Gość: Kamila IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.05, 19:11 Witam. Jak myślicie czy jest możliwa praca w Chełmnie? Czy nasze miasto jest gotowe na dorastającą młodzież kończącą studia i chcąca wrócić do swojego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sonia Re: PRACA W CHEŁMNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 19:22 Odpowiem krótko NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxx Re: PRACA W CHEŁMNIE IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.05, 11:14 niebyło i niebędzie to jest wioska Odpowiedz Link Zgłoś
mongoe Re: PRACA W CHEŁMNIE 06.02.05, 11:19 Witam :) ja wąłśnie należę do tej "młodzieży studiującej"..faktem jest,że ogólnie pracy nie ma-ale nie tylko u Nas w Chełmnie..moim zdaniem jednak wszystko zależy od tego na jakim stanowisku i jakiego rodzaju pracy się poszukuje :)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asia Re: PRACA W CHEŁMNIE IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 12:56 Witam. nie było nie ma i nie będzie pracy w Chełmnie. POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: PRACA W CHEŁMNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 13:42 O pracę wszędzie jest ciężko, ale jak się chce to wszędzie możnają znależź. Ja wróciłam pos tudiach do Chełmna trzy lata temu i pracuję tu w swoim wyuczonym zawodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
giti Re: PRACA W CHEŁMNIE 07.02.05, 19:31 Jest ciężko, ale chyba można coś znaleźć. Kłopotem jest to, że wyjątkowo trudno jest o jakieś rozsądne pieniądze, a to powoduje, że brakuje młodym perspektyw. Mieszkanie, samochód, rodzina... długo nie ma na to szans. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: PRACA W CHEŁMNIE IP: 81.210.32.* 11.02.05, 22:22 Zgadzam sie tu z większością wypowiedzi!heh!Ja jak pójde na studia itp.. niemam zamiaru pracować i szukac tu pracy w Chełmnie!popierwsze kierunek jaki obiore wogle nie jest relany tu w Chełmnie do pracy!pozatym nawet jakby był to i tak niechciałabym tu pracować!Chełmno to małe i miłe miasteczko ale jak chodzi o znalezienie pracy i te cholerne bezrobocie to totalne DNO!Pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: PRACA W CHEŁMNIE IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 21:54 A moze koledzy/kolezanki wracajacy z wielkiego swiata pomysleliby o zalozeniu wlasnej dzialalnosci ktora zapewnila by im prace :-) zapewne posiadacie duzo nowych pomyslow!Nie pytajcie co miasto moze zrobic dla was,ale co wy mozecie zrobic dla miasta!!!HEHEHE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) pomyslowy Joe Re: PRACA W CHEŁMNIE IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 22:40 zgoda, ale tu jest troche maly zbyt bo malo ludzi mieszka, jakis konkretny i duzy interes to sie tu juz nie oplaci, bo wszystkie praktycznie branze sa juz zdeterminowane przez okolicznych bussineman'ow.. no ale moznaby cos pomyslec, np jakis salon erotyczny czy cos... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: PRACA W CHEŁMNIE IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 11:12 Może by otworzyć celulozę w Chełmnie i zatrudnić 150,000 osób. Srednie wynagrodzenie dla 1 pracownika 5,000 zł. miesięcznie. Praca tylko przy komputerach i w biurze . Są chętni????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xax Re: PRACA W CHEŁMNIE IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 14:18 nigdy tu nie będzie pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: PRACA W CHEŁMNIE IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 22:23 O pracę wszędzie ciężko ja osobiście szukam jej i nie mogę znaleźć mam nadzieje, że znajdę. Wszyscy w tych czasach wołają o średnie dlatego radze wam je robic ja naszczęście mam i będzie mi łatwiej zdobyć robote. Jestem z zawodu technik ekonomista i nie ma dla mnie roboty to naprawde śmieszne tyle banków w Chełmnie i do żadnego nie potrzebują. Pozdrowienia dla Kamili śle Kasia:-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilkot Re: PRACA W CHEŁMNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 00:42 jest mozliwa- bez satysfakcji, nie jest gotowe. Mam kontakty (bliskie!), a opinie :1) jeszcze tu pracuje, w tym grajdole, ale wyprowadzam sie do...X. (po 40-tu latach) 2)dojezdzam do T. i wole wstawac o 5-tej zarabiajac 620,- na reke, ale robie rzeczy, o ktorych w Chelmnie nikt nie slyszal i mam pewnosc pracy i rozwoju zawodowego, - w Magistracie tlumaczem jest jakis hydraulik po studiach! 3) wyjechalem z Chelmna. Szukajc pracy pytano mnie, czy prócz handlu pod ratuszem, walentynek i dezorganizacji ruchu ulicznego cos jeszcze sie dzieje? ...wystarczy ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do witkot Re: PRACA W CHEŁMNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.05, 09:03 Nic dodac nic ująć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: PRACA W CHEŁMNIE IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.05, 21:53 Chełmno jest małym miastem i trudno o pracę wszędzie nawet w dużych zakładach. Jestem z zawodu informatykiem i też szukam pracy ale nie w Chełmnie tylko w jakiś większych miejscowościach. Zgodzę się z tobą Karolina że w Chełmnie ciężko o robotę. Pozdrowienia dla Karolinki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cat Re: PRACA W CHEŁMNIE IP: 81.210.32.* 11.02.05, 15:46 a co potrafiszm jako ten informatyk.. co wogóle robi informatyk? CAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufus_SPAM@op.pl Re: PRACA W CHEŁMNIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.05, 20:50 generalnie siedzi i nic nie robie czasami podłubie w nosie;) Głupie pytanie, głupia odpowiedź:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rufus_SPAM@op.pl Re: PRACA W CHEŁMNIE IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.05, 20:47 Jeśli chodzi o Chełmno to dla informatyka kiepsko..... A jak już się cosik znajdzie to niestety ciężko sie rozwijać zawodowo.... Ja też jestem "informatykiem" (jeszcze na studiach;);)) I pracę znalazłem dopiero w Wawie... A tutaj praca dla informatyka jest jak się dobrze poszuka:) Pozdrawiam Zuzę Rufus Jak dopisywać to wykasować _SPAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: PRACA W CHEŁMNIE IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.05, 03:00 praca jest tylko płacić nie ma komu. Szkoda, że niektórzy nie szanują pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syn jezusa Re: PRACA W CHEŁMNIE IP: *.internet.org.pl 20.02.05, 14:28 Praca jest u drąrzków za 3 zł na godz ale warunek ciągle się uśmiechaj do nich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pumka_gumka Re: PRACA W CHEŁMNIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.05, 08:32 Jesli jestes bardzo dobry na studiach, to praca sama Cie znajdzie. Jest jednak kilka uwag: 1. nie w Chelmnie, bo tu jak sie nawet znajdzie prace, to nie ma mozliwosci rozwoju. 2. trzeba konczyc kierunek na dobrej uczeli. Poza tym zeby znalezc prace (szczegolnie w Chelmnie) trzeba miec znajomych poustawianych gdzie trzeba. I to jest przykre. Nie ma sie co dziwic, ze jednostki ambitne wyjezdzaja jak najdalej od tego zapyzialego miasteczka. Na zalozenie wlasnego biznesu trzeba miec dobry pomysl i jeszcze wiecej kasy. Odpowiedz Link Zgłoś