Gość: wyb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.11, 21:17 a co Rybicki zrobił dla naszego regionu, 5 lat czekałem aż mnie przyjmie bez powodzenia, jeśli już to Pani Poseł Arent i to bez względu na Partię ale na otwartość dla ludzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kola Re: Sprawdź jak w ważnych sprawach głosowali posł IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.11, 08:01 Poseł Staroń - to jedyny poseł naszego województwa, który działa na rzecz ludzi i naszego regionu. Szacunek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makumba Re: Sprawdź jak w ważnych sprawach głosowali posł IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.09.11, 08:41 I tu kolo zgadzam się z Tobą. Jedna Staroń coś robi, reszta się lansuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mloda księgowa Gdyby były 2 głosy: Naguszewski i Cichoń IP: *.1and1.pl 03.09.11, 14:50 Gdybym miała 2 głosy to ze względu na wykonywany zawod i merytoryke - Cichoń. W nadchodzącej kadencji mógłby się zająć sprawami porządkowania służby zdrowia. Z tym szaleństwem może walczyć tylko rozsądek i logika. Drugi głos, z uwagi na powinowactwo branżowe, Naguszewski. Wydaje się dość rzetelnym posłem działającym na rzecz lecznictwa. Trzeci głos :) na Babalskiego, że nie jest PISowskim oszołomem i, głównie, za aktywność w dziedzinie prawa farmaceutycznego. Tam też jest czarna dziura. Młoda księgowa (tak, wiem, wszystkie księgowe są stare, ale kiedyś były młode). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Sprawdź jak w ważnych sprawach głosowali posł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 12:45 "Prawo Greena: Wszystko jest możliwe pod warunkiem, że nie wiesz, o czym mówisz. " Gratuluję komentarza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jack Re: Sprawdź jak w ważnych sprawach głosowali posł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 13:10 Dla "koli" i "makumby" polecam Prawo Greena: Wszystko jest możliwe pod warunkiem, że nie wiesz, o czym mówisz. " Gratuluję komentarza!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sprawdź jak w ważnych sprawach głosowali posł IP: 178.73.49.* 03.09.11, 10:06 jak dla mnie to jedynym poważnym gościem jst Cichoń. Poważnym ponieważ jako jedyny wie o czym mówi ;) Jest ekonomistą więc rozumie jak zadziała prawo które tworzy. Z resztą posłów różnie to bywa... Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1-23 Re: Sprawdź jak w ważnych sprawach głosowali posł 03.09.11, 10:21 Ciekawe, jak Cichoń -ekonomista widzi sprawę płacenia składek zdrowotnych przez rolników (wyrok TK!!!!) oraz podatku dochodowego? Poza tym - interpelacje interpelacjami - a jakie są REZULTATY pracy "naszych" posłów? Żadne. Obwodnicy brak, region ubożeje, mlodzi uciekają. A ja żądam podania narodowości kandydatów na posłów!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Sprawdź jak w ważnych sprawach głosowali posł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 10:44 "A ja żądam podania narodowości kandydatów na posłów!!' Gdzie ma to być podane? Przecież można wejść na stronę danego posła i przeczytać np. jego biogram. A poza tym, czy chodzi ci o pochodzenie biologiczne czy o świadomość narodową? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1-23 Re: Sprawdź jak w ważnych sprawach głosowali posł 04.09.11, 09:00 O mentalność, której nie zmienia się w ciagu jednego pokolenia. Mentalność obywatelska -czy mentalność bizantyjska - łapówy, znajomości, pokora wobec cara i ciche machloje. Tę mentalność opisywali i Tołstoj i Gogol. Ta mentalnośc hamuje demokrację (Rosjanie nawet jej w ogóle nie potrzebują) i rozwój społeczny. Niestety, ludzie ze wschodu mają mentalność, której nie akceptuję i nie chcę, żeby ludzie o takiej mentalności mieli wpływ na moje życie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mańka Wole Cichonia IP: *.play-internet.pl 03.09.11, 12:50 Z ramienia PO zdecydowanie wole Cichonia. Nie dlatego ze jest mezczyzna i wydaje mi sie atrakcyjny, a Staron jest kobieta i dziala zawisc jajnikow. Preferuje zwyczajnie ludzi konkretnych. Rozhisteryzowanie jakie jest nasza cecha gatunkowa powoduje, ze kobiety do rzadzenia sie w ogole nie nadaja. Moje wszystkie szefowe... no. porazka maksymalna globalna. Zawsze jak zastepowal je facet mozna bylo odetchnac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Wole Cichonia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.11, 15:09 Zapomniałeś o tym, że Cichoń swego czasu doniósł na prokuraturę, iż obraża go internautka. Potem zrobił to samo to Sycz, doniósł na tę samą internautkę. Policja przesłuchiwała ludzi od Olsztyna do Górowa, niczego takiego nie udowodniono. Jedynie poszukiwana osoba przekonała się, jak w państwie rządzonym przez takich facetów można krytycznie wypowiadać się o działaniach POsłów. A więc nie mów mi o tym, że faceci są zrównoważeni i nie mają kompleksów na swoim punkcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mańka A gdzie reszta poslow IP: *.play-internet.pl 03.09.11, 12:59 Jeszcze pytanie o reszte poslow. Zadnych komentarzy? Przeciez jest PIS i SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: A gdzie reszta poslow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.11, 07:08 Ja głosowałabym na Urszulę Pasławską , nie jest zarozumiała ma świeże spojrzenie na wiele spraw jest uczciwa , bardzo pracowita , prowadząc środki unijne bardzo wiele ,,załatwiła ,, dla województwa , jest skuteczna co jest niewątpliwie ogromną zaletą .ma wykształcenie prawnicze i wiele innych fakultetów , jest dobrym otwartym człowiekiem , bardzo związana z naszym regionem jak i jej rodzina od wieluset lat -mogłaby zajmować się pozyskiwaniem środków unijnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edd Re: A gdzie reszta poslow IP: *.olsztyn.vectranet.pl 04.09.11, 09:21 Gość portalu: Kasia napisał(a): > Ja głosowałabym na Urszulę Pasławską ,...prowadząc środki unijne bard > zo wiele ,,załatwiła ,, dla województwa , ...-mogłaby zajmować się pozyskiwaniem środków unijnych Oni już nic innego nie potrafią jak wyrywać kasę od Unii? Może sami byśmy coś kiedyś stworzyli? Tak jak pisała ewa123 - wschodnie myślenie. Polega to na tym, że jak "rusek" ma trzy pralki to kombinuje jak je podzielić. Człowiek z zachodu kombinuje jak wyprodukować ich więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef Re: A gdzie reszta poslow IP: *.146.118.249.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.09.11, 14:18 Trafne spostrzeżenie. Nie jest zadaniem marszałka (czy v-ce marszałka) uprawianie propagandy sukcesu i "załatwianie" kasy. Od tego ma urzędników niższego szczebla, którzy biorą za o zupełnie przyzwoite pieniądze. Zbyt często zapominamy o tym, że pieniądze od Unii to także nasze pieniądze. Z tych wszystkich środków kiedyś przyjdzie się rozliczyć. Marszałek ma mieć koncepcję na rozwój regionu, określać i precyzować strategiczne kierunki tego rozwoju i z całą stanowczością pilnować rozdysponowywania środków celowych. Powiecie, żem naiwny jak dziecko we mgle. Może. Pani Pasławska jest bardzo atrakcyjną, młodą kobietą. Nie tylko moim zdaniem. Jest aktywna. Jest widoczna. Ładnie potrafi sprzedać swój wizerunek. Gra ostro do SWOJEJ bramki. Może i wygra coś... Ino palmę cenią nie po czubie jeno po daktylach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ikitos Skreśl ich Wszystkich.pl IP: *.olsztyn.mm.pl 03.09.11, 13:04 skreslichwszystkich.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Sprawdź jak w ważnych sprawach głosowali posłowie IP: 178.73.49.* 04.09.11, 00:51 Posłowie przedewszystkim stanowią prawo i nie powinni się wygłupiać. Oto przykład absurdu: www.tvn24.pl/2445755,28378,0,5,1,happening,wideo.html Po tym materiale było wstyd że ta kobieta mieszka w tym samym mieście co ja.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Dlaczego nie PO ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.11, 10:14 Akurat to że marszałek dysponuje dużymi pieniędzmi nie uprawnia go do wyrzucania ich w chybione inwestycje, dla zwolenników PO mam kilka pytań dlaczego termy powstają w miejscu gdzie nie ma źródeł geotermalnych, dlaczego marszałek nie dofinansował podupadającego przedzamcza tylko czekał aż popadnie w ruinę wtedy lobował za jego sprzedażą swojemu koledze by ten mógł tam zrobić hotel, później oczywiście dofinansował to z pieniędzy publicznych a na koniec pracę w hotelu znalazła żona marszałka, dlaczego marszałek uprawia nielegalny protekcjonizm tzn utrzymuje z pieniędzy publicznych jedną prywatną spółkę (czytaj radę nadzorczą będącą de facto towarzystwem wzajemnej adoracji PO) dyskryminując jednocześnie drugą konkurencyjną, przypomnę prywatny inwestor od kilku lat stara się o budowę dużego portu lotniczego pod Olsztynkiem, marszałek blokuje tę inwestycję na wszelkie sposoby lobując jednocześnie za Szymanami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????? Re: Dlaczego nie PO ??? IP: *.olsztyn.mm.pl 04.09.11, 14:32 pytać możesz, wiedzieć nie musisz. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1-23 Re: Dlaczego nie PO ??? 04.09.11, 19:21 I na tym polega arogancja bizantyjskiej władzy! Bo w społeczeństwie obywatelskim - można pytać, a władza, która żre chleb za pieniądze obywatela, ma psi obowiązek odpowiedzieć. A takich, jak Ty, trzeba się pozbyć z samorządu i Sejmu jak najprędzej. Odpowiedz Link Zgłoś