Dodaj do ulubionych

Bo przeklęłem tramwaje!

14.08.13, 08:04
Ta kosztowna myśl o przywróceniu Olsztynowi tramwajów podobała mi się.
Chociaż kosztowna.
Ba! Jednak człowiek kupuje złoty naszyjnik, choć to przecie bezużyteczne wyrzucenie pieniędzy w błoto. Kto powiedział, że człowiek jest w 100% racjonalny? Człowiek nadał sobie prawo wyboru tego co LUBI nawet wbrew temu, co wyrachowanie CELOWE.

Przestałem lubić myśl o tramwajach, gdy zrozumiałem, że pewna przerażająca głupota jest już jednak nieodwracalna. Że tramwaje zamordują ulicę Kościuszki, chociaż w kierunku do DWORCA zapraszała je do siebie, równoległa przecież, DWORCOWA. Mająca w swej szerokości "zapas na tramwaj".

Kupiłem wosk pszczeli, zrobiłem z niego laleczki voodoo w kształcie tramwajków i wbiłem im w dupki szpileczki.
Zakrzyknąłem: przeklinam was!
Nie zaistniejecie w Olsztynie! Utopicie się w bagnie głupoty, niekompetencji, lenistwa, kłótliwości, politykierstwa i pieniactwa!

I powoli, powoli - zaczęło się dziać!
Obserwuj wątek
    • warmjak Klątwa działa! 24.08.13, 20:48
      W piątek widziałem na Towarowej dalszy ciąg "pracy" - czyli ciąg dalszy destrukcji, wyrywanie z ziemi słupów oświetleniowych - "żeby nie było NIC!"

Aby choć cegłę na cegle położyć, aby pokazać Olsztyniakom choć metr szyn, lub tego drutu zasilającego na górze.
      Ale co to, to nie! Żadnej pracy konstruktywnej!
      A rozpierniczanie - to tak! - to tygrysy lubią najbardziej!

USA są powolutku pożerane przez tajemnicze dziury w ziemi. Stopniowo zapadają się domy, miasta, lasy i jeziora. Łóżka wraz ze śpiochami!

A Olsztyn jest powolutku pożerany przez straszliwe Tramwaaaaaaaajeeee!
      Przez koszmarne, Voodooo, przekleństwo warmjamka!
      Ostatnio przyszła mi do głowy kurzawka pod DwuPrąciem, albo hiszpański słup pod kabel zasilający dla Tramwaaaaaaaajóóóów! w dawnej lokalizacji DwuPrącia!
    • Gość: Migo Re: Bo przeklęłem tramwaje! IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.08.13, 21:15
      Mam takową propozycję - nie cofaj tej klątwy - może "władza" zmądrzeje.
    • privus Re: Bo przeklęłem tramwaje! 25.08.13, 01:19
      Niepotrzebna ta klątwa. Tramwaje w Olsztynie są potrzebne, ale nie na zasadzie odtwórczej, jak to zrobili inicjatorzy i kontynuatorzy tych mało poważnych sentymentów. Duńska gazeta "Politiken" swego czasu opublikowała obszerny artykuł, jak to w Olsztynie przystępuje się do stworzenia najnowocześniejszej miejskiej komunikacji tramwajowej przy wsparciu UE. Porównanie komunikacji tramwajowej w Kopenhadze z tym, co rzeczywiście robi się w Olsztynie przypomina raczej tramwaj konny ciągnący strudzonych pasażerów ul. Kościuszki. Sam zamysł i pomysł w moim odczuciu jest ze wszech miar pozytywny. Natomiast strona planistyczno-organizacyjna sprawia wrażenie braku wystarczająco bystrej wody w celu spłukania tego zamysłu w kierunku ul. Leśnej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka