Gość: oligarcha IP: 80.51.140.* 24.09.08, 18:31 mam pytanie czy wiecie, kto zarobi na tym ze zostanie wybudowana obwodnica? Czyja wlasnoscia jest ziemia na ktorej zostanie wybudowana 4 km bezsensownej drogi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: polak Re: kto zarobi na sprzedazy ziemi pod obwodnice? IP: 89.127.168.* 24.09.08, 18:38 tak wiem kto zarobi michal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: los Re: kto zarobi na sprzedazy ziemi pod obwodnice? IP: 89.231.150.* 24.09.08, 18:48 "Oligarcha"też powinien czytać prasę a jak nie czyta to powinni mu podpowiedziec poddani.Odsyłam do GP z dn 23 IX gdzie jest sprawozdanie z sesji RM na ktorej Starosta wyraznie rozwiewa Twoje watpliwości.Jestem ciekawy pod czyje dyktando kolejny raz nieudolnie wracasz do tej sprawy? Nie wierze ,ze ktos kto naprawdę interesuje sie sprawami Chełmna mozna miec tak ograniczona wiedze? To napewno jest sterowane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: kto zarobi na sprzedazy ziemi pod obwodnice? IP: 89.127.168.* 24.09.08, 18:56 100% racji kolego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chełminiak Re: kto zarobi na sprzedazy ziemi pod obwodnice? IP: *.ip.netia.com.pl 27.09.08, 10:29 Czy ważne kto zarobi, chyba nie. Najważniejsze że obwodnica będzie blisko miasta. Niektórzy piszą o ekologicznym wariancie obwodnicy, ale jaki kierowca pojedzie kilkanaście kilometrów aby ominąć Chełmno. Ktoś inny napisał, żę trzeba chronić dolinę Fryby, już chcę go widzieć jak idzie do tej "DOLINY" z rodziną i kocykiem na piknik, to byłby piękny widok. Podsumowując najważniejsze, że TIRY będą omijać Chełmno, choć w ostatnim czasie jest ich jakby trochę mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A! Re: kto zarobi na sprzedazy ziemi pod obwodnice? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.08, 11:01 Bo Tiry to była przede wszystkim Adriana, nie ma Adriany, jest mniej Tirów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chełminiak Re: kto zarobi na sprzedazy ziemi pod obwodnice? IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.08, 11:43 Został jeszcze Provim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: kto zarobi na sprzedazy ziemi pod obwodnice? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.08, 11:47 Zarobi CHełmno ciołu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: kto zarobi na sprzedazy ziemi pod obwodnice? IP: *.aster.pl 27.09.08, 12:48 nie wiesz kto zarobi? były radny który zakupił ziemię za 5tysięcy za hetkar jak od starostwa zakupił a inni ludzie nie mogli tej ziemi zakupic ze względu na absurdalnie ulozone wymogi przetargu (ciekawe czemu tak ulożono przetarg?), a teraz nawet gdy sprzeda starostwu tą część swojej ziemi za te 5tysiecy za hektar to mu zostanie kilkaset hektarów ziemi obok wspanialej infrastruktury - dzialki budowlane, uslugi, inwestycje - (chciano nawet sciezke rowerowa zrobic aby na dzialki budowlane to podzielic), wiec rusz glowa po ile haktar takiej ziemi mozna sprzedac, conajmniej za 100tysiecy, zarobek 20krotny, nawet jesli trzeba bylo sie z kims podzielic i na lobbing wsrod radnych troche wydac, nie mam nic przeciwko zapobiegliwosci i przedsiebiorczosci, ale wartosc tej ziemi wzrosnie wylacznie dzieki inwestycji realizowanej z naszych podatkow, i to dodatkowo w absurdalnym miejscu co przedraża całą inwestycję, dlatego jak żaden racjonalny argument nie wskazuję na obecną lokalizację i niewiadomo o co chodzi to chyba wiadomo o co chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chełminiak Re: kto zarobi na sprzedazy ziemi pod obwodnice? IP: *.adsl.inetia.pl 27.09.08, 13:58 Jak już pisałem nie ważne kto zarobi? Ciekawe czy jeżeli obwodnica była by w mniej absurdalnym miejscu jechał byś kilkanaście kilometrów, aby ominąć Chełmno. Podsumowując trzeba było startować w wyborach może byś wtedy zarobił. Bo mi totalnie zwisa kto zarobi. Człowieku musiał byś mieszkać tam gdzie jeżdżą TIRY to byś zmienił zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ap Re: kto zarobi na sprzedazy ziemi pod obwodnice? IP: 89.127.168.* 27.09.08, 15:01 ja zarobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: kto zarobi na sprzedazy ziemi pod obwodnice? IP: *.aster.pl 27.09.08, 18:49 może nawet stu cwaniaków zarobić, nie dbam o to, ale gdy zarobek ten jest ksoztem naszych podatków to już mam prawo rządać aby obecny starosta je dobrze wydawał, i nie wyrzucał w błoto, niech swoje wyrzuca, a do środków mieszkańców cch wara Panie Gaman!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luc Re: kto zarobi na sprzedazy ziemi pod obwodnice? IP: 89.231.150.* 28.09.08, 16:35 "Michał"obrazasz ludzi ale to juz na tym forum jest standardem z Twojej strony.A nie lepsze by było iść we wtorek do starostwa (przyjmują interesantów)i u zródła sie dowiedziec kto na tym zarobi? Ale wiem ,że tego nie zrobisz bo to trzeba miec troszeczke odwagi, ktorej Tobie brakuje.Lepiej na zamowienie "anonimowo" bić piane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michał do lucka IP: *.aster.pl 28.09.08, 18:11 kolego napisalem do starostwa pismo podpisane moimi danymi i do dzisiaj zero odpowiedzi, brak odwagi to mozesz sobie zarzucic bo sam piszesz na zamowienie bzdury i sie nie ujawniasz, a na bieganie do starosty i czekanie nie mam czasu bo zarabiam pieniadze i placę podatki na fanaberie obecnego zarzadu powiatu, Odpowiedz Link Zgłoś