Dodaj do ulubionych

Do ciepłej Chorwacji służbowym fordem

20.07.06, 23:53
"""""Szymański jest prezesem ZGOK od jesieni 2005 roku - wygrał wtedy konkurs
ogłoszony przez ratusz. Umowę o pracę miał do końca maja. W czerwcu tego roku
rada nadzorcza spółki, za zgodą władz miasta, przedłużyła mu ją na czas
nieokreślony. - Oprócz tego rada podpisała z panem Szymańskim oddzielny
dokument, który zezwala prezesowi na korzystanie ze służbowego auta w celach
prywatnych - powiedział nam wczoraj Marek Hasso-Agopsowicz, przewodniczący
rady nadzorczej, gdy rozmawialiśmy z nim o wakacyjnym wyjeździe prezesa.

Dlaczego rada się na to zgodziła? - Bo prosił nas o to prezes - mówił
przewodniczący rady.

Zgodnie z tym dokumentem Szymański może prywatnie przejechać autem w ciągu
miesiąca 500 km. Gdy przekroczy limit musi płacić za paliwo i koszty
amortyzacji z własnej kieszeni. Czy w ramach limitu przysługuje mu bezpłatne
paliwo? Agopsowicz nie potrafił powiedzieć. """"""""""""

pan Marek Hasso-Agopsowicz, przewodniczący rady nadzorczej, nie potrafil
powiedziec jakie zapisy zawiera oddzielny dokument, który zezwala prezesowi
na korzystanie ze służbowego auta w celach prywatnych !!!!!
ale potrafi powiedziec : """"" - Oprócz tego rada podpisała z panem
Szymańskim oddzielny dokument, który zezwala prezesowi na korzystanie ze
służbowego auta w celach prywatnych ..............."""""
pan nie zna tresci tego dokumentu ???
pan podpisuje sie na dokumentach, KTORYCH TRESCI pan NIE ZNA ?

Obserwuj wątek
    • Gość: olsztyniak Re: Do ciepłej Chorwacji służbowym fordem IP: 82.160.236.* 21.07.06, 11:56
      Toż to paranoja, a nie dawno jak wczoraj w telewizji informowano, że wkrótce
      może zabraknąć funduszy na wypłaty rent i emerytur
      • Gość: 123 Re: Do ciepłej Chorwacji służbowym fordem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.06, 12:44
        niech se chłop spokojnie odpoczywa
        • Gość: donkowalski Re: Do ciepłej Chorwacji służbowym fordem IP: *.in-addr.btopenworld.com 21.07.06, 13:14
          no to straszna sprawa. 500 km to niecaly zbiornik paliwa... naciagnal caly kraj
          na ZBIORNIK PALIWA!!! Sledczy gaziety, ale zes pan afere ujawnil. wstydz sie
          pan. a ile to ja pradu przez ciebie zuzyje by to napisac. ile ty zuzyles? to
          TEZ kosztuje!
          czy moze sie tym zajac prokuratura? pracownik gazety niszczy zasoby naturalne
          naszego kraju: wegiel, wode, lub wiatr potrzebny do wyprodukowania energii!
          doprawdy kpina...
          • Gość: donkowalski Re: Do ciepłej Chorwacji służbowym fordem IP: *.in-addr.btopenworld.com 21.07.06, 13:20
            i jeszcze:
            ty zwyczajnie jestes zazdrosny, bo pewnie za naduzycia masz GPS wmontowany w
            swoim sluzbowym aucie, co? miliony ludzi uzywa sluzbowych samochodow do
            prywatnych celow. na prawde, zajmij sie czyms pozytecznym.
    • Gość: Olsztyniak Re: Do ciepłej Chorwacji służbowym fordem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 14:36
      "Zgodnie z tym dokumentem Szymański może prywatnie przejechać autem w ciągu
      miesiąca 500 km. Gdy przekroczy limit musi płacić za paliwo i koszty
      amortyzacji z własnej kieszeni. " Z tego fragmentu jasno wynika, że po
      przekroczeniu 500 km prezes z własnej kieszeni płaci za paliwo i koszty
      amortyzacji, więc nie dojedzie do Chorwacji na koszt pracodawcy! Prezesi różne
      mają aneksy do umów, a 500 km w miesiącu to nie jest dużo!!!! Przeciez
      pracownikom dojerzdżającym z poza miasta do pracy, zwracane są częściowo koszty
      przejazdu!!!
      Chyba naprawde w gazecie powiało nudą, że dziennikarze zajmuja się
      takimi "sprawami".
      • komalo Re: Do ciepłej Chorwacji służbowym fordem 21.07.06, 14:40
        Dużo ludzi, którzy mają samochody służbowe (ja do takich należę) może korzystać
        z nich w celach prywatnych. Reguły rozliczania są różne (od całkowitego braku
        opłat, poprzez cześciowe, aż do ponoszenia kosztów eksploatacji czy napraw).
        Skoro ten dyrektor wynegocjował sobie 500km miesięcznie to co mu żałują? Pewnie
        i tak robi więcej służbowo miesięcznie więc musi za to dopłacać z własnej
        kieszeni. A tyle to jest z Olsztyna do granicy Polski więc i tak dalej płaci
        sam. Niepotrzebnie robią afery z takiego drobiazgu.
      • Gość: Alla Re: Do ciepłej Chorwacji służbowym fordem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 21:42
        "olsztyniaku", proszę używaj dowolnego edytora tekstu ze sprawdzaniem pisowni
        POLSKIEJ.. PLS
    • Gość: gregorius Re: Do ciepłej Chorwacji służbowym fordem IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 21.07.06, 14:52
      a ja musiałem używać prywatny samochód do celów służbowych i nikt nie robił z
      tego afery
    • Gość: Czyścioch Re: Do ciepłej Chorwacji służbowym fordem IP: *.olsztyn.mm.pl 21.07.06, 17:45
      Czas wrócić do źródeł, gdzie cesarzowi, co cesarskie, a bogu to, co boskie.
      Gonić małych złodziei. Wprawdzie ziarnko do ziarnka... ale honoru z niczym nie
      da się zamienić. Właśnie ten mały format ludzi najbardziej mi doskwiera.
      Znaczy się, że w ZGOKu będzie jakaś zawierucha. Gdy zdejmowano poprzedniego
      Przewodniczącego Rady Nadzorczej, ubeka z zawodu, to też coś prasie
      podrzucono... Teraz też tak jakoś swojsko...
      • Gość: Krysta Re: Do ciepłej Chorwacji służbowym fordem IP: *.ols.vectranet.pl 21.07.06, 18:17
        Jak Rada podpisała dodatkową umowe to powinanna za nia odpowiadać. Widocznie bylo stać.Powinni sie zastanawiać jak podpisywali.Chorwacja jest piekna tez byl pojechala na jego miejscu.
    • Gość: Włodek Ryczałt w jedną stronę na Wielką Pardubicką IP: *.olsztyn.mm.pl 21.07.06, 21:17
      Na wybiegu znów ogiery czystej krwi eseldowskiej. Stajnia zachowuje się trochę
      niecierpliwie – jak to przed burzą. Lubię te „wzorcowe” charaktery – zawsze
      można je przywołać w pamięci, jeśli się wątpi, czy Kaczory postępują słusznie.
      • Gość: donmichalski Re: Ryczałt w jedną stronę na Wielką Pardubicką IP: *.olsztyn.net.pl 21.07.06, 23:54
        Gość: donkowalski napisał
        > no to straszna sprawa. 500 km to niecaly zbiornik paliwa... naciagnal caly
        kraj
        TEZ kosztuje!

Ot mądry, a niby z zagranicy.
        Ale pomyślmy racjonalnie. Wszscy przedstawiciele handlowi uzywają samochody
        służnowe jako prywatne. Jest jedno ale. GDy jakađ firma powiedzmy Śrubki&Co
        pozwala by jego pracownik uzwam samochd ile wlezie to robi to na własny koszt,
        bo samochód szybciej sie zuzywa, musi go wczesniej wymienić itd. Ale wymieni go
        z własnych pieniędzy i własnego zysku. Jeśli mi jako klientowi firmy Śrubki&Co
        będzie to przeszkadzało to przestaną kupować te śrubki. Mam wybór.
        Ale ZGOK to firma miejska, utrzymywaa z pieniędzy budżetu ratusza a więc i
        moich jako mieszkańca. I jeśli jej prezes wyjeżdza kilometry służboym atem,
        jeśli samochód sie zuzywa i jeśli trzeba go wczesniej wymienić to mi jako
        podatnikowi to się nie podoba. Ale nic nie moge zrobić (tak jak mogłem przestać
        kupować śrubki w firmie prywatnej).
        Ot taka róznica Mr donkowalski.
        • taras70 Re: Ryczałt w jedną stronę na Wielką Pardubicką 22.07.06, 00:27
          Gość: donkowalski napisał
          > no to straszna sprawa. 500 km to niecaly zbiornik paliwa... naciagnal caly
          kraj
          TEZ kosztuje!

donkowalski, to dla ciebie nie jest straszna sprawa, bo twojego kraju nie
          naciagnal ! dla mnie sprawa tez nie bylaby straszna , gdyby naciagnal wlasnie
          CIEBIE !
          ale, gdyby TOBIE ktos ukradl 15 centow, to pewnie rozlozylbys rece i
          powiedzial: nic sie nie stalo , na szczescie nie ukradli mi CALEGO dolara !!!!
          za mnie nikt nie mysli , nikt mi nie daje sluzbowego wozu i nikt mi nie leje
          paliwa "za darmo" !
          • Gość: hen Re: Ryczałt w jedną stronę na Wielką Pardubicką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.06, 20:37
            Albo kłopoty z czytaniem, albo nieznajomość podstawowych pojęć ekonomicznych,
            takich jak amortyzacja. W przypadku samochodów możliwa do rozliczania od
            przejechanego kilometra. Jeśli dobrae pamiętam, to najprościej amortyzację można
            okreslić jako "koszty zużycia". Z treści arykułu wynika, że po przejechaniu
            powyzej 500 km należy zapłacić do firmy właśnie te koszty użytkowania pojadu
            (paliwo i tak idzie na własny rachunek). Więc nie do końca rozumiem, o co hałas.
            To, że "redaktorzyny" z GW (a zwłaszcza z olsztyńskiego dodatku) nie szczycą sie
            fachowościa, to już wielokrotnie udowadniali. Ale czytelnikom nikt nie zabrania
            mysleć samodzielnie.
        • Gość: d Re: Ryczałt w jedną stronę na Wielką Pardubicką IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 22.07.06, 15:22
          slusznie

a don... pisal z chorwacji :>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka