Dodaj do ulubionych

Kierowcy z Chełmna - stare dziadki

IP: *.centertel.pl 01.08.09, 10:39
To co się wyprawia w naszym mieście już przestaje być śmieszne. 70% kierowców
jeżdzi jakby zaraz miał dostać zawał!!!! Przykład dzisiaj: jadę przez Rynek no
i koleś +- 40l z żoną i dzieciakami wymusza mi wyjeżdżając z parkingu no OK
mogł nie widzieć ale zaraz potem K...... jazda spacerowa 20km/h rycerską,
wodną, alejami czyli przez całe praktycznie miasto!!!!! Niestety to nie jest
odosobniony przypadek a jak wiadomo u nas ktoś wpadł na mądry pomysł przy
aprobacie takich pierdzieli i kazał wymalować ciągłe linie w CAŁYM mieście
praktycznie. Sobota to już popis takich kierowców, jazda po rynku 10 na
godzinę i oglądanie rynku, przejdż się debilu po straganach a nie rób zatoru
za sobą!!!!. Ludzie w mieście można 50km\h a nie 20-30km\h. Jeżdziłmm troszkę
po Poznaniu, Warszawie, czy Bydgoszczy jako kierowca. Gwarantuję wam w 100% na
pierwszym skrzyżowaniu w Poznaniu czy Warszawie jadący nasi rajdowcy :)
dostają niezły wpierdziel od innych kierowców za korkowanie ruchu. Sam ma
żonę, dziecko i nie myślę że jadąc 20km\h w mieście to jest super dla rodziny.
Kierowca im dłużej jedzie tym bardziej zmęczony!! Nie każe nikomy grzać
100km\h w mieście ale 20-30km\h też na boga nie!!! Na alejach można 50km\h a
wystarczy jeden taki inteligent i wszyscy stoją.
Obserwuj wątek
    • Gość: db Re: Kierowcy z Chełmna - stare dziadki IP: 80.51.140.* 01.08.09, 11:51
      to nie tylko w mieście i niezależnie od wieku, sieroty komunikacyjne są wszędzie
      i w każdym (prawie) wieku. jedziesz sobie trasą, 90-100 km/h w kolumnie
      samochodów, i nagle hamujesz, bo jakaś sierota na widok radaru daje po heblach i
      zwalnia do 50, mimo, że nie ma żadnego ograniczenia, żadnych białych tablic. ot,
      choćby na moście.
      • Gość: jan Re: Kierowcy z Chełmna - stare dziadki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.08.09, 12:04
        A ja zlikwidowałbym ruch kołowy na całej Starówce. Chełmno małe
        miasto, spacerek nikomu nie zaszkodzi, zwłaszcza w pięny sobotni
        dzionek:) Tymczasem to co się dzieje na starym mieście - masakra.
        Samochód za samochodem (nie wiem jak tam w takiej sytuacji
        pięćdziesiątką jeździć), samochód zaparkowany koło samochodu i piesi
        tak samo niezdyscyplinowani jak kierowcy.
        • Gość: Obeserve Re: Kierowcy z Chełmna - stare dziadki IP: 80.51.140.* 01.08.09, 15:17
          Piesi sa najlepsi!! Na rynku przechodza jak im się chce, kiedyś były nawet pasy
          tylko nie wiem po co jak je kazdy miał gdzieś. Najlepsze są matki z dziecmi w
          wózkach. Wypchną wózek na jezdnię, później sie rozglądają. Mało teogo jest taka
          moda wychodzenia z pomiedzy samochodów takich wiekszych gdzie ich widać dopiero
          przed machą. I gdzie tu jechac 50kmph?
    • Gość: thefi Re: Kierowcy z Chełmna - stare dziadki IP: 80.51.140.* 01.08.09, 16:39
      Na Alejach to faktycznie jeden 20km\h i poł miasta przychamowuje.
      • Gość: xy Re: Kierowcy z Chełmna - stare dziadki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.09, 18:47
        spiesz się powoli a na pewno dojedziesz bezpiecznie-a gdzie aż tak wam się spieszy?
        • Gość: kyfy Re: Kierowcy z Chełmna - stare dziadki IP: *.chelmno.mm.pl 01.08.09, 19:34
          No wybaczcie ale nie będę po rynku jechał 50 km/h. Jest tam kostka i nie będę
          sobie psuł samochodu żeby tak jechać 50. Jak ktoś tam ma jakiegoś golfa 2 albo
          astre 1 to się nie dziwie bo i tak niedługo na złom. Odnośnie anemicznej jazdy
          na drodze koło wojska to fakt...przegięcie czasem. Szczególnie jak jedzie nauka
          jazdy 20km/h. Czy na tym polega nauka jazdy? Uczyć tamowania ruchu?
    • Gość: Kierowca Re: Kierowcy z Chełmna - stare dziadki IP: *.chelmno.mm.pl 01.08.09, 22:15
      Taki jesteś spec a ja jestem za tym żeby przy wjeżdzie do Rynku
      stał znak :"strefa zamieszkania " i było na całym Rynku dopuszcz,
      20/h , a ile to lat specu jeżdzisz żeś taki mocny w gębie i
      obrażasz innych , to właśnie tacy jak ty jeżdżą po Rynku 50 i więcej
      i mam nadzieję ze odpowiednie służby was powoli wyłapią , trzeba
      miec trochę wyobrażni bo przejechanie pareset metrów po Rynku z
      mniejszą prędkością wyjdzie ci tylko, na zdrowie i nie pień się
      niepotrzebnie a jeżdzić też cię kiedyś uczyli gieroju przypomnij
      sobie Twój szczerze oddany "Stary Pierdziel "
      • Gość: Kierowca Re: Kierowcy z Chełmna - stare dziadki IP: 80.51.140.* 02.08.09, 01:59
        Prawo jazdy mam 18 lat 10 zawodowe czyli C+E itd... więc pewnie troszkę więcej i dalej jeżdziłem od ciebie. A spisz się powoli no coż ja wole jechać 100-120km\h niż 80-90km\h ile w 3-4 godziny ja przejadę a ty łatwo policzyć. Kiedy ja będę odpoczywał ty będzisz na ostatnich nogach patrzył przed siebie modłac się aby nie zasnąć. W niemczech gdzie na autostradzie nie ma ograniczeń 70%wypadkow nie jest spowodowana prędkością a NIEUWAGĄ kierowcow przy NISKICH prędkościach ktore dają złudne poczucie bezpieczeństwa. Polska statystyki 40% kolizji odbywa się z prędkością do 30km\h!!!!! Mała prędkość złudne bezpieczeństwo i zmniejszenie koncentracji. Co dało zniesienie 60km\h w miescie?? NIC!! A nawet WZROST kolizji i drobnych stłuczek. Dane Głowna Komenda Policji.
        • Gość: CBO Re: Kierowcy z Chełmna - stare dziadki IP: 89.231.149.* 02.08.09, 02:38
          Ale ja lubię zapier**lać .
        • Gość: jan Re: Kierowcy z Chełmna - stare dziadki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.08.09, 18:40
          > W niemczech gdzie na autostradzie nie ma ograniczeń 70%wypadkow n
          > ie jest spowodowana prędkością a NIEUWAGĄ kierowcow przy NISKICH
          prędkościach k
          > tore dają złudne poczucie bezpieczeństwa

No to najlepiej przeprowadź się do Niemiec. Mam wrażenie, że Niemcy
          mają trochę więcej autostrad i trochę lepsze drogi. A co do nauki
          jazy, to ja bym nie kazał takiemu uczniowi grzać pięćdziesiątką po
          mieście:) A jak trochę zwolnisz na tej krótkiej ulicy to i
          pojedziesz za "elką" to cię nie zbawi. Mam wrażenie, że należysz do
          tych kierowców, którzy tylko trąbią i ubliżają innym kierowcom,
          którzy nie jeżdżą jak byś sobie życzył.
        • Gość: Ja kierowca Re: Kierowcy z Chełmna - stare dziadki IP: *.chelmno.mm.pl 02.08.09, 20:53
          Widać żes spec , wyobraż sobie ze sa tacy którzy jeżdża dłużej od
          ciebie/bez wypadku / i jeszcze ucza innych więc nie zgrywaj się że
          jesteś taki " Caruso kierownicy" a gdyby zliczyc przejechane km to
          pewnie mam ich więcej , ale nie to jest ważne , najgorsi są ci
          którzy siedzą innym na zderzaku popędzaja ich i tu często są
          kolizje, a czy ty panie pospieszny pozwoliłes kiedys właczyć się
          komuś do ruchu chyba nie raczej pokazałbyś mu znany gest dlatego nie
          pouczaj nie ubolewaj tylko tak jak inni dostosuj sie do warunkow na
          drodze a wyjdzie ci to na zdrowie i dalej zajedziesz bez kłopotów
          czego ci życzę St P.
          • Gość: tez kierowca Re: Kierowcy z Chełmna - stare dziadki IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.09, 21:16
            jednym slowem - zenada ten caly temat. kazdy jezdzi tak jak potrafi, nie wszyscy
            sa spanialymi,doswiadczonymi kierowcami, wiec pewnie wola jechac wolniej,niz
            szybciej,a mniej pewnie.

to co dzieje na naszych polskich drogach to walka o zycie. ludzie jezdza
            pijani,nacpani,wyprzedzaja we wszelkich niedozwolonych miejscach,jak maja
            szybsze/mocniejsze/lepsze auta,to zapie..... na zlamanie karku. jadac
            autem,powinno sie skupic na swojej kierownicy,ale niestety u nas trzeba myslec
            za wszystkich,bo debili nie brakuje. kierowcy TIRow zapindalaja nie zwracajac
            uwagi na male auta, motory smigaja ponad 200km/h, z aut sluzbowych kierowcy
            wyciskaja ostatnie poty. co tu duzo mowic, Polacy nie potrafia myslec na drodze
            i tyle. nie ublizajac Paniom, to niestety ta grupa osob (sa oczywiscie wyjatki)
            takze stwarza ogromne zagrozenie, zachowujac sie irracjonalnie do sytuacji.

wiec to co sie dzieje w malym Chelmnie nie powinno nam podnosic cisnienia,
            problem jest o wiele wiekszy,na skale kraju.
          • Gość: kierowca Re: Kierowcy z Chełmna - stare dziadki IP: 80.51.140.* 02.08.09, 21:25
            Oj i tu cię zdziwię. Sam miewam czaem kłopot z wyjechaniem i mnie przepuszczają więc robię to samo. Nie ubliżam innym kierowcom chyba, że popełnią bład i probują wcisnąc mi na siłe krzykiem winę wtedy przetaję być miły, jeżeli przeprosi awaryjnym itp. nie mam nic przeciwko. Ale w Chełmnie tylko alejami możesz się przedostać do drugiej części miasta a tacy spacerowicze 15-20km\h doprowadzają do SZAŁU!!!!Co do słynnej litery L łatwo poznać skąd jest kursant. Nauka jazdy w metropolii Grudziądz i wszystko w temacie. Moim zdaniem ileś godzin jazdy powinno odbywać się w mieście wojewodzkim i to nie wcześnie rano ale popołudniu. Podobnie z egzaminami. Za moich czasow było cięzej zdać bo zdawać można było: Toruń lub Bydgoszcz. A teraz auto już nie jest luksusem i egzaminy łatwiejsze z roku na rok. Kiedyś plac CAŁY obowiązkowy teraz sobie losują. A pożniej efekt na drogach mamy, z parkowaniem problem o kopercie już nie wspomnę.
    • Gość: mieszkaniec Re: Kierowcy z Chełmna - stare dziadki IP: 80.51.140.* 02.08.09, 21:20
      Tego typu wypowiedzi jasno dowodzą o braku kultury jazdy wśród kierowców na
      naszych drogach. Wspaniali kierowcy pieniacze jeżdżą 100-120 km/h i chwalą się,
      że to oni dojadą na miejsce szybciej niż Ci jadący zgodnie z przepisami.
      Proponuje się tylko zastanowić nad tym ile razy ktoś przez was musiał zjeżdżać
      ustępując wam miejsca, abyście mogli jechać z taką prędkością... W mieście na
      starówce bezwzględnie 30 km/h - jeśli Twoje doświadczenie jest rzeczywiście tak
      wielkie to powinieneś wiedzieć, że np.: w Berlinie właśnie w większości obszaru
      zabudowanego można się poruszać właśnie z taką prędkością. Proponuję spojrzeć na
      przechodniów i innych użytkowników dróg jako na ludzi a nie przeszkody na drodze!
      P. S. Cieszę się, że mimo istnienia takich "kierowców-pieniaczy" są ludzi na
      poziomie - było to widać w miniony weekend na wyjazdach z "jedynki", gdyby nie
      uprzejmość niektórych z nich to a Chełmna praktycznie nie było szans włączenia
      się do ruchu! A i jeszcze jedno decyzja o wyłączeniu sygnalizacji świetlnej była
      totalną porażką - w nocy podobno nie można wyłączyć a w takim natężeniu ruchu
      jednak było można - szkoda tylko, że nie postawiono tam chociaż jednego
      stójkowego...
      • Gość: bb Re: Kierowcy z Chełmna - stare dziadki IP: 80.51.140.* 05.08.09, 08:11
        żle ustawione znaki na terenie miasta !!!!! i małolaty w
        starych Oplach to cch zraza.....
        • Gość: mack Re: Kierowcy z Chełmna - stare dziadki IP: *.adsl.inetia.pl 05.08.09, 11:19
          Wypraszam sobie..sam mam prawo jazdy od roku i miałem starego Opla i nie uważam
          tego Panie doskonały za jakiś nie chlubny wyczyn tak że albo uargumentuj swoje
          słowa albo najedz sie szaleju i idź spać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka