beasa 24.11.09, 20:45 Drogowcu!Chyba nie poruszasz się samochodem po Olsztynie!Przed remontem sieci burzowej w Olsztynie były korki i po remoncie wspomnianej sieci korki pozostaną.Swiateł mamy jak na wesołym miasteczku za to obwodnicy brak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hazudo Jałowa dyskusja 24.11.09, 21:04 Strasznie skrótowa i niekonkretna ta odpowiedź. Nic nie wyjaśnia. Po co było ją zamieszczać? Bo nie wierzę, że dyrektor Jaszczuk wierzy, że po zakończeniu prac nad siecią kanalizacyjną sytuacja się znacząco poprawi. A jeśli wierzy w coś takiego, to chyba powinien przestać pełnić swoją funkcję. W miasto.pl - blog o tramwajach w Olsztynie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b28 Drogowiec odpowiada Czytelnikowi IP: *.olsztyn.mm.pl 24.11.09, 21:14 Artykuł porusza ważny problem, niestety odpowiedź nie na temat. Autor pierwszego artykułu pytał sie o: - sterowanie wlotami, które okazało się porażką i znika z olsztyńskich skrzyżowań - krótkie lewoskręty, a także strzałki w prawo blokujące skrzyżowania (skręcając w prawo na zielonym świetle wjeżdzamy w pieszych, a na strzałce nie ma żadnego zagrożenia) - brak zatok autobusowych (dużo jest krótkich i koniec drugiego busa wystaje na ulice blokując ruch) - zakazanie skręcania w lewo A odpowiedź urzędnika dotyczy gospodarki wodno-ściekowej:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Drogowiec odpowiada Czytelnikowi IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.11.09, 21:30 Gość portalu: b28 napisał(a): A odpowiedź urzędnika dotyczy gospodarki wodno-ściekowej:) Taki z niego ekspert. Winna, że nie ma zatok autobusowych, gospodarka wodno-ściekowa, że na metr kw. świateł jest więcej niż na choince - winna gospodarka wodno-ściekowa, że nie ma i nie było sensownej organizacji ruchu - winna gospodarka wodno-ściekowa. Pewnie pisał sam J. lub G., albo ich bliski współpracownik. Takich mamy ekspertów! Brawo, nawet tekstu ze zrozumieniem nie potrafią przeczytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Drogowiec odpowiada Czytelnikowi IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.11.09, 22:41 Wyżej napisałem, że "Pewnie pisał sam J. lub G., albo ich bliski współpracownik". I zgadłem, to sam Pan J. Nie zauważyłem tylko, że pod tytułem jasnym kolorem podpisany został Pan J. Drobne przeoczenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel Re: Drogowiec odpowiada Czytelnikowi IP: *.olsztyn.mm.pl 25.11.09, 18:12 Podejrzewam,że p.dyr.Jaszczuk lepiej się zna na gospodarce wodno- sciekowej niż na organizacji ruchu drogowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Drogowiec odpowiada Czytelnikowi IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.11.09, 21:30 praca nie na temat. drogowiec - pala! Odpowiedz Link Zgłoś
ossowski.michal Re: Drogowiec odpowiada Czytelnikowi 24.11.09, 21:45 A ja się cieszę , że Pan Jaszczuk mi odpisał, bo to świadczy o tym, że potraktował mnie poważnie chciałem swój list sygnować imieniem, nazwiskiem i numerem telefonu, ale był zbyt długi i redakcja musiała go skrócić, więc stąd ten "Czytelnik" (po prostu nie znalazło się tam kilka, moim zdaniem równie istotnych tematów) Chciałem również sprostować, że życie nie skazało mnie na prowincję, bo gdyby tak było, to dawno zmieniłbym miejsce zamieszkania - jest wręcz przeciwnie, żyje mi się tu bardzo dobrze Ale takie drobne kwestie to mam nadzieję wyjaśnić sobie z Panem Dyrektorem jutro telefonicznie - w każdym razie mam nadzieję, że udało mi się wywołać jakąś dłuższą i poważniejszą dyskusję, która może czymś zaowocuje. Dziękuję też za WSZYSTKIE komentarze, zarówno pozytywne, jak i te "trochę mniej" Michał Ossowski Biegły rewident nr. 11008 Odpowiedz Link Zgłoś
oberpolicmajster Re: Drogowiec odpowiada Czytelnikowi 25.11.09, 02:33 Gratuluję konstruktywnego podejścia do mającego ochotę spierać się dyskutanta Jaszczuka. Telefon wydaje mi się jedynym rozsądnym wyjściem, bo - jak przeczytałem - redakcja wykastrowała teksty i pana, i pana Jaszczuka. Prosimy o podsumowanie efektów dyskusji na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Drogowiec odpowiada Czytelnikowi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.09, 09:46 Czy tylko ja się dopatrzyłam między wierszami listu p.Jaszczuka drobnych złośliwości? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: Drogowiec odpowiada Czytelnikowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 10:43 Najpoważniejszymi zarzutami wobec "Czytelnika", jak i innych osób starających się coś zmienić w tym mieście (np. FRO), jest ich wiek. Zarówno Pan J., jak i radni, prezydent uważają, że jeśli ktoś ma dwadzieścia parę, czy trzydzieści lat, to jest matołem, nic w życiu nie widział i na niczym się nie zna. Za to oni są ekspertami na miarę "światową". Skoro jednak są nieomylni, dlaczego jest jak jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel Re: Drogowiec odpowiada Czytelnikowi IP: *.olsztyn.mm.pl 25.11.09, 18:26 Te drobne złosliwości odpowiadają stanowi naszych ulic i poziomowi organizacji ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
weganin11 Drogowiec odpowiada Czytelnikowi 25.11.09, 12:30 Ślepi nie zobaczą , a głusi nie usłyszą, bo przy korycie tylko dyszą. Czas na zmiany biurokratów na myślących , a nie bzdury piszących. Odpowiedz Link Zgłoś
edico Re: Drogowiec odpowiada Czytelnikowi 25.11.09, 16:30 weganin11 napisał: > Ślepi nie zobaczą , a głusi nie usłyszą, bo przy korycie tylko dyszą. > Czas na zmiany biurokratów na myślących , a nie bzdury piszących. Jedyne rozsądne podsumowanie autorów tego cyrku na ulicach miasta. Jeszcze interesuje mnie jedna kwestia, czym szachuje Jaszczuk po kolei wszystkich prezydentów, że tak mu posłusznie jedzą z ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turecki Drogowiec odpowiada Czytelnikowi IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.11.09, 17:25 Ten DROGOWIEC, to musi być bardzo sfrustrowany gość! W odpowiedzi Czytelnikowi zero merytoryki, tylko znowu użalanie się nad tym że obywatel się czepia jego niekompetencji i tego że on olewa obywateli. Może czas odspawać się od stołka i dać szansę innym ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Drogowiec odpowiada Czytelnikowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 17:30 W podobny sposób już dawno temu się wypowiedziałem. Niestety, temat jest od lat nadal aktualny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antymenel Panie dyr.Jaszczuk..... IP: *.olsztyn.mm.pl 25.11.09, 18:29 A studzienki na wielu ulicach coraz niżej.Może warto wreszcie nauczyć się jak się ten problem rozwiązuje skutecznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Panie dyr.Jaszczuk..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 18:47 Sądzisz, że Jaszuk jest w stanie jeszcze uczyć się zajmując się de facto swoimi kryminałami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf23 Re: Panie dyr.Jaszczuk..... IP: *.xdsl.centertel.pl 25.11.09, 19:39 Jeśli ktoś ma tutaj leczyć jakieś małomiasteczkowe kompleksy to na pewno nie czytelnik. Dyskusja na poziomie "my wiemy najlepiej a motłoch niech milczy" to klasyczny styl panów z ul. Szrajbera. Gazecie proponuję częściej drukować takie odezwy narodu. Chyba ciśnienie komuś wzrosło jak zdobył się na taką odpowiedź. Chronicznego nadciśnienia nikomu nie życzę, ale może jakieś spokojniejsze zajęcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Panie dyr.Jaszczuk..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.09, 19:42 Gazecie utrzymującej się w większości z ogłoszeń ratuszowych? Przecież nie mają innego wyjścia dla zachowana własnej ekonomicznej egzystencji. Odpowiedz Link Zgłoś