Gość: krzyzak55 IP: 80.51.54.* 16.05.06, 17:26 zginęła duma obecnych radnych "radar do pomiaru prędkości " rzekomy postrach łamiących przepisy oraz żródło dochodu dla budżetu miasta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: PIT Re: zginął radar w Chełmnie IP: 82.146.246.* 16.05.06, 18:33 I prawidłowo już miałem dosyć tej jazdy w wielki stresie że sie czai gdzieś w krzakach!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: zginął radar w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 19:57 Nareszcie ktoś go zajebał!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: zginął radar w Chełmnie IP: 80.51.54.* 16.05.06, 22:22 ja pie.. to jest normalnie śmiechu warte!!! hahah ciekawe czy ktoś z rady go zajebał? hahahahha wcale bym sie niezdziwił!!!!śmiech na sali... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ymm Re: zginął radar w Chełmnie IP: 80.51.54.* 16.05.06, 22:42 Taa zginął. A na Rynku rosną pomarańcze na choinkach, a z kranów leci piwo..co tam jeszcze??? Ponoć Starówkę chcą oddać w prywatne ręcę... Tak to są istne konfabulacje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Re: zginął radar w Chełmnie IP: 80.51.54.* 19.05.06, 11:04 masz rację,radar ma się dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażnik Re: zginął radar w Chełmnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 11:35 Co tak się podniecacie, spoko radar ma sie dobrze a rada już ma w planach zakup jeszcze jednego i zatrudnienie 2-dwóch ludzi do obsługi bo przy jednym nie dają sobie rady z obsługą. W reszcie będzie porządek w mieście i kasa pełniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Thefi Re: zginął radar w Chełmnie IP: 81.210.32.* 19.05.06, 18:25 Radar niestety nie zginął i pstryka szybciej niz Delik. A co do zwiększonej ilości patroli to są i to niestety coraz więcej. Jest to efekt ostsniego wypadku, panowie mają w szczegolności zwracać uwagę na pasy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: zginął radar w Chełmnie IP: 80.51.54.* 19.05.06, 20:27 Bardzo lepiej ! Niech się wezmą za tych gó..arzy co dla szpanu jezdzą bez pasów- jakby zobaczył jeden z drugim jak ludzke ciało wygląda po wypadnięciu z samochodu to by się odechciało jeżdzić bez pasów ! Na zachodzie nie ma pobłażania. Nie masz zapietych pasów płacisz mandat bez dwóch zdań-policja potrafi cie "w czasie jazdy wyłupać" z tłumu kierowców..a w CCH.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KRZYZAK55 Re: zginął radar w Chełmnie IP: 80.51.54.* 31.05.06, 11:23 JAZDA z pasami to tak a z tym zachodem? przeginasz !!! jesteś Polakiem chyba anie Rumunem lub Niemcem z całym szacunkiem dla tych narodów !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieniek Re: zginął radar w Chełmnie IP: 81.* / 81.210.32.* 31.05.06, 12:10 Niezginął radar jest godzine temu jechałem i stał koło CHDEKU dokładnie 11.25 może jeszcze stoi,ale prawde mówiąc pierwszy raz w tym roku go widziałem a dużo jeżdziłem po mieście.Pozdrowionka napewno go nie ukradli niewierzcie w to wiem coś o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2fast4you Re: zginął radar w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 01:44 Ten glupi pomysl tzn radar dziala.Ja bym sie tak nie podniecal tym radarem tylko poczekal na orzeczenie TK ktory odpowie czy czarne paly maja kompetencje do poslugiwania sie tym.I NAJWAZNIEJSZE CZY SADZICIE IDIOCI (tu do policji i sm) ZE POSTAWIENIE RADARU ZMIEJSZY ILOSC WYPADKOW NA DROGACH JAK CHCECIE TWIERDZIC ZE TAK TO RADZE PIERW SKONCZYC GIMNAZJUM i nie dyskutujcie. Zawsze gadka ze to wina kierowcy ze jechal za szybko a jakos w NIemczech jechalem 270km/h i nic mi sie nie stalo tylko jakie tam sa drogi ale o tym to juz nikt nie pomysli zeby tu zrobic tylko a je..bne mu mandat i hu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pos Re: zginął radar w Chełmnie IP: 80.51.54.* 01.06.06, 07:40 Masz racje.U nas zawsze przyczyna wypadków jest niedostosowanie predkośc do warunków jazdy.Idiotyzm.Trzeba najpierw doprowadzić drogi do normalnej uzyteczności, pobudowac autostrady i napewno ilość wypadków sie zmniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: zginął radar w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 15:41 A,puki co jak sie zlapiesz to zaplacisz....i nie bedzie,ze boli.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: w Re: zginął radar w Chełmnie IP: 80.51.54.* 01.06.06, 18:04 radar jest i bedzie tak jak dziory w jezdniach ktore sa chyba skuteczniejsze niz progi zwalniajace Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: zginął radar w Chełmnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.06, 00:42 Fakt dziur w jezdni to u nas pod dostatkiem tylko polozyc nowa droge nie ma komu co za fiuty siedza w kabarynach i nekaja porzadnych obywateli ze przekroczyli predkosc o 5 km/h a jk mi lustero zaje...ali 3 razy to jakos przestepcy sie nie znalazlo.Dziwne a szkoda slow..jeba...pol... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borg Re: zginął radar w Chełmnie IP: 81.* / 81.210.32.* 12.06.06, 01:50 Robią kontrole to dalej ale: Cytat: "19.01.2006 Straż na drodze Dodatkowe uprawnienia do kontrolowania kierowców przez staż miejską czy gminną nie powinny być zawarte w rozporządzeniu, jak jest obecnie, ale w ustawie - uważa minister spraw wewnętrznych i administracji Ludwik Dorn." Kolejność przepisów prawa w Polsce (skrótowo): 1. Konstytucja 2. Ustawy 3. Rozporządzenia 4. Uchwały lokalne jeśli nie są w sprzeczności z w/w. No i zasada bezpośredniego stosowania Konstytucji. Zgodnie z "Kodeksem drogowym" Straż Miejska nie ma prawa nakładać mandatu za przekroczenie prędkości, gdyż rozporządzenie zostało wydane z rażącym naruszeniem prawa (notabene sporo takich kruczków w Polsce). Do czasu nowelizacji przepisów ruchu drogowego każdy sąd powinien stać po stronie kierowcy (co do zasady prawa, a nie wykroczenia)! Prawo w końcu jest równe dla wszystkich, o czym niektórzy zapominają! TK jednak może wydać w końcu inny werdykt (raczej sie nie zanosi na to!), jak w przypadku sprzątania chodników przez właścicieli nieruchomości! Dla "dobra publicznego" ale niezgodnie z prawem... Straż Miejska nie ma więc prawa wystawiać mandatów za to, choć jest sposób na obejście tego, ale w tym mieście nie "myślą"! Poza tym nie wywiązują się w Chełmnie z swoich podstawowych obowiązków (kto może parkować jak chce to może!?, itd.) Nie znają przepisów i sami łamią przepisy, np. ostatnio często samochodem jeżdżą po chodniku w parku, znajomość Kodeksu drog. zerowa!!! Zlikwidować toto, a kasę dla policji, tylko niech i ona zacznie sie wywiązywać z obowiązków! Za dużo tych służb na naszym utrzymaniu!!! Metoda spychologi tutaj działa jak nic: policjant-z tym do straży, a straż-odwrotnie! Przerabiałem to! No i ciekawa sprawa - nowych do pracy przyjmują po testach, a byłych pracowników przyjmują ponownie po ok.10 latach bez problemu? Długi urlop bezpłatny??? I ciekawe dlaczego nie zgodzono sie pewnego czasu na propozycję p. Dzięcioła o wymianę strażników w naszych miastach - czyżby skończyć się miała era "kolesiostwa" w karaniu?! Polecam: www.strazmiejska.to.pl/viewtopic.php?t=163&postdays=0&postorder=asc&start=30&sid=29af95f3516fb0ad15171c38a37b5c19 Zacytuję tylko: "tylko że wg RPO jedno z rozporządzeń zostało wydane niezgodnie z zapisami zawartymi w ustawie (prawo o ruchu drogowym). Tj. zostało wydane na podstawie ustawy, lecz przekroczyło upoważnienie ustawowe nadając nam uprawnienia, jakich wg. ustawy nie powinniśmy mieć." I najlepsze: "PS. Piszemy pokrętnie, żeby czasami zwykły Kowalski nie zrozumiał." Reszta - link powyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komunikator Re: zginął radar w Chełmnie IP: 80.51.54.* 15.06.06, 12:28 zamienię radar na 3 kamery i dołożę piwo a całą straż miejską na dwóch policjantów Odpowiedz Link Zgłoś