Dodaj do ulubionych

strajk lekarzy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.07, 13:37
jutro prze 2 godziny będą w całej Polsce strajkować lekarze
Obserwuj wątek
    • Gość: skurczybyk Re: strajk lekarzy IP: 88.156.63.* 09.05.07, 14:14
      Ja im dam!!
      • mike.recz Re: strajk lekarzy 09.05.07, 15:09
        Gość portalu: skurczybyk napisał(a):

> Ja im dam!!

Podwyżki im dasz?;)
        • Gość: skurczybyk Re: strajk lekarzy IP: 88.156.63.* 09.05.07, 19:22
          Pokaż mi Mike biednego lekarza- to po pierwsze...
          Pokaż mi takiego, z którego jesteś naprawdę zadowolony, który trafnie Cię
          zdiagnozował i wyleczył najtańszym (twoim)kosztem i nie pojechał za to
          na "sympozjum" na Majorce-to dwa
          Pokaż takiego, który leczy Cię, za Twoje ciężko zarobione i całe życie
          odkładane składki, i prywatnego, który nie przeciąga leczenia i nie zleca Ci
          setek niepotrzebnych badań za Twoją prywatną kasę...-to trzy
          I pokaż takiego specjalistę, który nigdy nie splamił honoru nie biorąc łapówki.
          Nóż się w kieszeni otwiera. Mógłbym jeszcz parę pytań Ci zadać, ale krew mnie
          zalewa, bo przepisano mi aspirynę znanej firmy na odciski na piętach.
          Sorry, ale jeśli tak dalej ma być, to niech zastrajkują przedstawiciele
          wszystkich zawodów, niezależnie od wykształcenia, bo każdy pracownik jest
          potrzebny, tak samo lekarz, pielegniarka, jak i robotnik na budowie, który
          zbuduje szpital i drogowiec, który położy do niego drogę.
          Dlaczego tylko lekarze strajkują i dlaczego ja mam im dać podwyżkę??

Zastrajkujmy wszyscy!!Zażądajmy realnej wysokości płac dla wszystkich!!
          I przede wszystkim, pogońmy z kraju naszych zakichanych polityków i posadźmy na
          ich miejscu młodych, nieskażonych komunizmem i niezubekizowanych ,dobrze
          wykształconych menagerów, którzy zrobią porządek.
          Ysz...
          • Gość: Grucha Re: strajk lekarzy IP: *.eranet.pl 09.05.07, 19:53
            Ale w czym problem? Niech strajkują. Cały wist polega na tym, że wraz z końcem
            komuny uzyskaliśmy prawo do strajku, jako prawo podmiotowe każdego pracownika (z
            bardzo nielicznymi wyjątkami). Więc w czym rzecz? Jeżeli ktoś uważa, że za mało
            zarabia to:
            a) może skutecznie walczyć o podwyżkę, między innymi strajkiem;
            b) może nieskutecznie walczyć o podwyżkę, np. nieudanym strajkiem
            c) może zmienić pracę na lepiej płatną (np. z lekarza, nauczyciela na murarza);
            d) może wyjechać z naszego kochanego kraju.
            I tyle :(
            • taras70 Re: strajk lekarzy 09.05.07, 22:05
              e) moze wysluchac , w formie natretnej perswazji , propozycji zmiany
              zatrudnienia . lekarz nosi drewniaki a nie kamasze !
              a co nosi lekarz wojskowy i czy mozna go dosiegnac tego rodzaju szantazem ?
          • Gość: Lekarka Re: strajk lekarzy IP: 88.156.63.* 09.05.07, 22:09
            Trudno o bardziej prostackie i glupie ougólnienia.
            Niech reszta społeczeństwa pracuje po tyle godzin.Będą mieć te "fortuny".
            Napiszę o naszej rodzinnej fortunie: małe mieszkanie na kolosalny kredyt w
            banku, kilkuletnie kiepskiej jakosci auto, debet na koncie. Naprawdę tego nam
            zazdrościsz? Co roku muszę wykupić ubezpieczenie od odpowiedzialności
            cywilnej. Powinnam mieć takie za kilka tysiecy, ale mnie nie stać, dlatego mam
            minimalne.
            Pracuję w trzech miejscch. Godzinowo wychodzi z tego ponad dwa etaty. Opadła Ci
            szczęka prostaku? Nie proszę o podwyżkę. Żądam jej. Inaczej nie będę pracowała
            w PLN.Dziś średnia wieku polskiego lekarza to 48 lat. Jeszcze trochę , odejdą
            na emeryturę i będzie kłopot. Zobczymy co wtedy powiesz? A może zacznij uczyć
            się rosyjskiego? Białorus zapewne będzie zinteresowana emigrcją zarobkową do
            królestwa kaczek( o ile UE im pozwoli), bo inne ościenne państwa lekarzom płacą
            lepiej.
            Majorka? Czemu nie. Może tam poszukam pracy. Znam bardzo dobrze dwa języki. Na
            studiach miałam bardzo dobre wyniki w nauce. Bardzo dobrze zdałam egzamin
            specjalizacyjny.Europa czeka. Żal najbliższych, ale do końca życia biedy klepć
            nie chcę. To poniżej mojej godności. Uwżam, że mam zawód i umiejętności, które
            gwarantuja dobrą pozycję społeczną. Ugryź mnie w tyłek skurczybyku ( o ile msz
            dowód szczepieni na wścieklizne i zostałeś zaczipowany przez weterynarza).
            Wymagam zarobków adekwatnych do moich kwalifikacji.
            Składki ZUS. Rozśmieszyłeś mnie. Na leczenie z tego przeznaczone jest tyle co
            kot napłkł. Wystarczy, że trafisz na mały zabieg chirurgiczny i poleżysz kilka
            dni w szpitalu, a kilka lat skłdek zostanie wykorzystana. Twoje dziecko Twoje
            składki z kilkunastu lat wykorzysta przy jednorzowym pobycie na zapalenie pluc
            w szpitalu lub p[rzy regularnyc wizytach u peditry.Dltego, jeśli nie wiesz co
            piszesz-zmilcz.
            • Gość: Grucha Re: strajk lekarzy IP: *.eranet.pl 09.05.07, 22:38
              Popieram Cię w pełni, chociaż nie jestem lekarzem. To po prostu zawistni ludzie.
              Strajkujcie i niech inni też uczą się walczyć o swoje zarobki.
      • maretina Re: strajk lekarzy 09.05.07, 21:52
        Gość portalu: skurczybyk napisał(a):

> Ja im dam!!

ile?
        • jana2706 Re: strajk lekarzy 09.05.07, 22:43
          lekarze powinni wiecej zarabiac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka