podatków za
      pieski, a przede wszystkim ich sesnsownego przeznaczania.
      • Gość: M42 Re: do psiarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 11:53
        Wreszcie ktos konkretny i madry,nasi radni nie zastanawiaja sie nad tym że
        kwota 45zł to dla ludzi duzy wydatek(koszt corocznych szczepień),z tego co wiem
        to ludzie nie szczepia psów nawet na wsciekliznę z powodu wciagania ich na
        tz.cazrną listęw UM.Radni zastanówcie sie tym nie poprawicie swojego bytu,chyba
        że Pan burmistrz ma jeszcze jakieś marzenie oprócz fontanny z ping-pongiem
    • Gość: lalka Re: do psiarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 12:02
      no własnie,RADNI zdajecie sobie sprawe z tego ile psów znajdzie sie przez was
      na ulicy,a porzadnego schroniska w Chełmnie nie ma,jezeli 70%tej kwoty
      dotowałoby schronisko,ale powtarzam schronisko a nie umieralnie prowadzona
      przez P.Jaskólskiego(chyba nie pomyliłam nazwiska),to moge płacić i 100zł,ale
      te pieniadze maja byc rzeczywiście wydane na pieski i inne zwierzatka A NIE NA
      KOLEJNE PODWYZKI DIET DLA RADNYCH
      • Gość: d0kladnie taki Re: do psiarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 15:23
        jak na moje to jest dobry temat. a moje rozwiozanie wyglada tak ze jak juz chca
        takie pieniadze brac to niech darz kosztorys na co je przeznacz i niech ktos to
        skontroluje bo przeciez to jest polska kraj przekretow?
        • Gość: bułeczka Re: do psiarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 08:11
          Tez mam psa i bardzo go kocham,podatki płace i tez chcę wiedzieć na co wydaja
          te pieniądze,bo chyba nie na sprzatacza po pieskach(miałby człowiek pracę),wolą
          premię straznikowi mijskiemu zaplacić za ganianie staruszek po parku ktore
          wyszły za swoimi pupilami na spacer
          • Gość: m42 Re: do psiarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 11:14
            Czy nikt z włodarzy naszego miasta nie czyta forum ,myslę ze chyba powinien,bo
            w obronia burmistrza tyle osób się wypowiadało(część z UM),WIEC UDZIELCIE NAM
            SENSOWNEJ ODPOWIEDZI,NA CO SA PRZEZNACZONE PIENIADZE Z PODATKU ZA POSIADANIE PSA
            • Gość: Posiadacz Re: do psiarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 09:09
              Też mam psa i tez bardzo ciekawi mnie na co przeznaczone sa pieniadze z
              opłacanych podatków,ktoś napisał zatrudnić człowieka na pensje do sprzątania po
              psach bardzo dobry pomysł i ktos bedzie miał pracę i masto będzie czyste
    • Gość: @#$#% Re: do psiarzy IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 20:41
      jak by twój pies kogoś pogryz to wtedy nie musisz płacic kolegium, bo te
      pieniądze które co roku płacisz za posiadanie psa idą właśnie na odszkodowanie
      pogryzionego.
      • Gość: Zuzanna Re: do psiarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 20:56
        Co Ty wypisujesz,skąd o tym wiesz pierwze słyszę ,z jakiej racji pieniądze
        które sa podatkami maja być wypłacane jako odszkodowanie?a po drugie ile w
        Chełmnie jest rocznie pogyzień przez psy?bzdura jakaś....
      • Gość: Sonia Re: do psiarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 23:37
        Brak słów sami idioci na tym forum
    • Gość: wana Re: do psiarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 09:49
      Coś takiego jak kolegium już nie istnieje (to tak gdybyś nie wiedział/a). Jak
      pies kogoś pogryzie to właściciel i tak musi zapłacić odszkodowanie -
      niezależnie od płacobego podatku. A dodatkowo mój pies zawsze chodzi na smyczy
      i w kagańcu i jeszcze nigdy nikogo nie pogryzł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka