Dodaj do ulubionych

wymiana Hann.Miinden

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 18:30
hejka....
jedziecie na wymiane w tym roku?
jedziecie z LO czy z gimnazjum?
w ogole co myslicie o tego rodzaju wycieczkach i tam poznanych ludziach?
moze chcecie pozdrowic kogos z waszych niemieckich przyjaciol?
PISZCIE
Obserwuj wątek
    • Gość: studentka Re: wymiana Hann.Miinden IP: 81.210.32.* 08.09.06, 19:06
      Ja bylam na wymianie jak jeszcze chodzilam do LO (teraz jestem na IIIr studiow)
      i tą wymiane (tez z hann.munden) uwazam za jedną z największych przygów mojego
      życia! Bylo super! :)
      • Gość: shiwa Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 20:03
        ja jadę z gimnazjum :) to będzie coś niesamowitego...już nie mogę się
        doczekać.W końcu zobaczę znajomych z Hann..... ;)

pozdro dla :
        Nini,Roberta,Aleny,Stelli,Anki,Anny,Sonji i Kim ^^
        • Gość: Miłka Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 13:01
          ja byłam na wymianie 4 lata temu!! :)
          bylo przecudownie a z Niemcami to czasem gadalismy na migi!
          nie zaluje ze bylam
          zwiedzilam duzo wspanialych miast m.in. BERLIN
          pozdro dla Stefi, Katji, Marka, Sonii i Jana
    • Gość: Gooh Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 13:37
      Jade z gimkiem :) wg mnie tez bedzie odjazdowo:) tylko zeby przetrawc
      podroz...i zeby pogoda dopisała :) pozdro dla Niemców :* i dla uczestnikow
      wymianki :d
      • Gość: agiii Re: wymiana Hann.Miinden IP: 80.51.54.* 09.09.06, 14:56
        Ja też jade z Gimkiem ... :)
        Jade pierwszy raz jeśli chodzi o wymiane tego typu...
        Mam nadzieje że bedzie tez właśnie faaaaajnie:)
        Pozrdowionka dla tych co jada :)
        czyli dla Shiwej:P,Gośki,Klaudi,Korka,Klajnka i dalej nie pamietam kto jeszcze
        jedzie xD :) Buziaki:*
    • Gość: ŻiŻi Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.06, 15:26
      serwus!
      bylam kilka lat temu na wymianie, jechalam z LO
      zwiedzilismy Berlin i jeszcze pare bardzo ciekawych i bogatych miasteczek
      niemieckich
      wymiana to fajna sprawa!
      Pozdrowienia dla : Katji, Jessi, Jana, Olgierda i Sonii
    • Gość: klajnek Re: wymiana Hann.Miinden IP: 80.51.54.* 09.09.06, 20:30
      dzieki za pozdrowienia;)
      nom gonia gonia...ze mna na pewno przezyjesz;) jak oni byli u nas bylo super a
      teraz mam nadzieje ze bedzie jeszcze lepiej:) tez pozdrawiam wszystkich;)
    • Gość: xxx Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 13:09
      koszmar przezylismy dzisiaj plakac plakac i jeszcze raz plakac ;((((((((( Agata
      damy rade
      • Gość: ??? Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 13:16
        słyszałam że dwie osoby z LO nie pojechały? nie martwcie się! głowa do góry!
        przykro mi się zrobiło jak się o tym dowiedziałam! to wina Tarnawskiej, bo
        mówiła o tych legitymacjach, jest żałosna, nigdy jej nie lubiłam! jeszce raz
        trzymajcie sie! a uczestniczyliście w wymianie jak oni tu byli na wiosnę?
      • Gość: do xxx Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.Goe.NI.Schule.DE 14.09.06, 12:18
        Szymon jestes zalosny....rozumiem ze jest ci przykro ze nie pojechales,ale
        wypowiadajac sie na ten temat na forum moglbys sie podpisac albo skoro nie
        chciales sie ujawnic mogles inaczej skonstruowac swoja wypowiedz...zalosne
    • Gość: ona Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 12.09.06, 21:21
      ejjj to jest chamstwo co zrobiono tym uczniom wspolczuje im myslalam ze w tym
      Lo sa bardziej .... nauczyciele :( nie martwcie sie jakos too bedzie
      • Gość: do 'ona' Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 22:35
        hej nie masz racji!!
        moim zdaniem ci uczniowie wiedzieli jakie jest prawo nie mieli przeciez zadnego
        dowodu tozsamosci!!
        zdecydowanie bedac na miejscu nauczycieli postapilabym tak samo!!!!!!!!
        mowi sie trudno
        • Gość: :( Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 10:35
          słuchajcie, wina leży po stronie babki od niemca, siostra mi mówiła że ona
          powiedziała że jak ktoś nie ma paszportu to może wziąć legitymację! poj....a, a
          nie wszyscy uczniowie czy rodzice musza się znać z jakim dokumentem wyjeżdza
          się za granicę(granice sa otwarte po wejściu do Unii, i to jest tylko jej
          wyłącznie wina, ja ją o to winię, skoro organizuje wymianę, bierze
          odpowiedzialność na siebie i powinna trochę się znac i nie wygadywać bzdur! nie
          wiecie jak ja się wczoraj zdenerwowała jak sie dowiedziałam że te dwie osoby
          nie jadą! nie martwcie się świat na takiej wymianie się nie kończy a i niejedna
          wymiana przed Wami! naprawdę jest mi przykro bo wiem że mieliście nastawienie
          że tam jedziecie a tu taki koszmar, ALE GŁOWA DO GÓRY!!!!!!!
          • Gość: :)(: Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 10:58
            hej co wy mowicie,ze nauczycielka mowila ze mozna wziac legitymacje..??
            haha co ta nauczycielka nie zna sie na prawie?
            przeciez za granica mozna tylko wyjechac z dukumentem potwierdzajacym wasza
            tozsamosc!!
            wspolczuje licealistom ktorzy nie pojechali!!!
            bo wymiana to fajowa sprawa!!
            wspolczuje wam takiej nauczycielki
            • Gość: XXX Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.chello.pl 14.09.06, 16:28
              Wspołczuje wam ze nie pojechaliscie ta nauczycielka jest jakas nie normalnaa
              kasy im przepadła?
              • Gość: ktos Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 16:46
                Rzeczą powszechnie wiadomą jest ze granice mozna przekroczyć z dowodem
                osobistym,moze być tymczasowy albo paszportem.w jakim Wy siecie zyjecie drodzy
                uczniowie.To ze nie pojechaliscie to Wasza wina albo waszych rodziców bo
                zaniedbaliście sprawe wyrobienia dokumentow.A tłumaczenie ze nie wiedziałem/am
                jest godne pozałownia.Co Wy z lasu wyszliscie ze nie wiedzieliscie o potrzebnym
                dokumencie?
                • Gość: !!! Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 20:20
                  nie kazdy prosty człowiek interesuję sie z jakim dokładnie domumenetm można
                  przekroczyć granice, ale jeśli nauczycielka mówi że mogąa abyć legitymacje to
                  uczeń jej słucha, w końcu myśli że jeśli ona robi to wymianę i nie jedzie tam
                  pierwszy raz to zna się na rzeczy. ajednak. ja posądzam nauczycielkę.mam
                  nadziej że kasę im oddadzą, ja przynajmnie bym sie domagała
                  • Gość: gosc Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 20:50
                    Na legitymacje to mozesz kupic bilet ulgowy a nie granice przekroczyc.Troche
                    zainteresowania z własnej strony,Tv nie oglądacie,gazet nie czytacie.O tym
                    mowiono juz dawno i do znudzenia.I zebyscie zawsze słuchali nauczycieli jak w
                    tym przypadku,ciekawe tylko ze inni dowody posiadali i wiedzieli ze sa
                    potrzebna aby przekroczyc granice.
                    • Gość: !!! Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 20:58
                      dobra, zamknijmy tą dyskusje!!!!!!!!!!! bojuz mi sie niedobrze robi od tego
                      wszystkiego!
    • Gość: Bęben Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 21:29
      ale co myslicie ze teraz ta nauczycielka odpowie jakos przed dyrekcja w LO, za
      to ze tak postapila, ze im powiedziala ze na legitke przejada granice?
      • Gość: k# Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 23:29
        wątpie. ale ja na jej miejscu to chyba spaliłabym sie ze wstydu. i przeszłaby
        mi chęć na podróżowanie po Deutchlandach
    • Gość: uczestnik wymiany Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.09.06, 14:28
      ja juz bylam na wymianie i myslalam ze teraz tez bedzie super ale jest inaczej:(
      mam ndzieje ze to sie zmieni i jush bedzie dobshe :)
    • Gość: uczestniczka ;-) Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.dip.t-dialin.net 15.09.06, 20:41
      hey! jest super! codzien libacje! z Niemcami dogadujemy sie jak z polakami. Ja
      trafilam do domu gdzie sa normalni ludzie ale nie wszyscy maja tak dobrze. Dla
      niektorych nie starcza obiadu...niektorzy maja rasistow...ale ogolnie <chyba>
      wszyscy sa zadowoleni bo jest naprawde fajnie!
      • Gość: uczestniczka2 Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.dip0.t-ipconnect.de 15.09.06, 23:01
        jest ogolnie fajnie ale nie zawsze. my musielismy sie dostosowywac do nich jak
        tu byli a oni do nas nie!! dzis piatkowy wieczor a ja zaraz spac ide!!
        • Gość: Digidi Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 09:49
          Pozdro dla Szmeltera ;) Szmelti mam nadzieje że w tym roku uważasz na Kiete xD
          xD Pozdrów Svena Daniela i Andrasza ;)
          • Gość: przem & sven Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.dip.t-dialin.net 16.09.06, 14:03
            pozdro dla ciebie dominiku!!! sven sie cieszy i tez pozdrawia... i mowi ze
            szkoda ze nie przyjechales. jest jak zwykle zajebiscie :D szkoda ze w piatek
            juz do polski...
            • Gość: Digidi Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.06, 15:59
              Przemas jak dasz rade to zagadaj na gg bo mam pytanie ;)
              • Gość: polo Re: wymiana Hann.Miinden IP: 80.51.54.* 16.09.06, 18:26
                witam 1 nienawidze szwabów bo nasz e kobiety wyrywaja
        • Gość: :-)))) Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.q.pppool.de 17.09.06, 21:06
          jest super!!!!!!! myslalal ze bedzie gorzej czasami trzeba dogadywac sie na
          migi ale mi to nie przeszkadza!!kilka osob ma dziwnych partnerow ale jest
          dobrze!!!
    • Gość: ania k. Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.dip0.t-ipconnect.de 18.09.06, 20:48
      hej!
      ja bylam na wymianie rok temu:D bylo suuuper i wszystkim to polecam:D a obecnie mieszkam jakies 50 km od hann munden:D taka wymiana uswiadamia ze nie umiemy jezyka obcego i mobilizuje do nauki:D

pozdrowionka dla dominika i przemka :]
    • Gość: xxx Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 20.09.06, 20:12
      w piatek wracaamy
      ... :)
    • Gość: ania k. Re: wymiana Hann.Miinden IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.09.06, 11:35
      i jak bylo??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka